Dwanggedachten & Handelingen

  • #1

    Haai haai !

    Ik plaats dit niet voor mezelf maar voor mijn partner hij leeft al zijn hele leven met een dwangstoornis. Daarbij zijn er nu een jaar extreme dwanggedachten bij gekomen waar hij enorm onder lijdt. Hij is z'n moeder verloren en daarna is alles erger geworden. Er is nu net na 2x hulp wat hij verpeste door niet eerlijk te zijn en alles te verdraaien om maar niet te hoeven voelen. Ik ben zelf heel erg bekend met het ggz heb al 14 jaar hulp en met mij gaat het goed nu al bijna 18 maanden geen depressie raar maar waar. De dwanggedachten nemen een patroon aan elke 2 maanden moet hij bij mij weg. Als hij dat heeft uitgesproken en we het er weer uitgebreid over hebben gehad omdat hij niet bij mij weg wil maar van een bepaalde situatie af wil en dat wil ontwijken doet hij dadat zo. Hij heeft daarna veel spijt en z'n klachten zijn weg. Wij hebben op korte termijn weer een afspraak en emdr is nu de eerste optie om het trauma van z'n moeder te verwerken . Zijn hier mensen die zich herkennen ? En zo ja.. Medicatie? Wat slikken jullie en wat zijn jullie ervaringen ? Wij gaan dringend vragen na een arts want hij moet rust krijgen omdat hij de realiteit te vaak verliest ! Ik heb het ook met mijn hulp besproken en ze geven ons gelijk ... Waar moeten we op aansturen !? Liefs !

    Reageer
    #2

    Hi,

    Naar om te horen!

    Er zijn meerdere opties, emdr zou inderdaad goed kunnen werken maar medicatie voor antidepressiva heeft vaak ook een positief effect.

    Daarnaast kun je de mogelijkheden van cognitieve gedragstherapie overwegen.

    Ik heb zelf ook een dwangsstoornis en dit is erg vervelend.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Dwanggedachten & Handelingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief