Schoonmaken na operatie toompje

 • #1

  Ik heb drie dagen geleden mijn toompje laten doorknippen bij de huisarts. Naderhand vertelde de huisarts dat ik mijn voorhuis beter even eroverheen kon laten en dat het binnen een week wel ongeveer zou zijn genezen.

  Maar nu ik mijn voorhuid niet naar beneden kan doen, kan ik het ook niet schoonmaken. Ik heb wel de huid geprobeerd naar beneden te doen, maar dan doet het zeer bij de hechting.

  Nu ruikt het niet fris en ben ik bang dat het gaat ontsteken, alleen helemaal boven kan ik het een beetje schoonmaken, maar dat is niet genoeg.

  Reageer
  #2

  Nee, dat is zeker niet genoeg.
  Als je een bad kunt nemen, doe dat dan met Badedas Classic en probeer in het water de voorhuid voorzichtig iets naar achteren te schuiven.
  Anders dus onder de douche proberen.
  Je kunt ook in een kom een badje maken met water en badedas Classis en je penis daar even in laten hangen en dan de voorhuid naar achteren proberen te schuiven

  Reageer
  #3

  Dank voor je reactie. Ik twijfelde dus om de voorhuid toch naar beneden te doen..

  Heb helaas geen bad, maar ik verzin wel wat.

  Reageer
  #4

  Ik heb gelijk even geprobeerd mijn voorhuid onder de douche naar beneden te doen, maar dit kan/durf ik nog niet echt. Maar heb wel gemerkt dat het nodig is...

  Kan het kwaad om wat babyolie te gebruiken voor het vermakkelijken van het schuiven?

  De huisarts gaf aan dat ik verder niks nodig heb, maar als ik verhalen lees van vergelijkbare operaties hoor ik vaak dat mensen zalfjes hebben meekregen. Mijn toompje is niet doorgebrand, maar doorgeknipt, misschien daarom?

  Reageer
  #5

  Geen babyolie gebruiken. Alleen maar water.
  In een badje met badedas classis zal dat ook beter gaan. Daarnaast is badedas antiseptisch. Het voorkomt infecties en zorgt voor een snellere genezing
  Ik vind het ook een raar advies van je huisarts......maar goed. Een zalf is niet altijd nodig en past dan ook niet bij het advies van je huisarts. Als de eikel en de wond bedekt moet laten heeft een zalf weinig zin

  Reageer
  #6

  Dank voor je reactie, dan ga ik morgen Badidas Classic halen.

  Reageer
  #7

  Het rare is dat ik vanwege het toompje nooit echt goed mijn voorhuid naar achteren heb kunnen doen. Tijdens de seks en zelfbevrediging hield ik mijn voorhuid altijd over mijn eikel, en voor schoonmaken deed ik alleen wat water erlangs en ertussen.

  Tijdens de operatie deed de dokter eerst mijn huid stukje naar achter, toen knipte hij het toompje door en daarna was mijn eikel volledig ontbloot (het kan dus wel naar achter), en daarna deed hij de huid weer naar boven.

  Ik weet niet zo goed of ik mij nou 'aanstel' en het gewoon naar beneden kan schuiven of niet. Eerlijk gezegd ben ik een beetje bang om terug naar de huisarts te gaan, want ik vond dat de huisarts de laatste keer niet goed rekening hield met mijn grenzen. Bij het kijken wat er precies aan de hand was, deed hij mijn voorhuid naar beneden en zat hij aan mijn zeer gevoelige eikel. Na meerdere keren verbaal aan te hebben gegeven dat het pijn deed, trok ik fysiek zijn handen weg. Daarna zei hij ''Oke je toompje zit in de weg, zullen we die even doorknippen'' en zonder dat ik er echt mentaal op was voorbereid stak hij de verdovingsnaald in mijn eikel. Door die situatie werd ik ook heel misselijk.

  Morgen eerst maar kijken of ik het voorzichtig beetje bij beetje verder kan trekken met de Badedas en anders toch maar naar de huisarts.

  Reageer
  #8

  Leuke huisarts.......

  Met aanstellen heeft dat niets te maken. Ik denk wel dat je het in ieder geval moet proberen. Het moet namelijk schoon gemaakt worden.
  Morgen inderdaad in een badje met wat badedas en schuiven maar. 😉 wel voorzichtig

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Daarnet even gebadderd met Badedas en met veel geduld mijn voorhuid op 1-kwart van mijn eikel gekregen..

  De huid is ook ontstoken, waarschijnlijk door het vuil. Misschien dat ik de huid daarom niet zo ver krijg.

  Is het niet de bedoeling dat mijn huid na het doorknippen van het toompje zonder moeite op en neer kan? Bij mannen zonder klachten glijd volgensmij de voorhuid al naar beneden bij een erectie alleen.

  Reageer
  #10

  Als je huid ontstoken is, kan dat een gevolg zijn van het bedekt houden van de eikel.

  Het is mogelijk dat een infectie je voorhuid vernauwt. Een andere optie is dat je dus sowieso al een vernauwde voorhuid had. Het is dan nog maar de vraag of het verwijderen van het toompje dan wel de juiste oplossing is.

  In principe zou de voorhuid makkelijk heen en weer moeten kunnen. Het is echter niet per definitie zo, dat de voorhuid bij iedereen naar beneden schuift bij een erectie.

  Wat waren eigenlijk je oorspronkelijke klachten?

  Als je denkt dat er een infectie is ontstaan, ga dan toch maar terug naar de huisarts. Hij kan er dan een zalf voor voorschrijven om die infectie tegen te gaan. In de regel wordt door een antibacteriële oogzalf voor voorgeschreven

  Reageer
  #11

  Mijn oorspronkelijke klacht was dat ik mijn voorhuid niet omlaag kreeg. Hiermee ben ik naar de huisarts gegaan en nadat hij er naar heeft gekeken, knipte hij mijn toompje door.

  Tijdens de operatie, tijdens het hechten zag ik dat mijn eikel volledig ontbloot was. En naderhand vroeg ik nog of het aan de voorhuid lag en de dokter antwoordde ''Nee, het toompje zat alleen in de weg''.

  Reageer
  #12

  Dan zullen we er maar vanuit gaan dat dat zo was.

  Reageer
  #13

  De afgelopen dagen heb ik gewassen met badedas en de ontsteking is bijna helemaal weg.

  De wond doet niet echt zeer meer en ik heb ook al weer seks gehad.

  Het probleem is dat ik nog steeds mijn huid niet over de eikel krijg. En ik begrijp er niks van. Tijdens de operatie was mijn voorhuid volledig ontbloot.

  Ik zie er echt tegenop om weer naar de huisarts te gaan, waarschijnlijk zal hij met veel force weer proberen mijn huis omlaag te doen zoals vorige keer. Mijn eikel is ook ontzettend gevoelig omdat het nooit wordt ontbloot.

  Waarschijnlijk moet ik wel wachten tot de ontsteking en de hechtingen volledig genezen zijn, maar ik had verwacht dat ik na de operatie gemakkelijk mijn voorhuid naar achter kon schuiven.

  Reageer
  #14

  De wond doet niet echt zeer meer en ik heb ook al weer seks gehad.

  Dat was dus niet echt slim.... daar had je toch echt nog even mee moeten wachten

  de ontsteking is bijna helemaal weg.

  Maar dus niet helemaal weg. Je loopt dus een behoorlijk risico op weer een infectie. Onveilig? dan niet alleen bij jou.
  Zolang de hechtingen er zitten is seks uit den boze!! De hechtingen kunnen eruit scheuren.

  Ik kan er zo ongezien moeilijk iets over zeggen, maar het zal zeker eerst moeten genezen.

  Reageer
  #15

  De dokter vertelde mij dat het binnen een week genezen zou zijn.. Of de hechtingen er nog zitten weet ik niet, want ik daar de huid niet laag genoeg voor.

  Ik zal maar dan blijven schoonmaken met badedas en proberen te huid verder te krijgen. Mijn huid wordt wel erg droog van de badedas en water, kan vaseline kwaad? Waarschijnlijk schuift het dan ook makkelijker.

  Reageer
Reageer op: Schoonmaken na operatie toompje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief