Pijn door littekenweefsel?

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik ben een meisje van 18 jaar en ik heb 4 jaar geleden een spanningsklaplong gehad. Uiteindelijk moest ik een VATS operatie ondergaan waarbij het bovenste topje van mijn long is weggehaald (omdat dit vol zat met zwakke plekken: blebs) en het longvlies aan het borstvlies is geplakt.

    Inmiddels, 4 jaar later, is de pijn van de operatie en de drain er nog steeds en ik vroeg me af of er personen zijn die dit na zo’n lange tijd na de operatie ook nog steeds ervaren? Ik heb voornamelijk last van:
    - Voortdurende zeurende pijn afwisselend met schietende steken op willekeurige momenten op de plek van de drain.
    - Zwak gevoel aan de long die geopereerd is. Het voelt asof de geopereerde long er maar wat bij hangt en de andere long het meeste werk doet.
    - Extra last na inspanning.
    - Lichte pijn met diep inademen en niezen (weer op de plek van de drain).

    De pijn verschilt echt per dag. De ene dag voel ik het meer en de andere dag weer wat minder. Af en toe neem ik hiervoor een pijnstiller en dan is het wel te doen. Ik vind het heel vervelend dat ik het elke dag wel voel en het me soms belemmert in mijn dagelijkse bezigheden. Zou dit een zenuwbeschadiging kunnen zijn? Is hier wat tegen te doen?

    Alvast bedankt.
    Anoniem

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Je zou dot met de longarts moeten bespreken

    Reageer
Reageer op: Pijn door littekenweefsel?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief