Sexdrang na bijbalontsteking

 • #1

  Heb sinds een maand terug een bijbalontsteking. Daar twee keer een tiendaagse antibiotica kuur voor gehad, één keer 250 mg en daarna 500 mg ciprofloxacine. Twee keer bij de uroloog geweest en deze zegt dat de ontsteking niet ernstig is/geweest is. Vorige week donderdag voor het laatst een pil genomen. Voor mijn gevoel is de ontsteking weg. De bijbal is nog wel gezwollen, maar dit is sterk afgenomen. De aders rond mijn ballen voelen nog wel gezwollen. Alles is nog wel gevoelig, maar niet pijnlijk zoals in het begin. Probleem is dat ik sinds het begin van de ontsteking moeite heb met het bijhouden en krijgen van een stijve penis, het voelt alsof er minder bloed stroomt naar en door de penis, alsof er iets geblokkeerd is. Waar ik hier normaal geen moeite mee gehad heb, zeker niet voor sex met mijn vriendin. Wil na dit weekend sowieso weer naar de uroloog gaan voor mijn klachten, maar woon in het buitenland en in een andere taal is het allemaal wat moeilijker uit te leggen. Heb op de andere topics over een bijbalontsteking geen klachten in deze richting gelezen en ben benieuwd wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn.

  Alvast bedankt voor jullie hulp

  Reageer
  #2

  Het kan toch een gevolg zijn van de bijbalontsteking. Met name dan de zwelling.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie

  De zwelling lijkt nu verplaatst te zijn van de onderkant van de linkerbal(de bijbalontsteking) naar de linker zijkant van het scrotum. Geeft dit aan dat de ontsteking aan het herstellen is of dat het zich alleen verplaatst. Hoe lang kan zo'n zwelling aanhouden, aangezien ik hier nu al een maand mee rond loop. Van de zwelling zelf ondervindt ik op dit moment weinig last, maar wat kan ik doen om de zwelling te verminderen?

  Het kan natuurlijk zijn dat de doorbloeding verstoort is door de zwelling. Hoe kan ik de doorbloeding verbeteren, waardoor ik me weer krachtiger voel. Heb hier voor de ontsteking nooit last van gehad.

  Reageer
  #4

  De bijbal zit over de hele lengte van je teelbal. Het zou kunnen dat de zwelling zich verplaatst. Is er ook een echo genaakt van de bal?

  Je kunt er zelf weinig aan doen. Even niet ejaculeren...
  Is er overigens ook een soa test gedaan?
  Heb je nog andere klachten? Afscheiding uit de urinebuis bijvoorbeeld?

  Reageer
  #5

  Uroloog heeft twee keer kort een echo gemaakt. Uroloog gaf ook aan de het geen SOA kan zijn. Heb hier zelf ook navraag naar gedaan, maar dus geen test gedaan aangezien dat niet "nodig" was. Uroloog gaf ook aan dat de ontsteking er niet "ernstig" uitzag en er dus geen reden was er ongerust over te zijn, maar klachten zijn na een maand nog niet volledig weg. Een eventuele SOA zou, volgens mij, ook weg moeten zijn na twee kuren van antibiotica. Voor de rest weinig klachten. De antibiotica maakte me zwak(weinig energie, lichte darmklachten), maar sinds ik daar mee gestopt ben geen last meer van gehad. Afscheiding is niet meer als normaal, af en toe wat slijm/vocht. Dit komt eigenlijk alleen voor op het moment dat ik opgewonden raak. Klaarkomen en plassen doen beide geen pijn.

  Reageer
  #6

  Heb je buiten de ciprofloxacine nog een ander antibioticum gehad?

  Voor een niet "ernstige" bijbalontsteking heb je toch wel erg lang forse klachten.
  Ik deel de mening over soa's niet met de uroloog. Een CT infectie (chlamydia) bijvoorbeeld, veroorzaakt in de meeste gevallen een bijbalontsteking. De CT bacterie is in de regel niet gevoelig voor ciprofloxacine.

  Reageer
  #7

  Nee geen andere antibiotica gehad. Maar aangezien de Uroloog na mijn vraag of het een SOA, heb nog specifiek naar chlamydia gevraagd, kon zijn resoluut zei dat het dit niet kon zijn. ben ik er vanuit gegaan dat het dit niet kon zijn. De ontsteking is zo als ik het voel ook weg, aangezien ik geen pijn meer heb. alleen nog een zwelling en het gevoel dat ik minder kracht heb in mijn penis.

  Reageer
  #8

  Geef het dan nog even de tijd zodat de zwelling kan wegtrekken...of ga inderdaad even terug naar de uroloog.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Gister toch weer even naar de uroloog geweest om te controleren of alles goed zit. Deze heeft weer een echo gemaakt en niks bijzonders kunnen vinden. Van de ontsteking heb ik geen last meer en de zwelling is ook zo goed als weg. Ik blijf alleen het probleem houden dat ik geen normale erectie meer kan krijgen, blijft slap en op het moment dat hij echt stijf is is zeer kort. Heeft dit met door doorbloeding te maken? Is deze door de ontsteking en medicijnen verstoort? Dit zou dit naar verloop van tijd beter moeten worden? In heb begin van de behandeling had ik hier geen last van, tijdens de tweede antibiotica kuur werd dit ernstiger. Ben nu sinds iets minder dan twee weken van de antibiotica af, maar heb nog niet het gevoel dat het beter wordt.

  Reageer
  #10

  Dat is een vraag die ik zo helaas niet kan beantwoorden...
  Heb je dit niet met de uroloog besproken?

  Reageer
  #11

  Heb aangegeven dat ik moeite had met het krijgen van een goede erectie en het gevoel had dat er iets geblokkeerd zat. Hij vroeg of er nog sperma kwam als ik klaarkom en dat is het geval. Daarna gaf hij aan dat het tijd nodig heeft. Dat is oke, alleen ik kan niet verklaren waardoor het komt en daarom kan ik er moeilijk mee omgaan.

  Reageer
  #12

  Het is mogelijk dat de zwelling dan toch nog niet helemaal weg is toch nog iets blokkeert. Geef het nog even de tijd en probeer het niet te forceren want dat gaat niet helpen.

  Reageer
  #13

  Hier heb ik ook last van, alleen had ik last van een spatader en de ontsteking zelf... Denk dat het een grijze vlak is, want concrete antwoorden heb ik ook niet gekregen...

  Reageer
  #14

  Ik heb dat ook ná die bijbalontsteking geen erectie meer, maar je voelt wel, die drang ernaar. Ik denk ook van ff wachten maar en niet forceren maar het geeft je een raar gevoel, omdat vóór de ontsteking niets aan de hand was.

  Ik maak mij voor de rest ook niet zó druk daarom ook i.v.m mijn leeftijd zou het wel eens helemáál over kunnen zijn. Jongere mannen wens ik wel succes met de  terug komende [erectie] afloop!  ikke ? 71

  Reageer
  #15

  hoi,ik had een paar maanden geleden een gonorroe Soa die werd ook behandeld en ging vandaag naar de huisarts want heb last steek/pijn bij me bijballen de huisarts zei dat het een bijbal ontsteking is en gaf me medicijnen genoemd levofloxacine alleen de probleem is dat ik niet kan doorslikken heb dat nooit gedaan en lukt me ook niet altijd als ik een medicijn neem dan kauw ik het of bijt ik het en drink het dan snel weg alleen de huisarts en de apotheek zegt dat ik het echt moet doorslikken wat moet ik nu doen?!!!!! Mag ik Het gewoon kauwen ? Mvg Tom

  Reageer
Reageer op: Sexdrang na bijbalontsteking
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief