Spierpijn komt en gaat

 • #1

  Ik heb al een tijd last van spierpijn in mijn lichaam. Het zit vaak vooral in mijn armen, schouders, nek, buik en rug. Omdat het toch een van de symptomen van Covid-19 kan zijn heb ik me hier al een aantal keer op laten testen, steeds negatief.

  Ik heb de laatste tijd erg veel last van stress en angst, ik krijg hier binnen kort ook hulp bij. De dokter gaf aan dat dit hoogst waarschijnlijk de reden voor mijn klachten is. Alleen maak ik me erg zorgen om het feit dat het zich steeds verplaatst. De ene dag zit het heel erg in mijn rug. De andere dag voel ik het in mijn armen. Soms ook terwijl ik me niet erg gestressed voel. Vanochtend had ik pijn aan mijn borstspieren, dit is nu zo goed als over maar zeurt nog een beetje bij de aanhechting van mijn armen naar mijn borst.

  Is het nodig me voor iedere wisseling van spierpijn weer te laten testen op Covid-19? Of kan ik er echt het beste in gaan geloven dat het van mijn spanningsproblemen komt?

  Ik hoop dat iemand me kan helpen.

  Reageer
  #2

  Hey,

  Naast de hulp die je gaat krijgen voor je angst, zou je ook naar een fysio kunnen gaan om de spierspanning aan te pakken.

  Dat kan zeker van stress komen, ook onbewuste stress. Dat heb ik zelf ook.

  De fysio kan je spieren behandelen,maar je ook oefeningen geven om beter te ontspannen en je ademhaling te controleren.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Dankjewel voor uw reactie Suzan! Ik zal dit ook met mijn huisarts bespreken wat hiervoor mogelijk is.

  Reageer
  #4

  Graag gedaan hoor!

  Ik weet niet of je in NL ofcin Belgiƫ woont,maar in Nederland kan je ook zonder verwijzing bij een fysiotherapeut terecht.

  Reageer
  #5

  Ik woon in Nederland. Maar dat wist ik niet! Bedankt voor de tip.

  Reageer
  #6

  Je moet alleen even kijken of je een aanvullende verzekering hebt waarin fysio gedekt wordt. Anders moet je waarschijnlijk wel zelf betalen. Maar dat is ook zo als je wel een verwijzing hebt.

  Reageer
  #7

  Oh dat is inderdaad wel iets wat ik uit moet zoeken. Bedankt!

  Reageer
Reageer op: Spierpijn komt en gaat
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief