onenigheid psychiatrische behandeling

  • #1

    Hallo,

    Mijn psychotherapeut wil dat ik een psychiater zie. Ik heb echter al twee keer een psychiater gezien en zie niets in medicijnen.  Als ik dit zeg blijft de therapeut vragen hoe ik wel overgehaald kan worden.

    Maar betekent vrije keuze niet dat je het recht hebt om je niet over te laten halen?

    Moet ik een andre behandelaar zoeken?

    Peter

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Hoi Peter,

    ik vind het onprofessioneel dat hij jou steeds adviseert een psychiater te bezoeken terwijl jij geen medicatie wil gebruiken, en ja een psychiater doet dat vooral voorschrijven. Ook is het zo dat psychotherapeuten vaak vertrouwen in herstel zonder medicatie, ik zou een andere behandelaar zoeken.

    Groetjes&Succes

    Reageer
    #3

    Je afvragen waarom je eventueel medicatie nodig zou kunnen hebben. Medicijnen reguleren je neurotransmitters op een kunstmatige manier. Met de juiste voeding en bepaalde voedingssupplementen kan je ook een eind komen, zonder de nare bijwerkingen van medicatie.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de reacties!

    Reageer
    #5

    Hi,

    Ik slik medicatie op advies van onder andere mijn psychiater. Medicijnen kunnen je net even het zetje geven om door een moeilijke periode heen te komen , maar zoals hierboven al is beschreven zijn er meerdere wegen naar Rome.

    Waarom wilt hij dat je medicatie gaat slikken? sowieso denk ik dat je er zelf 100% achter moet staan want anders wordt het dweilen met de kraan open.

     

     

    Reageer
Reageer op: onenigheid psychiatrische behandeling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief