Het wordt teveel

 • #1

  hallo,

  De afgelopen jaren is voor mij best zwaar geweest. Ik heb de middelbare school en de mbo-4 gered en ik was toen van plan om een hbo studie te doen. Ik twijfelde al wel wat, maar me vader wilde dat ik ging opschieten met het maken van een keus, dus koos ik maar een opleiding die het dichstbij kwam bij wat ik 'dacht' te willen.

  Nu zit ik in het 2e jaar van die studie en ik voel me ontzettend ongelukkig. Ik had al veel last van stress op die andere opleiding, maar dit word me gewoon teveel. Sinds vorige jaar heb ik mogelijk door de stress ook lichamelijk klachten gekregen (benauwdheid, opgeblazen buik, zeurig gevoel in de buik, druk op de borst, hoofdpijn/steken in hoofd, spiertrillingen, rillingen, angsten, snelle hartslag, hoge ademhaling, gespannen ademen, gespannen spieren, huilbuien, moe, prikkelbaarheid, kramp in kuit of op borst, 30 x per dag zelfmoordgedachtes, down gevoel.

  Ik wil maandag tegen me pa zeggen dat ik echt wil stoppen met me studie, omdat ik het ten eerste niet meer wil, heb er last van, stress en paniek teveel, mijn gezondheid vind ik belangrijker, ik heb al een mbo-4 diploma en die vind ik wel leuk, ik wil me richten op het herstellen van me darmen, ik wil me richten op het werken en geld verdienen (rijbewijs eventueel halen). Dit allemaal zodat ik weer wat rust en stabiliteit kan vinden. Dat ik weer wat tevreden kan worden met me leven. Ik heb alleen wel veel stress om mijn vader dit te vertellen, omdat mijn pa wil dat ik het afmaak. De vorige keer dat ik het probeerde te vertellen, werd hij boos. Ik heb echter mijn grens 'echt' bereikt. Ik voel dat ik niet meer kan. Als ik toch doorga.... dan ga ik gewoon kapot. Ik weet dat ik naar mezelf moet luisteren, maar ik wil dat iemand mij hierin steunt. Ik voel me zo eenzaam hierin....

  Reactie
  #2

  Als je mbo hebt ben je volgens mij niet piepjong meer. Mogelijk woon je nog thuis. Misschien uitkijken naar een eigen stek. Ik zou wel met iemand gaan praten. Eerst naar je huisarts, die je kan verwijzen naar een praktijkondersteuner of ggz. Of bij je opleiding praten. Misschien dat er een  psycholoog aan verbonden is. Ook eens kijken waarom je vader zo reageert. Had hij in zijn leven meer willen bereiken en projecteert hij dat op jou of heeft ie een richting gekozen omdat het zo hoorde.

  Wat betreft je klachten natuurlijk beter luisteren naar je lichaam. Ook zorgen voor volwaardige  voeding en misschien wat voedingssupplementen die helpen je zenuwstelsel te ondersteunen, zoals magnesium en vitamine B. Er zijn ook natuurlijke middelen. Een algemeen middel is rescue remedie. De nachtvariant werkt wat sterker en tegen het piekeren. Mag overigens ook overdag gebruikt worden.

  Reactie
Reageer op: Het wordt teveel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief