weet het niet meer

  • #1

    beste,

    Man van 21 jaar, zit nu na een hevige bui achter mijn computer, sigaretten op me doven, mezelf snijden op arm en buik, redelijk diep.

    Zit sinds paar maanden op paroxetine ( antidepressiva ) en quetiapine (anti-psychotica).

    Ik wordt wakker, het gaat goed, tot de zon valt, nutteloos, geen manier om mezelf blij te maken, rond de nacht breek ik en begin ik mezelf pijn te doen..

    ik ga wekelijks naar de therapeut en vertel hem dit, maar ik weet niet wat ik moet doen..

    Reageer
    #2

    Dat is heftig.. Je hebt de medicatie gekregen vanwege deze problematiek?
    En hoe reageert de therapeut hierop?

    Reageer
    #3

    dankjewel voor je antwoord,

    de therapeut zegt dat we dit in het oog moeten houden, heb hem net een berichtje gestuurd en ik hoop dat ik morgenvroeg antwoord krijg, hij geeft me duidelijke instructies wat ik moet doen als ik de drang weer krijg, maar soms kom ik er niet overheen, heb de medicatie ondere andere voor deze taferelen voorgeschreven gekregen, maar ook nog voor andere redenen.

    ik ben nu iets meer gekalmeerd maar heb bang dat het ooit zover komt dat ik meer ga proberen..

    Reageer
    #4

    Dat is heel vervelend en zwaar. Maar: er is ook iets positiefs. Je hebt het zelf in de gaten, je kunt het ook verwoorden.
    Wat je zou moeten proberen is een soort van vangnet te vinden te creëren voor die momenten dat je er dus niet doorheen komt, en je behandelaar /therapeut niet bereikbaar is. iemand om dat op dat moment even mee te bespreken. Dat kan soms voldoende zijn om het te doorbreken

    Reageer
    #5

    Op moeilijke momenten zou je een hulplijn kunnen bellen. Dat kan lucht geven.

    Verder is het zo dat je voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen van grote invloed kunnen zijn op je psychische gesteldheid. Zo is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk voor je hormoonhuishouding. Daarom beste zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Voor wat voedingssupplementen zou je advies moeten vragen.

    Medicijnen zorgen voor verlies van vitaminen, mineralen en andere stoffen en antidepressiva en antipsychotica remmen daarnaast de aanmaak van melatonine, wat weer zorgt voor meer stresshormonen in je lichaam.

    Roken heeft zeker geen goede uitwerking op je gezondheid. Zorgt voor een belasting door gifstoffen als cadmium en vermindering van stofjes als zink en vitamine C en  voor verzuring van je lichaam. En een verslaving heeft ook te maken met het opvullen van een leegte.

    Reageer
    #6

    Ik heb helaas zelf ook geautomutileerd, diepe sneden in mijn armen, benen en borst. Wat ik persoonlijk zelf gemerkt heb wanneer ik echt de drang voel om mezelf te snijden is om op dat moment naar buiten te gaan, hardlopen of wandelen. Zelf heb ik een hond dus ik neem mijn hond mee maakt niet uit hoe laat het is, ik moet er dan gewoon even uit. Uit de situatie en uit mijn huis zodat ik even afleiding heb en mijn gedachten wellicht kan verzetten. Ik snap dat het voor iedereen verschillend is wat wel en wat niet werkt. Het is voor mij een zoektocht naar wat mij triggerd en wat ik moet doen wanneer ik de drang voel om te snijden. Ik heb uiteindelijk hulp gezocht maar deze hulp is natuurlijk niet altijd aanwezig en dan ben je vaak toch weer op jezelf aangewezen. Momenteel gaat het goed qua snijden, maar ik herken wat je beschrijft als nutteloos en jezelf niet blij kunnen maken. Dit is een leeg gevoel en is ook erg frustrerend. Wat mij dus helpt is om mezelf even uit de situatie te halen en me gedachten te verzetten door sport, beweging of  gewoon even wandelen. Het kan zijn dat het voor jou anders is maar wou het toch gewoon even zeggen.

    Reageer
    #7

    quetiapine moet je laten vervangen door Risperdal, quetiapine is niet geschikt. Risperdal gaat even duren voor het aanslaat maar ééns je dosis afgestemd ben je beter dan met quetiapine wat ze tegenwoordig aan iedereen voorschrijven. Je moet zelf aandringen om Risperdal te krijgen punt.
    Seroxat is ook zo oud als de straat en er zijn wel betere anti-depressiva. Ik zou toch gaan voor een 2de opinie. Meer zeg ik er niet over. Sterkte.

    Reageer
Reageer op: weet het niet meer


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief