Testikel doet raar

  • #1

    Hallo,
    ik heb sinds ongeveer een jaar dat mijn rechter testikel opeens naar rechts of links gaat draaien. soms gaat hij bij het masturberen opeens naar mijn lies, gebeurt soms ook bij voetballen.

    Komt dit door de puberteit ofzo? is er evt iets aan te doen?

    Sven

    Reageer
    #2

    Hallo Sven.
    Dat een bal soms omhoog trekt is op zich niet zo'n probleem. Maar het draaien van de bal is niet zo goed. Hij draait nu nog wel terug , maar dat zou een keer anders kunnen verlopen. Ik raad je dan ook aan om daar z.s.m. mee naar de huisarts te gaan.

    Reageer
    #3

    hoezo dat dan? kan het een keer te ver door schieten ofzo? en wat kan de ha daar aan doen?

    Reageer
    #4

    Het omhoog trekken van de bal hoeft verder geen probleem te zijn. Dat komt wel vaker voor.

    Het draaien van de bal kan wel een probleem zijn, als de bal een keer draait en niet meer terug draait. Dat noemt men een testis torsio. Hier zou je dus een bal kwijt door kunnen raken. Als het maar een enkele keer voor komt, is dat ook geen probleem maar bij jou gebeurt het vaker.
    De huisarts kan kijken of er iets met de ophanging van de bal niet helemaal goed gaat. Hij kan je dan eventueel doorverwijzen naar een uroloog. Die kan dan kijken of er iets aan gedaan moet worden.

    Reageer
Reageer op: Testikel doet raar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief