Mijn beste vriendin

  • #1

    Ik heb een beste vriendin, die overduidelijk een enorm belangrijk iemand is in mijn leven. Wij beiden leden aan depressie, maar ik ben er uit, maar zij zit er vreselijk diep in. Is ook vrij logisch als je het al bijna 10 jaar hebt. Maar het doel van mijn vraag is hier, ik ben zelf 15 en wil psycholoog worden. Ik heb er alles voor over om haar te kunnen helpen? Ik weet hoe ontiegelijk zwaar ze het heeft met alles. Ik weet alleen echt niet hoe ik haar moet helpen, verschillende psychologen hebben het opgegeven met haar. Harstikke belachelijk is dat. Het contact met zij en haar ouders kan je gerust bagger noemen. Mijn vraag hierbij is dus, hoe kan ik in godsnaam haar helpen? Aangezien niemand dat doet. Het liefst neem ik haar mee naar de allerbeste psycholoog, maar ik stel weinig voor als een 15 jarige puber. Ik kan helemaal niks. Het doet me echt veel pijn ik wil haar niet kwijt, hierbij hoop ik echt dat iemand raad weet. Ik verwacht geen onwijs goeie oplossingen, ik zou het geweldig vinden als iemand met mij simpelweg meedenkt.

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Lief van je, dat je zo begaan bent met het lot van je vriendin.

    Je schrijft:  verschillende psychologen hebben het opgegeven met haar.   Maar dat kan niet alleen maar aan de psychologen liggen. Ze zal hier zelf ook een bijdrage aan moeten leveren. Ze moet zelf ook geholpen willen worden en daar dan ook volledig aan moeten meewerken.  Ze zal zelf hulp moeten zoeken en die dan ook accepteren.

    Jij kunt haar hier niet mee helpen. Dat is werk voor specialisten. Je kunt er alleen maar voor haar zijn als ze daar behoefte aan heeft.

    Reageer
    #3

    Maar straks snijd ze te diep, en dan heb ik straks het gevoel dat ik iets had kunnen doen. Er moet toch wel íéts zijn?

    Reageer
    #4

    Jij kunt daar zelf niets aan doen....

    Reageer
Reageer op: Mijn beste vriendin


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief