Scheenbenen, erythema nodosum en pijn

 • #1

  Hallo allemaal
  Ik ben nu al een aantal maanden van Erythema Nodosum af,maar nog steeds pijn in mijn scheenbenen.heb alle specialisten al gehad en mijn dokter geeft t op.
  "waarschijnlijk is het na pijn.." hoe kan dat nou ben nu al 7 maanden verder. geen EN meer maar nog steeds vocht in mn onderbenen en zo'n raar gevoel achter mijn scheenbenen. ik werk gewoon en ga verder met mijn leven maar voel t elke dag.. heel vreemd op verschillende plekken in mijn scheenbenen.het is een soort pijn,niet heftig,maar heeel vervelend.wie weet wat t kan zijn? help. aders getest,bloed getest,neuroloog geweest, internist, flebologie, niemand weet wat t kan zijn.
  als ik veel gelopen heb voel ik t meer. het lijkt op als je je scheenbenen stoot,maar dat erger.en dat gaat door mijn hele scheenbeen heen. help aub als je een idee heb! ik wil er van af!

  Reactie
  #2

  Is bij jou bekend wat de oorzaak is geweest van het erythema nodosum? Er zijn veel verschillende bekende en onbekende oorzaken en vervelender, het kan dus terugkomen. Is er biopsie gedaan? En heb je daar een uitslag van?

  Als je klachten hebt gehad kunnen er wel deglijk restverschijnselen optreden, je bent niet de eerste die last heeft van klachten op de plekjes waar je eerst erythema nodosum had. Je kunt dan proberen geduld te hebben zodat ze vanzelf herstellen...

  Reactie
  #3

  Hier is ook een topic over Erythema Nodosum:

  http://www.dokter.nl/forum/Vermoeidheid/174507-Moeheid-/-Streptokok.html

  Reactie
  #4

  nee ze hebben alles getest maar geen idee waar die E N vandaan kwam.
  ben een maand ervoornaar noord thailand geweest en in de watervallen gezwommen,maar topische afdeling kon ook niks vinden...

  het is nu augustus,meer dan een jaar geleden,pijn is niet meer dagelijks in mijn scheenbenen dus dat is wel beter maar wel regelmatig.
  kan er gwoon mee doorpoen hoor.vind t alleen wat vreemd.en soms vervelend.

  Reactie
  #5

  Ik heb idee dat het zich dan toch langzaam maar zeker aan het herstellen is. Het is belangrijk je gezondheid goed op niveau te houden zodat het lichaam alle energie kan steken in het herstel. Toch fijn om te lezen dat je vooruit gaat.

  Reactie
  #6

  Ik heb ook als restverschijnsel nog pijnlijke rode plekken op de scheenbenen. Het is nu 2 maanden geleden. Bij moeheid en warmte lijkt het alsof je daar brandworden hebt. Is niet behandeld. Wel gezien door internist en op zijn advies bloedprikken ivm diclofenac en verhoogde leverwaarden. Oorzaak is waarschijnlijk een streptococ na een verkoudheid of een kies trekken waar een bloedvat is aangeprikt. Longfoto's waren goed. Ben wel bang dat het terugkomt.
  Tijdens de plekken, ook op de hielen heb ik 2 dagen niet goed kunnen lopen.

  Reactie
  #7

  Hallo,

  Ik heb ook erythema nodosum, als sinds septemebr maar het is eerst aangezien voor flebitis. (oppervlakkige aderonstekingen en daar ben ik ook voor behandeld door heparine prikken dagelijks (complete onzin blijkt nu). Bij mij is vorige week uit het biopt gebleken dat er iets niet goed werkt met mijn alvleesklier, maar wat dat is onduidelijk. Nu ben ik doorverwezen naar de internist maar dat duurt nog ruim 2 weken.
  Ik moet wekellijks in het ziekenhuis mijn been laten verbinden met drukverbanden, was dit bij jullie ook zo? En duurde het ook zo lang, ik lees overal dat het binnen een paar weken weg zou moeten zijn maar ik ben al maanden en 4 antibioticakuren verder en heb nog last.

  Reactie
  #8

  Hallo,

  Heb zelf ook een aantal weken last gehad van erythema nodosum. Ben naar de dokter geweest en flink rust genomen. Hier is meer informatie te vinden over erythema nodosum. http://www.erythemanodosum.nl

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo, ik heb nu sinds 10 dagen erythema nodosum, in ernstige vorm, ben goed onderzocht en wacht nog op de uitslagen, ik heb echt een been die heel erg opgezet is die gecontroleerd is op trombose omdat het leek alsof ik dat er ook nog bij had gekregen, gelukkig is dat het niet, maar heb zo'n pijn kan bijna niet lopen, ik wacht de bloeduitslagen af, gr bouchra

  Reactie
  #10

  Hallo,

  ik heb sinds eind september pijnlijke bollen op mijn linkerscheenbeen. Het zou vermoedelijk EN zijn, maar zeker is men niet. Normaal zouden deze zwellingen na een paar weken moeten verdwijnen. Bij mij komen er alleen maar bij. Ik kreeg pijnstillers voorgeschreven, maar de pijn is niet in die mate dat die nodig zijn. Heb een vermoeid been, af en toe pijnscheuten, maar voor de rest valt het wel mee. Ik heb nu een afspraak bij een specialist huisziekten. Het rare is dat mijn huisarts mij geen rust heeft voorgeschreven en dat buiten trekken van mijn bloed, niets is gecontroleerd.
  Ik ben benieuwd wat de huidspecialist te zeggen heeft...

  Reactie
  #11

  Beste Lezers,

  Juli 2015 begon de pijn in mijn kuiten. als ik even een half uurjte zat kon ik niet op staan. paar keer naar de huisarts geweest die heeft niet echt wat gedaan die vertelde mij dat het vanzelf wel over ging. augustus ben ik twee weken op vakantie geweest. Pijn had ik niet meer. dus ik dacht het is voorbij. Op een gegeven moment kreeg ik bulten op mijn scheen benen ze deden heel erg pijn. ik voelde me heel erg moe. In de ochtend met opstaan had ik veel stijf heid. Ben weer paar keer naar de huis arts geweest. in September ben ik eindelijk doorverwezen naar het ziekenhuis naar de reumatoloog. die heeft een aantal onderzoeken gedaan daarna weer doorverwezen naar dermatoloog. Het ging om Erythema Nodosum, heb Been echo, long echo longscan keel echo en verschillende bloedonderzoeken gehad. Alles was goed.
  Vervolgens kreeg ik veel meer pijn ook in mijn voeten tot aan mijn voet teen kan er moeilijk op lopen. heb van de dermatoloog twee weken stootkuur prednison gehad. had toen even twee weken rust van de pijn alleen in de avond uren kreeg ik de pijn. Vervolgens weer naar de reumatoloog geweest voor de pijn in mijn voeten.

  Conclusie er word nu niks meer gedaan.Ben er al 6 maanden mee bezig. ik slik drie keer per dag ibuprofen van 600 mg. p Voel me moe ik kan niet zoveel meer doen.

  heeft iemand dit ook meegemaakt..

  Reactie
  #12

  Hallo

  Ook ik heb er veel last van 4 maanden geleden kreeg ook ik pijnlijke bulten en ben hieckor naar de doktor geweest. En die heeft mij doorverwezen naar de huidarts en daar kreeg ik het ook te horen. Hierop kreeg ik steunkausen en en prednison kuur die goed helpt de pijn was weg maar toen de prednison kuur afgelopen was kreeg ik het binnen 3 dagen weer en de huidarts zette mij weer aan de prednison. Helaas had ik dit keer tijdens de predison kuur veel last. En nu heb ik veel pijn kan niet amper lopen de afstand van mijn bed naar het toilet is al teveel. Ook krijg ik de uitslag op mijn armen en ook deze kan ik amper bewegen. Zal morgen weer contact opnemen met de huidarts en dan veder zien

  Deze pijn is echt niet meer normal heb mijn benen op twee plekken gebroken gehad en dat deed minder pijn dan dit.

  Heel veel succses

  Reactie
  #13

  Ik ben een vrouw van 42 en heb sinds een paar jaar ook weer last van erythema nodosum (benen boven + onder, voor en achter). Ik weet niet wat de oorzaak is, maar ik vermoed dat het met mn hormonen te maken heeft. De uitbraken beginnen altijd op het moment dat ik ongesteld moet worden. Vroeger kreeg ik vvoor het eerst erythema nodosum op mijn 14de. Vermoedelijk lag het toen ook aan mn hormonen. Van mijn 20ste tot mijn 40ste was ik volledig klachtvrij. Geen idee wat ik moet doen. Word gek van de pijn (liggen doet zelfs zeer). Ik probeer zoveel mogelijk te rusten. Tijdens de EN-uitbraak heb ik ook altijd laat van een naar gevoel in mn keel en lichte verhoging (ca. 38 graden).

  Reactie
  #14

  Ik ben 21 en heb 2,5 jaar geleden ook erythema nodosum gehad. Dat dachten ze tenminste dat het was.. als gevolg van streptokokken. Nu begin ik weer bulten de krijgen op mijn onderbenen en hett voelt net zo aan als eerst. Het is zeldzaam dat het terugkeert. Heeft er iemand ideeën wat de oorzaak hiervan zou kunnezijn?

  Reactie
  #15

  Ik ben 21 jaar en 2,5 jaar geleden heb ik erythema nodosum gehad. Op het begin dacht ik hé, wat zijn dit voor vlekken op mijn benen. Toen deed het nog nauwelijks zeer en dacht ik dat het wel weer over zou gaan. Op den duur werden mijn benen (ook toename gewicht) steeds dikker en deed het onwijs veel pijn als ik mijn been bijvoorbeeld sporten. Sporten was dan ook bijna geen optie meer. Lang lopen of rennen was slopend. De dokter zei dat ik erythema nodosum had. Ik kreeg steunkousen en plaspillen. Deze plaspillen hielpen helemaal niets. Ik heb hier ongeveer een half jaar last van gehad. Toen trok het weg.

  Nu 2,5 jaar later krijg ik weer bulten op mijn been. Het voelt hetzelfde als toen.. net alsof ik blauwe plekken op mijn benen krijg. Ze zeggen dat het zeldzaam is dat je dit twee keer krijgt.. Ik ben toen getest op Crohn en dit had ik niet. Wel konden ze zien dat ik een bacterie of virus aan mijn darmen had gehad. Zou ik misschien iets anders aan mijn darmen kunnen hebben wat dit veroorzaakt? Of zou er iets totaal anders kunnen zijn?

  Wie kan mij hiermee helpen? Want ik heb er uiteraard geen zin in om steeds om de paar jaar hier last van te hebben.

  Reactie
Reageer op: Scheenbenen, erythema nodosum en pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief