Pijn in anus/scrotum

 • #1

  Hallo,

  Ik weet niet in welke categorie ik deze vraag moet zetten, excuus als dit eigenlijk ergens anders had moeten staan.

  Ik (man, 22) heb sinds ongeveer anderhalf maand last van hevige pijn in de anus met uitstraling naar het gebied tussen mijn scrotum en anus. Geen pijn in balzak, wel af en toe pijnlijke uitstraling naar eikel. Drukkend gevoel in anus is er niet continu, maar wel 3/4 van de dag. De pijn wordt versterkt bij seksuele gedachten en de opmaat naar een erectie - tijdens erectie zelf of ejaculatie geen pijn.

  Ik ben bij de huisarts geweest en het is geen chlamydia of een andere soa, het is geen vorm van prostatitus en ik heb geen aambeien of andere zichtbare afwijkingen rondom de anus. Ook is de huisarts, ehm, naar binnen geweest, en ook daar was niets vreemds te ontdekken bij de prostaatwand bijvoorbeeld.

  Ik heb een week lang antibiotica voor een mogelijke soa gehad, maar na urine-onderzoek en een afname uit mijn achterste bleek dat dit het niet was. Ook in mijn bloed zit niets wat opvalt.

  Vandaag weer bij de dokter geweest en die gooit het nu op een probleem met mijn blaas. Ik heb het medicijn Vesicare meegekregen. Lees op internet veel over de vervelende bijwerkingen. Maar dit medicijn, als ik het goed begrijp. focust zich op het ontspannen van de spieren bij de blaas.

  Mijn vraag is: hoe kan dit medicijn nou helpen mijn klachten weg te nemen? Ik heb het de dokter ook gevraagd, maar ik heb eigenlijk niet veel van zijn verhaal begrepen en zit nu thuis met het doosje medicijnen voor me, maar twijfel heel erg of ik ze moet innemen.

   

  En: heeft iemand enig idee waar ik wél last van heb? Het is een erg ongemakkelijke kwaal en er over typen vind ik zelfs al vervelend. Ik hoop dat iemand dit herkent of me op een andere manier verder kan helpen.

   

  M.v.g,
  Pieter

  Reactie
  #2

  Ik denk dat goed zou zijn om naar een bekkenbodemfysiotherapeut te gaan en de spanning van de bekkenbodemspieren te laten meten. Een overspannen bekkenbodem kan dit soort klachten wel veroorzaken

  Reactie
  #3

  Dank voor je antwoord.

  Daar had de dokter het ook over als eventuele vervolgstap.

  Toenet nog eens heel goed zelf bepaald waar de pijn nu precies zijn oorsprong lijkt te vinden. En dat is geloof ik het stukje spier(?) dat m'n penis met m'n lichaam, zeg maar richting de anus verbindt. Op internet lees ik dat ze dat de penis wortel noemen. Als ik daar op druk, wordt de pijn erger.

   

  Duidt dit op iets anders? Of juist extra op een instabiele bekkenbodem? Kan dit ook vanzelf weer over gaan?

   

   

   

  Reactie
  #4

  Daar zit dus ook de bekkenbodem

  Reactie
  #5

  Het doet me denken aan waar ikzelf ook last van heb, alleen ik ben een vrouw. Dat stukje waar jij het over hebt tussen penis en balzak heet perineum. Ook ik heb (al 2,5 jaar) pijn in de anus en het gebied in de buurt. Vreselijke kramp, vrijwel iedere dag in meer of mindere mate. Ben al bij verschillende artsen geweest, ook bekkenbodemfysyotherapeuten, maar tot nu toe weet blijkbaar niemand wat het is. Heb nu voor de tweede keer een afspraak bij een proctoloog, dit is iemand die over anus en darmen gaat. Ik denk zelf dat het een soort anuskramp is. Misschien is dit ook bij jou het geval. Ik wacht maar weer af. Succes!

   

  Reactie
  #6

  Hoi Pieter,

   

  Vroeg me af of je van je klachten af bent, wat ik uiteraard hoop, wat je uiteindelijk bleek te hebben en hoe je eraf bent gekomen. Ik heb exact dezelfde klachten namelijk.

   

  Reactie
Reageer op: Pijn in anus/scrotum
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief