Fobie sperma

 • #1

  Ik heb ongeveer één jaar geleden deze fobie ontwikkeld. Ik ben een meisje van 16 jaar oud. Deze angst is ontstaan doordat ik verschillende verhalen heb gehoord van meiden die zwanger werden zonder seks. Dit heeft me op de een of andere manier zo bang gemaakt dat ik bang begon te worden voor sperma.
  Ik zal even uitleggen hoe ik dit allemaal bedoel. Ik word bang wanneer ik een witte vlek zie waarvan ik niet weet wat het is, mijn gedachtes maken er dan gelijk van dat het sperma is. Een voorbeeld wat nu heel erg speelt is dat ik van de zomer naar de bios ben geweest. In de stoelbekleding van de stoel waar ik zat, zaten een soort wit/gele vlekjes. Mijn gedachtes maakten er Dus gelijk van dat jet sperma was. Ik ben dus bang dat het daardoor op mijn broek is gekomen en zo weer op mijn fietszadel (die ik nu niet meer met mijn handen aan wil raken) en door mijn broek dus ook op stoelen thuis enz. Ik was door deze angst mijn handen heel veel, maar ook met heel veel zeep (wat natuurlijk heel slecht is voor je handen). Ik wil zo graag van de angst af maar weet niet hoe. Ik heb heel veel gelezen over hoe je zwanger kunt worden op internet, dus ik weet dat het op deze manier niet kan. Alleen ben ik vooral bang voor het idee dat het überhaupt op mijn handen,spullen , etc komt. Kan iemand me helpen? Ij durf er eigenlijk niet echt in real life met iemand over te praten omdat ik me nogal schaam voor de angst.

  Reageer
  #2

  Als de vlekken al van sperma zouden zijn, is het onmogelijk om daar zwanger van te raken. Ook als je met die vlekken in aanraking zou komen, kun je daar niks van krijgen of oplopen.
  Ik denk dat je er verstandig aan zou doen om met een psycholoog te gaan praten over deze irreële angst

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: Fobie sperma
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief