Nog steeds pijn onder re ribben

  • #1

    Vanaf februari nu al . De pijn zit onder mijn re ribben boog, ter hoogte van onderste rib naar navel. Dus maar vanaf de onderste ribben naar het midden klein beetje. Huisarts weet het niet dacht pds, lever voelt niet vergroot. Ik heb natuurlijk die angststoornis en nu weer zo bang. Ook opeens pijn aan re schouder als ik eraan kom, en ik ging dat opzoeken en las dat dat van je lever kan komen. Ben nu bang dat dat de pijn is. Ik voel de pijn ook na het paardrijden als ik heb gedraafd. Ook met wandelen, heel soms als ik gewoon stilzit. Ik kan pas 1 november voor een echo terecht. De pijn is ook wel eens een dag of 4 weg geweest. Maar wat kan het nou zijn?

    Reageer
    #2

    Je lever zit daar toch echt niet! Het zullen toch je darmen zijn

    Reageer
    #3

    Je hebt al een angststoornis, dus wat je dan vooral niet moet doen is gaan googlen... Dat helpt gegarandeerd niet. Je veroorzaakt zo alleen maar meer angst en spanningen

    Reageer
    #4

    Maar als je onder onderste ribben voelt is dat niet je lever? Heb nu al maanden last. Verga niet van de pijn maar altijd zon zeurend gevoel opeens. Kan het van de buitenkant ook voelen en aanwijzen de plek
    Maar kunnen je darmen bij inspanning ook e echt pijn doen dan? Soms met uitmesten schiet de pijn er ook in op dezelfde plek onder ribben. Soms voelt het net of het verkrampt.

    En die schouder voelt net als een beurse plek bovenop. Zit toch geen lymfe o iets? Is nu een week . Door die pijn onder ribben bang voor alles.

    Reageer
    #5

    Het zullen beslist je darmen zijn

    Reageer
    #6

    Oke denk je echt dus bovenaan onder ribben. In bovenbuik altijd rechts. Is er niet iets anders wat bij deze klachten past?

    Reageer
    #7

    De dokter heeft er toch naar gekeken en je vertelt dat hij/zij denkt dat het PDS. Voor de rest is er niets anders gevonden

    Reageer
    #8

    Ja ze wist het niet vandaar de echo. Dacht eerst dunne darm/maag. Ze kan de pijn niet verklaren

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dan toch maar eens even op de echo wachten

    Reageer
    #10

    Maar je denkt ook niet aan wat ergs meteen? Denk je wel die darmen?

    Reageer
    #11

    Ik denk de darmen door stress en spanningen

    Reageer
    #12

    Oke. Het is soms zelfs al met voorover bukken dat ik het weer voel . Echt vervelend.

    Reageer
    #13

    Ik heb dit ook al vanaf vorig jaar september. Pijn ribben rechts, moeilijk ademhalen, misselijk vol gevoel, 15 kilo afgevallen.

    Eerst fysio geprobeerd inclusief ademhalingsoefeningen. In februari toch maar een echo laten maken. Op mijn echo was echter wel een vergrote lever en een niersteentje te zien. Mijn leverwaardes waren iets verhoogd.

    Afspraak MDL liet 2 maanden op zich wachten. Op het moment dat ik moest gaan bloedprikken lag ik opgenomen in het ziekenhuis omdat het niersteentje eruit wilde maar bleef hangen.

    Nadat die eruit was leek het beter te gaan. Helaas blijft het nu zeurend. De leverwaardes zijn de ene keer normaal en dan ligt verhoogd. De vergrote lever kan ook normaal voor mij zijn. Dus dit blijft een raadsel.

    Nu pijnstilling via de huisarts en toch maar bij de psycholoog langs geweest alleen kan die (wat ik eigenlijk al verwachtte) helaas ook geen verklaring geven. Ik denk dus dat ik hier mee moet leren leven.

    Reageer
    #14

    Toch nog een vraagje, de hele week ging het aardig, vandaag steeds weer even een verkrampd gevoel. Het zit iets rechts boven de navel. Zit daar niet alleen je lever? Ben er weer angstig van vandaag. Het is een scheurend gevoel. Komt ook als ik stilzit.

    Reageer
    #15

    Daar zitten vooral darmen

    Reageer
Reageer op: Nog steeds pijn onder re ribben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief