Een dipje of deperessie?

  • #1

    Hallo,
    Hoe herken je een depressie? Ik was zo'n 4 jaar geleden een stuk blijer dan nu.. Ik had altijd zin in dingen, sprak veel af met vriendinnen. Maar nu lijkt het wel alsof dat allemaal voorbij is..
    Ik heb constant ruzie met mijn moeder, mijn oma heeft Alzheimer en zit daarom in een tehuis, vriendinnen zie ik nog amper en ik had vroeger dagen van te voren echt zin in dingen, ook dat is nu helemaal verdwenen. Nu zal het de leeftijd wel zijn, maar ik vind het best vervelend. Als ik Google, vind ik dit niet echt op een depressie lijken.

    Ik heb verschillende dingen gedaan om de ''pijn'' te verhelpen. Dingen waar ik nu spijt van heb. Ik heb toen der tijd online hulp gezocht, en ben toen in gesprek gekomen met iemand die er verstand van heeft. Ik had haar verteld over mijn neigingen en na veel praten en bij haar kunnen uiten, is het veel beter gegaan. Helaas gaat het nu steeds ietsjes minder.

    Nu vind ik het heel moeilijk iemand in vertrouwen te nemen. En psycholoog heb ik wel over nagedacht, maar mijn angst voor fouten maken/nare reacties krijgen houdt mij tegen.

    Wie o wie herkent dit en weet dé oplossing?

    Liefs,
    Lily

    Reageer
    #2

    Ik zou toch maar eens met een psycholoog gaan praten.  Ga naar de huisarts, bespreek het met hem/haar en vraag een verwijzing

    Reageer
Reageer op: Een dipje of deperessie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief