Escitalopram en quetiapine?

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben begonnen aan lexapro en het is nu nog heeeeel erg zwaar in verband met de bijwerkingen (veel angst). Nou moest ik van de psychiater daar "in geval van nood" oxazepam bij slikken maar dat zorgt voor mij voor nog meer onrust. Nou slikte ik eerst paroxetine met dan af en toe quetiapine en dan ging het gelijk super na een uurtje.
  Mijn vraag is daarom ook:
  Heeft iemand ervaring met deze combinatie en is het uberhaupt mogelijk?

  Reageer
  #2

  De combinatie zou kunnen, maar dan moet wel in overleg met de psychiater

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Hallo,

  Lexapro (depressie) door veel bijwerkingen samen met Oxazepam, maar de Oxa was zeer snel uitgewerkt. Daarna Xanax Retard wat langer werkt en meteen zeer veel verlichting gaf (Xanax is wel verslavend). Nu ipv Xanax, Quetiapine (angst) met af en toe nog een Xanax ter ondersteuning. Moet uiteindelijk zonder Xanax natuurlijk. Alles op advies Psychiater.

  Reageer
  #4

  Had iemand ook zoveel last van zenuwen en angst tijdens het opbouwen? Ik vind t verschrikkelijk, krijg niks door mn keel.. heb alprazolam maar neem die liever niet ivm verslavende werking..

  Reageer
  #5

  Ik slik 5 mg lexapro en 6,25 mg quetiapine voor o.a slaapproblemen .
  Maar aangezien ik ook fibromyalgie heb vraag ik mij af of ik ook de volgende combi zou kunnen nemen : amitriptyline 10 mg en quetiapine 6,25 mg ? En dan geen lexapro meer.

  Groet ,

  Duke.

  Reageer
  #6

  Dat is een vraag die je toch met je behandelaar moet bespreken. Die heeft alle benodigde informatie

  Reageer
Reageer op: Escitalopram en quetiapine?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief