pijnlijk littekenweefsel

 • #1

  hey!

  ik maak een beetje zorgen om een litteken op mijn buik. toen ik nog een baby (nu 21 jr) was (een paar weken oud) ben ik aan mijn maag geopereerd (pyloris stenose) en ik heb nu dus een litteken van ong 5 cm schuin boven mn navel.
  maar als ik zeg maar op t litteken druk, doet het echt veel pijn! en het is ook heel erg hard onder t litteken en er omheen. het voelt bobbelig aan en soms voel ik ook steken. niet zo vaak, maar toch. en als je van de zijkant naar mn buik kijkt, valt het litteken ook een beetje naar binnen, geen gezicht!
  is dit iets waar ik naar zou moeten kijken? of is het normaal...?
  alvast bedankt!

  xxx
  loesje

  Reageer
  #2

  hallo
  ik ben jaren geleden in 95 ook geopereerd geweest aan mij maag ik hadt ook last van mij lidteken
  mij raadt is een zachte creme en het langzaam masseren na loop vertijdt voel je er niets meer van en het lidteken wordt heel mooi

  Reageer
  #3

  Het is heel wel mogelijk dat er flinke verklevingen zijn ontstaan aan de binnenwand van uw buik. Het gevolg hiervan is dat weefsel dat min of meer los in de buik ligt, bij u aan de wand kan vastziiten. Dit voelt u bij drukken op de buik.

  Indien u meer klachten heeft dan alleen deze, raad ik u toch aan even de huisarts te laten voelen en kijken. Deze kan met een lichamelijk onderzoek u volledig gerust stellen.

  De suggesie van de vorige schrijver is een goede, zachte massage met bijvoorbleed Arnice van Weleda heeft een gezond effect op de soeplesse van uw huid en het litteken.

  Reageer
  #4

  Hoi,

  Ik ben ook als baby aan mijn maag geopereerd (nu 34 jr). Dit litteken is 10 cm en zit ook behoorlijk naar binnen. Inderdaad geen gezicht. Voelt bobbelig en hard aan. Heb er geen last van.

  Reageer
  #5

  Loes, ben je al eens teruggeweest bij de chirurg. Die kan het beste beoordelen wat er aan de hand is. Er moet een lichamelijk onderzoek gedaan worden. Misschien is een hersteloperatie noodzakelijk. In ieder geval sterkte gewenst.

  Reageer
Reageer op: pijnlijk littekenweefsel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief