Pijn in anus, perineum, vagina

  • #1

    ik heb sinds 2,5 jaar pijn in mijn kruis, vooral bij het in de auto zitten en bij het liggen en zitten.

    het voelt aan als hevige kramp in kringspier of net daaronder uitstralend naar perineum/ vagina. Het is soms zo erg dat de tranen over mn wangen rollen. De pijn verdwijnt als ik in slaap val. Als het niet lukt om in slaap te vallen vanwege de pijn, neem ik een paar wodka's en dan ben ik zo vertrokken. Ik ben al bij mijn huisarts geweest, bij 2 gineacologen, bij 2 bekkenbodemfysotherapeuten, emdr, proctoloog. Bij de proctoloog heb ik over 3 weken weer een afspraak.

    Ik ga als ik in bed lig eerst in moslimhouding liggen, ongeveer 10 minuten, daarna ga ik op mn zij liggen en hoop dan dat ik snel in slaap val. Als dat niet lukt ga ik mn bed uit en ga op mn hurken zitten met de handdouche onder mn achterste en zo warm mogelijk water. Dat helpt tijdelijk. Ook pijnstillers helpen niet. Wie kan mij helpen?

    Ik heb er dagelijks last van in meer of mindere mate en het kan urenlang aanhouden.

    Reageer
    #2

    Bespreek met de proctoloog of het een beknelde zenuw in de bekkenbodem kan zijn. Vraag dan een verwijzing voor een neuroloog.

    Reageer
    #3

    Oke, zal ik doen. Ik ben echter een paar maanden geleden ook al door haar onderzocht en vraag me danook af waarom zij hier zelf niet mee komt. Ik ben inmiddels er wel achter dat je alles zelf moet uitzoeken bijv. via internet of anderen terwijl zij de deskundigen  zijn, zou je denken. Ik heb in al die tijd nog niemand van de artsen horen zeggen, probeer dit of dat eens. Ben zelfs bij een gynaecoloog geweest (3 x) die nadat ik had uitgezocht dat ik misschien een overactieve bekkenbodem had, mij daarna doorverwees. Waarom komt hijzelf niet op dit idee? Waarom moet je zelf alles uitzoeken? Je voelt je totaal niet ondersteund door de artsen of serieus genomen. En maar declareren.....

    Reageer
    #4

    Dat zijn vragen die ik helaas ook niet kan beantwoorden.  Maar je hebt gelijk:  soms zou je zelf dokter moeten zijn als je naar de dokter gaat.

    Reageer
    #5

    Beste Marleen,

    Ik ben benieuwd of het beter met je gaat. Ik heb nl dezelfde problemen. Ben al jaren op zoek naar een oplossing, helaas zonder resultaat. Heb jij wel een oplossing gevonden?

    Groet en sterkte,

    WR

    Reageer
    #6

    Precies dezelfde klachten en hulpmiddelen om in slaap te komen.
    Alles af gedokterd. ONBEWUST AANTREKKEN VAN ANUS , VOORAL DOOR SPANNING ALS IK EEN MAAL
    SLAAP HEB IK GEEN PIJN.
    KUNST IS DE CIRKEL TE DOOR BREKEN .DIT VEREIST O.A GOEDE ADEMHALING EN GEEN STRESS.

    STERKTE Toon.

    Reageer
    #7

    Ben nu een jaar verder en nog steeds last van hevige pijn. Loop inmiddels bij de pijnpoli en probeer steeds nieuwe zalfjes uit die ik zelf op internet opzoek en dan aan de arts vraag. Gebruik op dit moment Peapurecapsules van Vitals (alleen dit merk  schijnt te moeten helpen) 3 x 400 mg per dag en dan 1 tot 4 maal daags baclofancreme op het pijnlijke gebied aanbrengen. Dit moet je 2 tot 3 maanden uitproberen voordat het resultaat geeft. Dus maar weer afwachten.

    Reageer
    #8

    Hoi Marleen,

    Hoe gaat het nu met je?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Herkent iemand pijn in de anus die alleen in de avond komt opzetten.

    Het lijkt op druk op de anus.

    Ik vermoed dat mijn lichaam in de avonduren gewoon moe is en ik zit ook in de overgang.

    Ik dacht eerst dat ik aambeien had, maar er is niets te zien.

    Ontlasting hou ik al zacht door een eerdere fissuur.

    Die is wel genezen, en mijn ontlasting is normaal.

    Zouden de zenuwen overgevoelig zijn in dit gebied nu?

    Reageer
    #10

    Ja Petra ik heb dat ook. Nooit aan het begin van de dag. Begint altijd namiddag/avond. Ook niet elke dag, zit soms zelfs een paar weken tussen. Ik ben alleen niet in de overgang, ben nog maar 23.

    Reageer
    #11

    Als ik het zo lees zou het anuskramp kunnen zijn.

    Ik ben inmiddels 8 jaar verder met mijn pijn, artsen, gynaecologen, ziekenhuizen, bekkenbodemtherapeuten, pijnpoli enz., maar ben nu beland bij de Pelvic pain Clinic in Enkhuizen en daar hebben ze dus voor het eerst een diagnose gesteld, n.l. Obturatorius Internus en het uit balans zijn van de spieren die de romp stabiliseren. Eindelijk, eindelijk weet ik wat ik heb! Weet ik waar die pijn vandaan komt! Nooit heeft enig arts dit benoemd, onbegrijpelijk! Nu kan eindelijk een daarop gerichte behandeling gaan beginnen en hopelijk een minder pijnlijk leven.

     

    Reageer
    #12

    Hallo,

    ik zoek informatie over anuskramp, mijn zoon van 12 heeft hier al jaren last van. We hebben al veel onderzocht en wil dit ook delen voor de mensen die er last van hebben en er misschien wel baat bij hebben. Zoals ik hier lees hebben sommige ook last van anuskramp, wat inderdaad vooral s avonds komt.

    tips misschien:

    - warm bad

    - Electrische warmte kussen en zithouding aannemen

    - verdovende zalfjes anus

    - salbutamol Pufje

    - vinger in of tegen anus duwen, dan kan de spier ontspannen.

    - bekkenbodemfysio, ( stand van het stuitje controleren oa)

    - bloedonderzoek ( ziekte van crohn oa)

    - osteopaat

    - natuurgeneeskunde

    - pro biotica

    - gluten en koemelk onderzoek

    - aambeien

    - mri

    -fissuur, die ook inwendig kan zitten, dit heeft 8 weken de tijd nodig om te helen, anders kan de anuskramp terug komen. Botox inspuiten kan helpen, dan heeft de fissuur de tijd om te helen.

    Dit is nu geprobeerd bij mijn zoon, ook al was bij hem geen fissuur te vinden. De anuskramp komt s avonds en houd uren aan, dat elke avond Max 2weken lang en dan 1 week niks.. het is het laatste jaar enorm toe genomen kwa pijn en frequentie en duur.. oorzaak nog altijd onbekend! Zeer frustrerend..

    botox leek een aantal weken te werken, klachten waren veel minder tot niet. Helaas nu weer een week terug, terwijl Botox nog zou moeten werken.. we zijn ten einde raad, kost veel energie voor hem en psychisch is dit ook niet goed voor hem.

    iemand nog tips voor ons?

    hopelijk staat er iets in mijn lijstje wat jullie kan helpen. Veel beterschap

    alvast bedankt

    Liefs maud

    Reageer
Reageer op: Pijn in anus, perineum, vagina


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief