Dermatillomanie

  • #1

    Hallo,
    Gaat het bij dermatillomanie altijd zover tot bloeden? Ik heb dat ik oneffenheden weg krab en ook wel voel of er iets zit, kan er moeilijk vanaf blijven maar opgegeven moment probeer ik er tegen te gaan om er niet aan te zitten omdat ik geen littekens wil, maar is lastig. Is dit zoeits als milde dermatillomanie? Of uberhaupt dermatillomanie? Met stress heeft het bij mij niks te maken volgens mij.

    Reageer
    #2

    Ik trouwens niet aan pukkels of moedervlekken en hou er geen permanente beschadiging over, omdat ik op tijd stop, het is ook niet altijd tot bloedend toe

    Reageer
    #3

    Hoi hoi,

    Het zou kunnen dat dit inderdaad een “milde” vorm is. Super fijn dat het je, ondanks dat het lastig vindt, er toch op tijd mee kan stoppen.
    Als ik naar mijn eigen dermatillomanie (verleden) kijk, kon ik er niet zo makkelijk mee stoppen. Ik raakte in een soort trance en dit kon lang aanhouden. Doordat ik steeds maar doorging, kwam er regelmatig bloed bij kijken en onherstelbare schade. Maar dit hoeft niet bij iedereen te zijn.
    Merk je dat het bij jou hetzelfde blijft of wordt het erger/minder?

    Fijn dat je je er al zo bewust van bent in ieder geval!

    Groetjes, Kim

    Reageer
Reageer op: Dermatillomanie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief