ben ik hopeloos geval

  • #1

    geachte heer mevrouw;
    Ik ben een vrouw van 43 jaar en ik heb borderline ,ik ben in mijn jeugd geestelijk en daarnaast lichamelijk mishandeld ,ik heb nu anorexia en eetstoornissen,ik snij met een mes in mijn vagina,waardoor Mijn HB is heel erg laag gegaan.mijn huisartes weet ervan af, en dit speelt al een jaar,ik ben ook met de ggz nu bezig 6 maanden, maar er is niets veranderd ,ieder keer hoor ik (ja ik ga dit en dat vragen,ja er is een hoop ,ja bla bla bla )ik wil allen weten ben ik hopeloos geval??????????? is er geen oplossing of therapie voor mij ,want ik ben echt heel erg zat en moe van en wordt ik ook nog meer Depressief van ,kunt a.u.b antwoord geven

    Reageer
    #2

    Beste Sar,
    Ik vindt het heelö erg voor jou dat je dit moet doormaken.
    Nee, je bent geen hopeloos geval. Er zijn een aantal mogelijkheden voor mensen met een Borderline Persoonlijkheidsstoornis oftewel een emotieregulatiestoornis. Belangrijk is dat de juiste medicatie wordt gevonden die bij jou het beste past cq werkt. Dit is het werk van de Psychiater. Ook zijn er een aantal trainingen die waardevol kunnen zijn in verdere behandeling. Ik zag dat je in behandeling bent bij de GGZ. Vraag eens aan je behandelaar om een zgn. VERS basis-training ( VERS staat voor: Vaardigheidstraining Emotie Regulatie Stoornis).

    Belangrijk is in ieder geval niet op te geven. Ik heb van heel dichtbij mogen meemaken dat iemand die al 18 jaar leed aan Borderline, na een aantal maanden uiteindelijk met de juiste medicatie is ontslagen bij de psychiater, een vervolgens al meer dan 1 jaar stabiel is. Geen depressies, psychoses, geen zelfmoordpogingen enz. Het is dus mogelijk !!

    Kun je misschien vertellen wat de medicatie is die je nu gebruikt?
    Wie heeft vastgesteld dat je een borderline persoonlijksstoornis hebt?
    Ben je in behandeling bij de psychiater van de GGZ?
    Waar ( welke regio) ben je in behandeling?

    Reageer
    #3

    als eerst wil ik u bedanken voor de snelle antwoord.
    Ik gebruik helemaal geen medicijnen.
    De GGZ heeft dat gezegd tegen mij dat ik borderline heb.
    Ze hebben mij iemand van de GGZ gestuurt, maar het is geen dokter, en ze komt om de 2 a 3 weken bij mij thuis +- half uurtje.
    Mijn regio is Leiden.ik wil ook zegen dat ik heel erg verward,radeloos en ik vind het moeilijk om zo te leven,haat het dat ik mezelf ben ,heel erg teleurgesteld ,wanhoop en intens verdriet .

    Reageer
    #4

    Beste Sar,

    Ik kan begrijpen dat je je zo voelt.
    Je voelt je eenzaam en vervreemd van jezelf.

    Heeft de GGZ een psychologische test gedaan?
    Weet de huisarts ook van je problemen?

    Ik denk dat het goed zou zijn als je toch even het heft in eigen handen zou nemen.
    De volgende keer dat je begeleidster er is, moet je zelf aangeven dat je het gevoel hebt dat het niet opschiet. Vraag naar de mogelijklheden voor een VERS training.
    Maar geef vooral aan dat je graag een gesprek met de psychiater wilt hebben.
    Tijdeljke medicatie zou voor jou een wereld van verschil kunnen maken. Maar dat kan alleen de psychiater beoordelen. Bovendien heb je naast de borderline ook nog een eetstoornis. Dus behandeling door een psychiater zou mijns inziens zeer gewenst zijn.

    Wees vooral niet bang om voor jezelf op te komen.
    Nogmaals, geef het niet op, er is altijd hoop....

    En voor de heel moeilijke momenten zou je contact op kunnen nemen met Sensoor

    http://www.sensoor.nl/?gclid=CMHRjZLGp7UCFY3LtAodxSgAgg

    hier kun je dag en nacht terecht en vind je altijd een luisterend oor.

    Reageer
    #5

    Mijn huisarts weet alles over mij.
    Een test bij mij hebben ze niet gedaan.
    Ik snij en kras al jaren, eerst op mijn armen en dan benen.
    In ieder geval heel erg bedankt.
    Vrgr. Sar

    Reageer
    #6

    Beste Sar,
    Graag gedaan.

    Je kunt ook overwegen om bij je huisarts langs te gaan en de dingen die hierboven zijn omschreven met hem/haar te bespreken. Hij zou je hierbij kunnen helpen.

    Ik wens je in ieder sterkte en succes. Kom voor jezelf op.

    Reageer
    #7

    lieve Sar, je moet een psycholoog of psyhiater vragen en je verleden samen bespreken en vooral verwerken, dan begrijp je waarom je je zo voelt en kun je ook aan je genezingsproces gaan werken, dan ga je ook weer beter eten en van je zelf houden en ga je ook stoppen met jezelf pijn doen. De huisarts moet meer doen, of je doorverwijzen. laat iemand met je meegaan, je moet meer hulp krijgen. Soms helpt het om daarnaast om kracht te bidden, je bent de moeite waard en geen hopeloos geval. Blijf sterk, word weer jezelf, je kunt het, het gaat lukken. Houd vol, houd moed, begin een nieuw leven, je bent een waardevol mooi mens. Liefs, Marondine, ik stuur je kracht in gedachten.

    Reageer
    #8

    Lieve Sar, ook ik heb dit probleem gehad,ook ik had borderline,maar i.p.v.snijden,heb ik me altijd mijn lichaam tot bloedens toe stukgekrabt.Na vier gesprekken met mijn huisarts,( wat ik best wel moeilijk vond)kreeg ik gesprekken met een psychiater,die ik langzaam begon te vertrouwen en die mij verder hielp met medicijnen en af en toe een contrôle-gesprek.Ik moet zeggen, dat je dan wel herinneringen ophaalt,wat niet altijd gemakkelijk is, maar ik ben o zo blij,dat ik dit gedaan heb. Mijn verdere leven zit ik wel aan medicijnen vast,maar alles liever dan steeds maar weer terugvallen in depressies.Vraag om hulp,kom voor jezelf op,want het leven heeft ook best mooie kanten.Ik wens je heel veel sterkte en laat a.u.b. gauw van je horen.liefs en groetjes van Daphne

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste marondine;
    heel erg bedankt voor je lieve woorden ,Ik probeer verder te gaan maar het lukt niet.
    maar ik blijf proberen ,Ik ben al heel lang negatief en ik kom er maar niet uit,Ik denk erg vaak aan zelfmoord maar dan denk ik aan mijn mijn dochters .
    bedankt, vriendelijke groeten

    Reageer
    #10

    Beste daphne;
    heel erg bedankt voor jou aandacht en positief antwoord,ik hoop dat ik dan eindelijk ook wat rustiger kan worden ,maar ik geloof dat Niemand kan mij helpen in de gevoelens van Leegte , Pijn,wanhoop en intens verdriet .
    nogmaals bedankt liefs en groetjes ook van mij

    Reageer
    #11

    hier ben ik weer na 4 maanden,en niets veranderd en het gaat heel erg slecht met mij ,ik heb all paar keer geprobeerd zelfmoord te plegen,ik wil gewoon niet meer ik kan gewoon niet meer,waarom zou ik nog leven?!niemand helpt mij en nu wil ik dood,Ik ben gewoon bang nog meer gekwetst te worden en ik weet echt niet meer wat ik moet doen,Soms haat ik iedereen, en soms lijkt het of iedereen mij haat,ik voel mezelf waardeloos,en nu mijn huisarts is mij zat hij was heel erg belangrijk voor mij ,heel groot steun,maar opeens doet hij heel erg raar tegen mij,hij heeft mij heel erg gekwetst en heel erg teleurgesteld,en ook mij genegeerd,en dit is te veel voor mij, ik trek dit echt niet meer,alsjeblieft snap me of probeer me op zen minst te begrijpen dat ik zo niet verder kan.. ik leef in mijn ‘eigen’ wereld waar ze mij iedere keer opnieuw pijnigen elke keer als ik denk dat het beter gaat word ik weer door een andere geraakt zo wil ik niet verder ik wil hier weg, maar dan voor eeuwig en altijd verlost van mijn verdriet en pijn,het is zooooo verdomde moeilijk,Het doet pijn om het gevoel te hebben dat niemand om je geeft,Het doet pijn om je elke dag zo verdrietig te voelen dat je er niet meer wilt zijn,Het doet pijn om te beseffen dat je niet op de wereld hoort.Ik heb er tegen gevochten maar ik heb de kracht niet meer om verder te vechten.niemand zal mij missen,het moet weg en de enige opsie is de dood

    Reageer
    #12

    Nu praten over zelfmoord

    praten over zelfmoord helpt
    onze vrijwilligers zitten klaar

    Bel nu: 0900 - 113 0 113

    Site:
    http://www.113online.nl/

    Reageer
Reageer op: ben ik hopeloos geval


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief