Chronisch pijn rug en ribben

 • #1

  Sinds 2 jaar heb ik chronische pijn bij de ribbenkast en rug. Ik vroeg me af of meer mensen dezelfde chronisch pijn ervaren. Voor de mensen die dezelde pijn hebben; hoe ervaren jullie de pijn en wat heeft je geholpen om de pijn te verminderen?

  Rond maart 2019 is de pijn spontaan ontstaan. Helaas heb ik geen idee hoe de pijn is ontstaan. Sinds die tijd heb ik constant pijn aan de (boven/midden) rug (waar de ribben zijn aangehecht) en de onderkant van de ribbenkast. De pijn straalt uit naar de bovenbuik. De klachten beginnen sochtends na het wakker worden tot savonds wanneer ik slaap. De klachten verergeren bij inspanning zoals sporten of een drukke dag. Als ik een aantal dagen achter elkaar rek en strek oefeningen doe begin ik meer pijn te krijgen dat een aantal dagen vast houd. Liggen op de zijkant is vervelend en verergerd de pijn. De ene dag heb ik meer pijn aan de rug zijde en de andere dag voor. Rust helpt niet om de pijn te verminderen.

  Gedurende de twee jaar heb ik veel onderzoek gedaan met weinig tot geen resultaat. Op het moment ben ik in behandeling bij een pijn centrum om de klachten te verminderen op psychologisch gebied.

  Reageer
  #2

  Hey,

  Wat jij beschrijft, herken ik als vast zittende ribben aan de achter kant, die op een zenuw drukken. Ik voel dan pijn aan  de rugkant die jij aangeeft op het plaatje, die heftig uitstraalt naar de voorkant,ook wat jij in het rood aan geeft.

  Bij mij verhelpt mn fysio/manueeltherapeut het door de ribben weer los te maken,in combinatie met het loshouden van de spieren erom heen. Die zorgen bij mij dat het vast komt te zitten.  Soms gaat het tijden goed, soms zit het om de haveklap vast. Oefeningen helpen bij mij alleen als mn spierspanning laag is, anders verergert het bij mij ook.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Hi, Vorige jaar ben ik al een aantal keren bij de fysio geweest. Hier kreeg ik oefeningen mee en werd mijn bovenrug spieren los gemaakt. Maar dit verminderde de pijn helaas niet. Ik zou het nog een keer kunnen proberen en specifiek kijken naar een vastzittende rib, maar ik weet niet hoeveel ik ermee op schiet. Ik merk zelf ook dat de zenuwen gestimuleerd worden.

  Reageer
  #4

  Hey,

  Een goeie manueel therapeut kan helpen als het vastzittende ribben zijn.

  Mijn fysio/manueel maakt eerst de spieren los en daarna mobiliseert hij de gewrichtjes. Daarna merk ik eigenlijk gelijk dat de zenuw steken minder worden. En ik moet zorgen dat ik op tijd mn spieren los laten maken,om te voorkomen dat ik meer klachten krijg.

  Ik zou je aanraden naar een manueel therapeut te gaan die ook zo werkt, niet één die lompweg alleen maar kraakt. Want dan zit je door de spanning op je spieren zoweer vast, plus dat het dan ontzettend pijnlijk is omdat de weerstand van je lichaam veel te groot is.

  Reageer
  #5

  Een osteopaat kan naar je hele lijf kijken. Zo kunnen rugklachten bijvoorbeeld te maken hebben met spanningen in de buik. Of denk aan triggerpointbehandeling.

  Misschien dat er nog andere factoren spelen. Een kinesioloog kan testen waar het euvel hem in zit.

  Reageer
  #6

  Is er een rug foto gemaakt?

  Klachten kunnen ook lijken op de ziekte  DISH, als u boven de 50 bent, enof diabetes heeft en ook  misschien overgewicht dan is dit zeker een aanrader om een rontgenfoto te laten maken.

  Manuele therapie kan dan averrechts werken.

  Reageer
  #7

  Hi, Ik ben onder tussen drie keer bij de manuele therapeut geweest. Vermoedelijk komen de klachten vanuit het middenrif gebied. De manuele therapie heeft de ribben en spieren in de buurt los gemaakt. Helaas merk ik dat ik nog steeds pijn heb.

  Ik heb een jaar geleden een MRI scan gehad van mijn rug, hierop is niks gevonden. Ik ben 21 jaar oud.

  Reageer
Reageer op: Chronisch pijn rug en ribben
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief