weet het niet meer

  • #1

    hallo

    de laatste dagen voel ik me zo klote en onrustig ik heb in het verleden last van depressies gehad ik voel het nu aankomen vreselijk
    iik werk in de zorg met ouderen ik kan er neit meer tegen al heel lang niet meer maar nu is dat nog erger mijn wergever vindt dat ik gewoon moet werken terwijl ik het echt niet trek
    heeft iemand hier ervaring mee?

    liefs toos

    Reageer
    #2

    Hee Toosje, wat rot voor je joh. Maar als je het echt niet trekt, zou ik naar de huisarts gaan en het even met hem/haar bespreken wat nu verstandig is om te doen. En als je "ziek" bent kun je je ziekmelden, ongeacht van wat je werkgever ervan vindt. Je werkgever heeft als doel dat er gewerkt wordt. En jij hebt als doel, je gezond staande te kunnen houden.

    Maar wat ik mij afvraag, omdat dat al langer afspeelt, doe jij wel werk wat je leuk vindt om te doen en dat wat bij jou past ?
    Ik bedoel, verkeerde werkkeuze kan ook een depressie of burnout veroorzaken op de lange duur.

    En is er iets onlangs gebeurd waardoor je je zo rot voelt ? Je schrijft dat je sinds een paar dagen rot voelt.

    Nou meid, zorg ervoor dat je je weer lekker in je vel gaat zitten en ik wens je alle sterkte daarbij. Toosje, kop op hoor !

    Liefs terug !

    Reageer
    #3

    Ja, ik heb hier zeker ervaring mee.

    Het is belangrijk dat je erkenning krijgt voor jouw gevoelens. Als dit niet op je werk gebeurt, probeer het dan ergens anders te krijgen zodat je geen cirkels blijft draaien met hetzelfde gevoel maar door kan op basis wat je leert door je verhaal aan iemand te vertellen. Dat is één: erkenning, van jezelf en van anderen.

    Het tweede is dat je bij jezelf nagaat wat je graag zou willen doen. Ga dit dan ook doen, naast je werk. Dus zodra je klaar bent met werk, beloon jezelf dan met iets dat jij leuk vindt om te doen.

    Ten derde, zorg dat je voldoende rust, opt ijd naar bed gaat en op tijd opstaat, voldoende beweegt door de dag heen, en zorg voor een sociale omgeving waar je je veilig voelt en die constructief is voor jouw kwetsbaarheden.

    Simpele stappen maar o zo doeltreffend...!

    Wil je over een weekje laten weten of dit een beetje lukt?

    Reageer
Reageer op: weet het niet meer


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief