Dwanggedachte vrouw

 • #1

  Hoi,

  Ik heb al wel vaker last van dwanggedachtes, ook best heftige die ik eigenlijk helemaal niet wil maar wel elke keer door me hoofd gaan, meestal worden deze gedachtes erger wanneer ik me ontzettend klote voel.

  En nou heb ik er nog 1 waar ik helemaal gek van wordt wanneer ik me zwaar klote voel komt deze gedachte op, zo’n grote angst gaat door me hoofd. Val ik op vrouwen, vind ik vrouwen opwindend etc etc. En het maakt me bang. Wanneer ik mezelf goed voel heb ik deze gedachte niet!

  Ik ben ontzettend verliefd op mijn vriend en ik hou erg veel van hem, en heb me ook altijd aangetrokken gevoeld tot mannen nooit verliefd op vrouwen geweest.

  Maar wat kunnen die gedachtes zijn en waarom is mijn angst zo groot dat ik het ben? Want ik zie mijzelf nou niet met een vrouw seks hebben of samenwonen en t is ook niet dat ik bang ben stel ik ben het dat ik niet geaccepteerd wordt. Maar ik wil gewoon niet met een vrouw eindigen.

  Maar waarom blijf ik die angst dan wel houden? HELP 🙁

  Reageer
  #2

  Ik zie mezelf ook wel echt trouwen, samenwonen en kinderen krijgen later met een man.

  Maar ik wil gewoon niet lesbisch zijn omdat ik daar ook nooit verliefd op ben geweest of mee heb geflirt en daar ook de behoefte niet aan heb ik wil gewoon met een man altijd zijn, maar die dwanggedachtes blijven maar door me hoofd spoken.

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Waarom je die gedachtes hebt, kan ik je niet vertellen.

  Maar je klinkt nogal afkerig van homoseksualiteit.

  Misschien kun je voor jezelf eens nadenken waarom dat zo is. En waarom je daar zo bang voor bent zonder reden. Je zegt nooit wat voor een vrouw gevoeld te hebben, waarom ben je dan bang voor? Het klinkt dan eerder of je toch stiekem verliefd op een andere vrouw bent of geweest bent.

  In mijn vriendenkring heb ik meerdere gay stellen en ik kan je vertellen dat trouwen en kinderen krijgen alleen "omdat het zo hoort" mensen uiteindelijk dood ongelukkig maakt!  Dus wees eerlijk tegen je zelf ( en daarmee ook tegen je vriend) als je wel bepaalde gevoelens hebt. Daar hoef je je echt niet voor te schamen!

  Reageer
  #4

  Nee ik schaam me er ook niet voor en heb nooit gevoelens voor een vrouw gehad altijd alleen maar voor mannen en nog steeds maar ik snap gewoon niet op dagen dat ik me klote voel ik met die angst zit

  Reageer
  #5

  Ik schaam me er niet voor en ben ook niet bang voor andere hun reactie maar ik wil niet lesbisch zijn, ben niet op vrouwen verliefd geweest of gevoelens of wat dan ook, maar alleen de angst die in me hoofd zit dalijk wordt ik lesbisch zonder dat ik het wil. Ik wil het gewoon niet ik wil niet met een vrouw maar gewoon met een man. Maar die angst maakt me gek😓

  Reageer
  #6

  Als je er zo erg mee bezig bent, zou je er eens met iemand over kunnen praten.
  Je huisarts kan je verwijzen naar de ggz verpleegkundige of een psycholoog.

  Je angst lesbisch te zijn zal toch ergens vandaan komen,probeer daar eens achter te komen.
  Waarom denk je dat je lesbisch zou kunnen zijn?

  En je wordt niet zomaar homo, lesbisch of bi, daar gaan toch meestal gevoelens aan vooraf. Je voelt dat je het bent omdat je gevoelens hebt voor iemand van hetzelfde geslacht, dat je je tot iemand aangetrokken voelt. Daar kun je je tegen verzetten,maar die gevoelens zijn er gewoon.
  Vergelijk het bijvoorbeeld met verliefd worden op de vriend van je beste vriendin. Daar wil je ook niks mee beginnen,maar de verliefdheid is er wel,ookal wil je dat eigenlijk niet.
  Als je die gevoelens ervaart, is het aan jou er mee te doen wat je goed lijkt.
  En wat ik al eerder schreef,ik ken veel mensen die hun keus baseerden op wat als "normaal " gezien wordt en daar erg ongelukkig van werden tot ze alsnog hun hart volgden.

  Reageer
  #7

  Ik voel me op het moment ook zo depri dat als ik erover na denk dat als ik ooit lesbisch zou worden ik zo dood ongelukkig ben en neiging heb tot zelfmoord.

  dat gaat nu elke x door me hoofd als ik lesbisch wordt maakt ik een einde aan me leven want het maakt me zo ongelukkig maar toch elke keer die kut angst

  Reageer
  #8

  Ja maar verliefdheid of aangetrokken is helemaal niet aan de orde ook nooit geweest, het is puur die angst die me gek maakt stel ik wordt het zonder dat ik het wil dat ik dan zo ongelukkig wordt

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als er geen enkele aanleiding is,waarom ben je er dan bang voor?
  Ben je vaker bang zonder dat daar een aanleiding voor is?
  Want zou het waarschijnlijk een goed idee zijn eens met je huisarts te praten oven onrealistische angsten in het algemeen.

  Reageer
  #10

  Hoe knap of hoe lief ik een vrouw ook vind ik ben nog NOOIT verliefd geweest, of dat ik dacht zo daar zou ik wel een keertje seks mee willen, maar ik wil ook niet dat dat gaat komen en daar zit mijn angst heel erg

  Reageer
  #11

  ja ik ben heel vaak bang voor angsten die eigenlijk er niet zijn of misschien geen eens zouden komen/gebeuren. Mijn angst is altijd ja wat als. Ook idd nu zonder aanleiding, ben zoals nu bang dat ik er geen controle over heb en ik ineens lesbisch wordt zonder dat ik het wil, of aantrekking ineens komt. Wat misschien idd nooit gaat komen want aanleiding is er nooit en nooit geweest😅

  Reageer
  #12

  Als je er zo mee zit en ook regelmatig andere angsten hebt, dan zou je je huisarts om hulp daarbij kunnen vragen.

  Reageer
  #13

  Hoi Melissa,

  Kun je vertellen hoe oud je bent en of je al ggz hulp hebt voor intrusies?

  Reageer
  #14

  Ik ben 21 jaar en ik loop sinds kort bij een psycholoog.

  Reageer
  #15

  Maar nog niet daarvoor nee, dit is de eerste keer dat ik van dat woord hoor! Heb het even opgezocht maar heel veel dingen kloppen idd wel met wat daar staat en wat ik heb

  Reageer
Reageer op: Dwanggedachte vrouw
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief