Vriendin STPS

 • #1

  Hallo allemaal,

  ik heb dringend uw hulp nodig. Mijn vriendin heeft STPS: Schizotypische persoonlijkheidsstoornis.

  Ze is doodsbang dat als ik bij haar ben en ze krijg een aanval (dan word ze heel destructief) dat ze me iets aan doet. Ik wil haar hier enorm graag vanaf helpen want haar ouders doen dat niet. Haar ouders denken dat ze zich aansteld en aandacht wilt. Ik ben het gaan controleren en ze heeft een hoop van de symptomen (je hoeft er maar 5 te hebben en het is zeker dat je STPS hebt).

  Dus ik heb uw hulp dringend nodig, hoe kan iemand hier vanaf komen? Moet het puur door medicatie en moet ik haar ouders is wakker schudden om haar te helpen? Of kan het helpen als ik haar gewoon heel goed steun?

  Hartelijk bedankt van een bezorgde jongen.

  Reageer
  #2

  ga samen eens met de huisarts praten, die kan jullie doorverwijzen.
  Fijn dat je haar wil steunen , maar dit kun je niet zelf.
  Sterkte, Brenda

  Reageer
  #3

  Het is zeer verstandig haar ouders te waarschuwen. Je bent blijkbaar een goede jongen die zich oprecht zorgen maakt. Ga anders eens met haar naar jouw huisarts. Ik denk wel dat als jouw diagnose juist is hulp van een arts geindiceerd is. Als je het mis hebt en haar ouders gelijk hebben, dan kan de huisarts jullie ook helpen aan een adres voor hulp voor je vriendin. Ik ben het eens met de vorige schrijver dat zelf dokteren geen juiste optie is. Nogmaals fijn dat je zo bezorgd bent, maar trek het leed van de wereld niet op jouw schouders, daar ben je te klein voor, bespreek dat juist met je eigen ouders.
  Succes.

  Reageer
  #4

  Erg bedankt, ik zal jullie raad opvolgen.

  Reageer
Reageer op: Vriendin STPS
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief