Vernauwde voorhuid

  • #1

    Toen ik klein was had ik een vernauwde voorhuid en kreeg ik mijn voorhuid in slappe stand er niet over. Na medische ingreep wel. Nu ben ik 17 jaar en heb ik pas door dat hij bij erectie er ook over moet gaan. Wat helemaal niet gaat. Ik heb ook het gevoel dat daardoor mijn penis niet heeft kunnen groeien. Hij is immens klein. Soms wel 5 centimeter in slappe stand. Dit vind ik echt abnormaal. Wat moet ik doen.. In erectie is hij 13 cm ofzo.. Kunt u me ook zeggen dat als ik besneden word men penis misschien groter word omdat de vernauwing hem niet goed toond?

    Reageer
    #2

    De voorhuid moet inderdaad in erectie ook helemaal over de eikel kunnen.
    Over de maten die je opgeeft:
    [quote]Soms wel 5 centimeter in slappe stand[/quote] Dat is niet zo vreemd. Als het wat kouder is of tijdens zwemmen en baden is dat toch vrij normaal.
    Ook de 13 centimeter is op zich niet abnormaal. Niet iedereen is groot geschapen. Alles tussen 11 en 20 centimeter moet als normaal worden beschouwd. Je bent bovendien nog niet uitgegroeid wat je penis betreft. Of de vernauwing daar invloed op heeft kan ik zo niet beoordelen.
    Ik raad je wel aan om een verwijzing te vragen naar de uroloog.

    Reageer
    #3

    Het probleem is ik zit hier al even mee en durf het niet zeggen tegen mijn moeder. Over taboe onderwerpen praten we nooit. Kan ik besneden worden zonder dat mijn moeder het te weten komt?

    Reageer
    #4

    Trouwens ik heb nog eens gemeten hij is 8cm slap maar als ik naar beneden kijk lijkt hij zo klein

    Reageer
    #5

    Toch groter dan je had gedacht. Meten is weten.......
    Het zou geen taboe onderwerp moeten zijn.
    Een operatie zonder dat je moeder het weet zit er niet in. Ze zal het uiteindelijk gaan merken. Je moet namelijk ook nog herstellen na zo'n ingreep. Omdat je ook nog minderjarig bent zal een van de ouders toestemming moeten geven voor een operatie.
    Ik zou je aanraden om het gewoon te zeggen. Ik denk dat dat nog wel mee zal vallen. Ze weet immers dat je er eerder ook al problemen mee had.

    Reageer
    #6

    Snap ik. Maar mijn grootste probleem om dit gesprek te beginnen is.. Als ik zeg 'mijn voorhuid gaat niet over de eikel in een erectie.' Dan denkt m'n moeder vast dat ik masturbeer en dat wil ik niet dat ze dat weet !!

    Reageer
    #7

    Denk je nu echt dat je moeder niet weet dat je masturbeert? Je onderschat je moeder. Dat is toch een heel normaal verschijnsel.

    Overigens heb je ook erecties zonder te masturberen als het goed is. Ik zou me daar maar niet zo druk over maken als ik jou was. Belangrijker is, dat er iets aan de vernauwing wordt gedaan. Dat zal alleen maar problemen gaan opleveren als je seks gaat hebben.

    Reageer
    #8

    ik weet tandor dat jij geen voorstander ben voor een besnijdenis,maar de jongen die klaagt over een nauwe voorhuid denk ik dat 'medisch' een besnijdenis noodzakelijk is.er zijn in Nederland veel jongens/mannen die problemen hebben met hun voorhuid en der eigen hebben laten besnijden en daar nooit geen spijt van hebben gehad.integendeel de meeste zeggen dat ze het veel eerder der eigen hadden moeten laten besnijden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik moet je helaas tegenspreken.
    Er zijn genoeg mannen die door de besnijdenis problemen hebben gekregen en daar wel spijt van hebben. Ik laat daarbij in het midden of een besnijdenis al dan niet goed is uitgevoerd. Er worden steeds meer verzoeken gedaan voor een hersteloperatie bij mensen die besneden zijn. Met de nieuwe technieken is dat voor die mensen gelukkig mogelijk.

    Een besnijdenis is zeker niet altijd nodig bij een partiële vernauwing. De vraagsteller heeft nl alleen maar een vernauwing bij een erectie. Gezien de leeftijd zou zelfs een oprekken van de voorhuid voldoende kunnen zijn. Maar dat zal dan toch eerst door een uroloog gezien moeten worden.

    Reageer
    #10

    Gewoon thuis vertellen man! Ik heb zelf ook gewacht tot mijn 22ste en heb er nu behoorlijk veel spijt van en zal er waarschijnlijk altijd spijt van blijven hebben.

    Je hoeft toch ook niet te zeggen dat je je voorhuid niet over je eikel krijgt in erectie, als je dat niet zo wil zeggen? Zeg gewoon tegen je moeder dat je voorhuid niet altijd over je eikel wil en dat je een uroloog wil raadplegen.. daar kan ze niets op tegen hebben.

    Veel succes alvast!

    Reageer
    #11

    Ik durf het gewoon niet.. Ik weet dat ze normaal gaat reageren maar toch, iets houdt me tegen.. Waarom heb je spijt? Omdat het beter is nu je besneden bent ? Of dat je je voorhuid mist

    Reageer
    #12

    Als je nou eerst eens gewoon naar je huisarts gaat en dat even kijkt wat die ervan zegt en het daarna aan je moeder vertelt? Je bent 17 en kunt zelf een afspraak maken bij de huisarts.

    Reageer
    #13

    Spijt van de beslissing heb ik niet, vanaf dat je er met een arts over praat en je weet dat je wordt geholpen is het alsof er een 'last' van je schouders valt..
    Ik durfde het ook jarenlang niet te zeggen thuis, maar moest ik het opnieuw mogen kiezen, had ik het wel 5 jaar of langer geleden al gedaan..

    Reageer
    #14

    jij zegt anoniem dat je het 5 jaar geleden je eigen had moeten laten besnijden,als ik het voor het zeggen had was ik als kind al besneden.toen ik besneden was is wat jij zegt een last van mijn schouder af.

    Reageer
    #15

    Ik bedoel gewoon dat je nu last hebt van het feit dat je je voorhuid niet naar achter krijgt in erectie, dus dat een behandeling sowieso ooit wel zal moeten gebeuren.. Wanneer je daar nog jaren mee wacht, zal je waarschijnlijk uiteindelijk ook wel zeggen "had ik er maar veel vroeger durven over praten, dan was ik er al lang van verlost geweest".
    Je moeder gaat je zeker niet het huis uit zetten omdat je last hebt van iets waar je zelf niet voor hebt gekozen.

    Reageer
Reageer op: Vernauwde voorhuid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief