Fobie HIV

 • #1

  Na een stommiteit te hebben begaan heb ik steeds last van symptomen die op HIV wijzen maar mijn testen wijzen anders uit...

  Heb onbeschermde vaginale seks gehad met een dame die zei dat ze HIV negatief was. Erna klachten ervaren van vermoeidheid, nachtzweten, wit beslag op de tong, huiduitslag.. heb me op 6, 10 en 12 weken laten testen. Testen waren negatief. Na de 12 weken test heb ik veel pijn in mijn nek gekregen en voelde ik verschillende beweegbare bolletjes... heb ook 1 dikke bol rechterkant in mijn hals. De huiduitslag gaat niet weg. Heb me op 16 weken terug laten testen.. weer negatief getest! Was opgelucht! Nu zij we 2 weken verder en begint de nekpijn en vermoeidheid terug te komen, samen met misselijkheid en jeukende huid... ook zij nog steeds de bolletjes in nek en hals aanwezig. Ook merk ik dat de exantheem erger is geworden.

  Heb een insti HIV test besteld om me terug te testen zodat ik niet langs de dokter moet... heb me al 4 keer via de arts laten testen. Maar blijf onzeker omdat ik nog steeds klachten heb die ik ervoor niet had. Zou het mogelijk zijn dat de test nu wel positief  aanduid of is de kans nihil? Aangezien ik geen seksueel contact meer heb gehad in die periode. Ben benieuwd...

  Reageer
  #2

  Het is in ieder geval geen HIV. Stress en angst kan een hoop problemen veroorzaken. Je zou aan je dokter deze klachten moeten voorleggen, psychische hulp lijkt mij belangrijk in deze.

  Reageer
  #3

  Maar zou het niet kunnen dat mijn lichaam pas later tegen het virus gaat verzetten?
  Want je leest toch dat er mensen zijn die pas positief testen na 6 maand of een jaar?

  Reageer
  #4

  Maak voor de zekerheid maar een afspraak bij de huisarts, of bel in ieder geval even op naar de assistent. Zij kunnen bepalen of het verstandig is om toch een afspraak in te plannen..

  Reageer
  #5

  Een hiv-infectie kan pas met zekerheid worden uitgesloten wanneer er drie maanden na het contact waarover iemand zich zorgen maakt, geen antilichamen worden gevonden

   

  via soaids.nl

   

  daarnaast: je had anders ook positief getest op het antigeen wat gebruikt wordt bij een duo test

   

  Bespreek het met de dokter maar HIV is het niet.

   

  John zal dit kunnen bevestigen op basis van deze informatie

  Reageer
  #6

  Klopt dit John?

  En ja ik ga een afspraak maken bij de huisarts indien de zelftest toch een positief resultaat zou geven...

  Reageer
  #7

  Ik ben het er bijna helemaal mee eens. met de nieuwe generatie testen die tegenwoordig beschikbaar zijn, kun je bij 6 weken rustig aannemen dat je geen HIV hebt bij een negatieve test

  Reageer
  #8

  Oke bedankt! Heb vandaag mijn insti HIV test ontvangen. Ga deze morgen uitvoeren. Hou jullie op de hoogte.

  John nog 1 vraagje heb jij er weet van dat een virusremmer tegen bijvoorbeeld herpes de HIV test zou kunnen beinvloeden?

  Ik vermoed van niet aangezien de HIV test tegen specifieke antigenen en antistoffen reageert maar vraag het voor de zekerheid.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Die insti HIV test is een klucht, doe je alles wat er op staat en dan nog geeft het geen resultaat weer... zal er maar vanuit gaan dat het niets is.

  Reageer
  #10

  Vandaag bij HA langsgeweest ivm klieren in de nek en hals. Ze zei dat ze duidelijk gezwollen waren maar dat dit door vanalles kan veroorzaakt worden. Aangezien ik 4 negatieve testen had, op 16 weken tijd gaat ze er vanuit dat het al niet door HIV of een soa veroorzaakt wordt.

  Maar de juiste toedracht van het zwellen van de klieren weet ze ook niet. Bloedtest was ook niet meer aangeraden aangezien de vorige nog maar 3 weken geleden was.

  Kheb dit eerlijk gezegd nog nooit gehad van die klieren in mijn nek en hals.

  Geruster ben ik er ook niet op geworden.

  Maar zal ondanks de symptomen en vermoeidheid er maar vanuit gaan dat ik geen HIV en soa heb.

   

  Reageer
  #11

  HIV is het in ieder geval zeker niet

  Reageer
  #12

  John, heb jij er weet van dat bepaalde virus remmers bijvoorbeeld voor herpes een effect heben op uw HIV test? Aangezien je verschillende artikels vind waarbij wordt vermeld dat acyclovir het HIV virus zou verlagen in uw bloed of gebruikt wordt bij de HAART therapie.

  Maar zou dit raar vinden aangezien herpes iets helemaal anders is dan HIV.

  Reageer
  #13

  Aciclovir verlaagt het virus niet. Het heeft ook geen invloed op de serumspiegels van het HIV-ag. Dus geen invloed op de test. Een HIV test , kijkt niet naar het virus, maar de antigenen en de antistoffen

  Reageer
  #14

  Oke bedankt voor de uitleg!

  Reageer
  #15

  Door onbeschermde seks van het ene naar het andere symptoom gesukkeld dat aan HIV wordt gelinked. Me meermaals laten testen, ook na de window periode van 12 weken ( op 14 weken ) was allemaal negatief. Had het eindelijk een plaats gegeven tot ik de voorbije dagen een rode huiduitslag op armen en handen zag verschijnen en een jeukende tong kreeg.... sinds vandaag heb ik ook veel keelpijn en een beginnende amandel ontsteking. ( grote amandel met witte puntjes). Klieren in nek en hals waren al enkele weken dik en duidelijk voelbaar, samen met de ontstoken amandelen wat ik nog nooit heb gehad! Is de schrik er toch ingekomen dat ik iets ergers heb dan dat de bloedresultaten weergeven.

  Zou het kunnen dat het toch met HIV te maken heeft omdat er soms een wordt gezegd dat het tot 6maand kan duren vooraleer er stoffen tegen hiv worden aangemaakt. Of zou het iets anders kunnen zijn?

  Reageer
Reageer op: Fobie HIV
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief