Steken in hersenen

 • #1

  Al een aantal jaren heb ik, vaak in periodes, last van een korte stekende pijn in de hersenen. Vroeger kwam dit alleen voor na het sporten. Als ik intensief gesport had leek het wel of er een soort druk ontstond in de hersenen wanneer ik in rust was. Vaak kreeg ik dan een korte pijnstoot in de rechter hersenhelft, van boven naar onder. Voor mijn gevoel ontstaat de pijnstoot rond het gebied 'sensomotor area'.

  Sinds een paar weken komt het steeds vaker voor, nu bijna altijd na het sporten maar ook midden op de dag (als ik lach bijvoorbeeld) of soms als ik zelfs rustig zit.

  De pijn is een felle korte pijn. Als ik loop en de pijn komt door, stop ik vaak met lopen, al loop ik vaak ook gewoon door. Het is moeilijk te zeggen wanneer de pijn ontstaat, omdat het vaak op onverwachte momenten is.

  Reageer
  #2

  Ik herken je omschrijving. Ik heb het soms ook wel eens in diverse situaties, maar niet zovaak zoals jij het omschrijft. Het lijkt dan wel of vanuit de hersen een pijn stoot door je lijf gaat helemaal door je lichaam, op dat moment kun je even niet veel meer.

  Wat het precies is kan ik je helaas niet vertellen, ik heb het al jaren en jaren en nooit echt serieus aandacht aan geschonken, omdat ik het niet vaak heb.

  Reageer
  #3

  ja, die pijn ken ik.
  komt vaak uit de nek!
  laat eens naar je nek kijken! door chiropractor of manueel therapeut.
  Succes, Brenda

  Reageer
  #4

  ook ik heb heb hier last van en ik moet eerlijk zeggen dat dit mij ook (steeds meer)beangstigd gezien het met mn hersenen (denk ik) te maken heeft. ik krijg als het waren een soort van shock/insult dat maar een fractie van een paar sec. duurt maar wel zeer pijnlijk! de enen keer krijg ik het bij het lachen en de andere keer komt het gewoon uit het niets! ik ga hier a.s. maandag ditect mee naar de HA want ik wil weten wat dit is en hoe ik er vanaf kom! hou jullie op de hoogte!!!

  Reageer
  #5

  Ik denk dat het bij 99,9 % van de mensen hele normale vermoeidheids en stress klachten zijn. Bij een enkeling zal het iets neurologisch kunnen zijn, maar dan zijn en blijven de symptomen niet zo onschuldig deze. Natuurlijk is het schrikken, maar niets om je zorgen over te maken.

  Reageer
  #6

  hallo allemaal
  ik zal gelijk vertellen wat er is
  ik probeer nu een tijdje te achterhalen wat er nu mis is met mij ik ben vrij jong en ik heb het probleem nu zoon 4 jaar af en toe als ik op sta
  snel of gewoon rustig OF als ik gewoon stil zit
  krijg ik een raar soort pijn in mij rechterkant van me hoofd/hersenen
  en dan moet ik echt stoppen met wat ik doe lopen praten wat dan ook
  het soet zoon pijn dat ik me zelf moet onder steunen ander val ik
  het rare is dat het bij mij elke zomer gebeurt
  ik dacht eerst dat het door de hitte komt maar het is nu vrij koud en niet echt opgewarmt
  toch blijf ik er last van houden
  en ik weet van mezelf dat het weg gaat en de dokter zij dat het door de inspanning kwam maar nu
  wil het niet meer over gaan en blijft de pijn licht aan houden en als ik iets doe voel ik het erger worden
  alsjeblieft als iemand iets weet over dit onderwerp laat het weten ik word en beetje gek

  Reageer
  #8

  Helemaal gelijk heb je. De reacties die hier worden gegeven verschillen te veel van het originele bericht. Ook al lijkt het op elkaar, de details verschillen, waardoor de originele oorzaak niet boven water komt. De auteur van dit bericht wil maar één ding horen, en dat is advies van een specialist op deze site. Laten we één ding vooropstellen, het komt niet vanuit de nek. Dit is niet mogelijk omdat alles vanuit de nek richting naar beneden gaat, en niet omhoog. Als er pijnsteken vanuit de hersenen komen, en ook op die specifieke plaats geïsoleerd blijft, dan komt het dus ook daadwerkelijk daar vandaan. Mensen die de pijn steek door het hoofd richting de benen voelen, hebben waarschijnlijk wel een probleem in de nek, of ergens anders in de rug. Er bestaat ook nog zoiets als een probleem met het gewichtsorgaan, dit kan gelijkwaardige klachten geven. In het verhaal van de auteur, verwacht ik dit echter niet. Ik ken de klachten, kleine korte pijnsteken, die je even uit functie brengen. Vaak geïsoleerd op bepaalde plaatsen in de hersenen, zonder uitstraling. Een oorzaak kan ik helaas niet geven. Wel is het zo dat veel mensen er last van hebben. Voor een diagnose is toch een een medisch onderzoek nodig. Dat is dan ook het advies wat ik aan de auteur wil geven. Maar ook aan mensen die ervan overtuigd zijn, dat dit exact overeenkomt met wat hun hebben. Belangrijk voor die mensen is, dat de details exact overeenkomen. Is dat niet het geval, dan is er waarschijnlijk alweer een andere oorzaak. Wat overigens niet zegt, dat u daarvoor niet naar de huisarts moet gaan.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo ik ben maar 8 maar ik heb het ook. Is het erg dat ik dit heb? Laat mij het zo snel weeten.

  Bedankt allvast.

  Reageer
  #10

  Goh Matthijs, vervelend dat je steken hebt in je hoofd. Hoe voelt het bij jou dan? En wat vind jouw vader of moeder ervan? Heb je het al lang? In de hersenen zitten geen zenuwen dus ik denk eerder dat het een soort hoofdpijn is wat je hebt. Ik ben benieuwd.

  Reageer
  #11

  Hallo mensen ik heb sinds een maand ook deze pijnscheuten in mijn rechter hersen helft het is zeer irritant en pijnlijk vooral na het gamen ik denk dat ik het krijg als ik me te veel concentreer op een ding

  Reageer
  #12

  dat verwijst op een hersenvliesonsteking
  mijn dochter had dat ook en we zijn dan naar de dokter geweest. ze is jammer genoeg gestorven maar ambiotica dat helpt de pijn te verminderen

  Reageer
  #13

  eventjes een ander onderwerp weten jullie een paart tips om rapper een orgasme te krijgen

  Reageer
  #14

  <i>Didit is precies wat ik ook heb vaak bij het opstaan of lachen. Weet je al meer? </i>

  Reageer
  #15

  ik heb die pijnscheuten in je hoofd ook al een paar weken elke x maar een paar seconden ,niet echt storend maar wel zoiets van waar zou dat aan kunnen liggen daar ben ik laatst achter gekomen ik ga elke week naar de sauna en verlies dan erruggg veel vocht het viel me op dat dat na de sauna dan ontstond ...ik gebruik nu veeel meer schoon water voor en na de sauna en  ook overdag de scheuten zijn zo goed als weg

  Reageer
Reageer op: Steken in hersenen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief