Rare druk en pijn

  • #1

    Hallo daar, sinds twee weken heb ik last van mijn schaamstreek/lies. Nu denk ik dat het komt omdat als mijn benen dichter bij elkaar zijn is de druk voel op mijn balzak. Deze druk voel ik alleen bij de rechterbal die dan tegen mijn been drukt. Ik heb dit nog nooit gehad en vraag mij een beetje af of iemand dit herkend? Ik vind het niet een echt fijn gevoel qua druk en gevoeligheid op die plaats zoals jullie zullen begrijpen. Iemand een idee? Plassen e.d. Gaat gewoon goed. Wel lijkt het alsof mijn rechter al groter is als de linker, of harder ofzo, geen idee. Als het pijn doet straalt het wat uit naar binnenkant bovenbeen en dat bot of die spier die been verbind aan de binnenkant. Gevoeligheid en druk dus bij lies, rechter al en soms ook gevoelig naar onderbuik.

    Reageer
    #2

    Je beschrijft deze klachten alsof je hier eerder geen last van hebt gehad? Klopt dat? Ben je misschien in de puberteit? Kan het zijn dat de klachten een normaal gevolg zijn van de ontwikkeling van de testikels? En voel je iets afwijkends aan de testikels? Als je je zorgen blijft maken, ga dan even naar de huisarts. Eerlijk gezegd denk ik, op basis van de beschrijving, dat dit geen bijzondere symptomen zijn. Maar alleen de huisarts kan op basis van lichamelijk onderzoek en jouw medisch dossier vaststellen of het echt allemaal helemaal normaal is. Ga bij twijfel dus gewoon naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Nog nooit last van gehad klopt. Moet alleen wel zeggen dat ik op mijn over de 25 jaar toch wel uit de puberteit ben :o).

    Als ik loop is het gevoelig en als ik ga slapen ook bv omdat mijn benen dan dicht bij elkaar liggen of ik op mijn zij lig. Het lijkt als mijn been tegen mijn bal komt de bal drukkend licht pijn doet en dit uitstraalt naar mijn lies of spier daar bij mijn been. Soms is het best gevoelig en potentieel pijnlijk die gevoelens in mijn Loes als dat gebeurt etc. Verduidelijkt dat?

    Reageer
    #4

    Pijn aan de testikels kan meerdere oorzaken hebben, van volledig onschuldige tot ernstige oorzaken die direct door een arts moeten worden onderzocht.

    Trauma, zoals een trap of een bal in de zak, of het stoten van de testikels, veroorzaakt direct veel pijn. Deze pijn is vaak tijdelijk. Eventuele blauwe plekken en zwellingen verdwijnen meestal vanzelf weer. Heel soms moet er wel direct worden behandeld. Pijn is vaak een goede indicator van de ernst.

    Een torsio testis is een goed voorbeeld van een medisch noodgeval. Bij een steeldraai van de testikel moet er acuut geopereerd worden om permanente schade aan de ballen te voorkomen omdat de steeldraai de bloedvaten afsluit die de ballen van zuurstof voorzien. (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Torsio_testis). Een torsio testis komt meestal voor bij pasgeborenen en bij jongens in de puberteit tussen de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Pubers dienen hier dus alert op te zijn als ze ineens worden geconfronteerd met pijn aan de ballen.

    Een derde oorzaak van pijn is een ontsteking van de bijbal. De oorzaak is meestal een infectie. Dit wordt een epididymitis genoemd. Een epididymitis is de meest voorkomende oorzaak van pijn in de ballen bij seksueel actieve mannen. De oorzaak is vaak een SOA zoals Chlamydia of Gonorroe.

    Andere, minder vaak voorkomende oorzaken van pijn aan de testes zijn een liesbreuk, hernia inguinalis genaamd (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hernia_inguinalis), ontsteking van de testikel (orchitis: http://nl.wikipedia.org/wiki/Orchitis) en tumoren aan de testes (symptomen: bult op bal, pijn in onderbuik en of testikel, gynaecomastie, rugpijn, benauwdheid, maar zelden pijn aan de testikel!) e.a.), niersteen en nog meer zeerzeldzame kenmerken.

    Reageer
    #5

    Tja... Ik zal even wat uitgebreider vertellen... Drie maanden terug kreeg ik wat moeite met mijn ontlasting, bleek verstopping oid te zijn, ik hield toen last van 1,5 maand buikkrampen...erg naar. Die krampen zaten voorbamelijk aan de rechterkant van mijn buik. Na die paar weken door de dag heen kramp werd dit minder en kreeg ik aan de linkerkant van mijn buik druk die doorstraalde naar onderrug, aan de rechterkant was dit ook door de dag heen. Dus druk links en rechts en onderrugpijn. Ook kreeg is om de week flinke Bovenrugpijn (gevoelig met zitten/steken, ebt ook weg als ik weer ga liggen of uit mijn positie ga). Na al deze klachten kreeg ik nog eens die liesklachten zoals bovengenoemd...een gevoeligheid bij de lies en sinds paar dagen denk ik dat die gevoeligheid er komt vanwege mijn been die tegen balzak aan zit (nog nooit eerder last van gehad). Zelf snap ik er niet veel van en moet ik van de dokter nog twee weken wachten voordat ik terug mag komen om te kijken hoe het loopt (is darmfoto destijds gemaakt, bloedgeprikt op bezinking ivm verstopping en een echo van de bovenbuik...allemaal clean en niks op te zien).

    Moet ik die twee weken nog wachten of zeggen jullie push it en naar de dokter jij...?

    Reageer
    #6

    Ps vandaag de dag heb ik alleen last van zaadbal/lies in die streek gevoeligheid. Af en toe een klein krampje in de darmen (niet zoals eerst echt hele dag op en neer), heb ik wel last van die rugpijn na lang zitten of staan en soms last van gevoeligheid bij mijn zij rechts en links/onderrug.

    Reageer
    #7

    PS2 steken in bal/lies/buik heb ik ook soms. Dus niet alleen gevoelig/ drukkend.

    Reageer
    #8

    Anybody?

    Vandaag viel pijn bij balzak wel mee, wel merk ik gevoeligheid en soms steken in mijn lies en onderbuik. Nadeel is ook dat aangezien ik hele dag op een bureaustoel zit na een paar uur echt last van mijn rug krijg. Zit ik dan in de avond nog een uur achter de computer doet het best snel pijn mijn rug. Ook pas sinds een paar dagen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik neem aan dat je bij deze acute klachten al bij de huisarts bent geweest. Wat zei de huisarts erover? Je zou zelf in ieder geval wat meer aan gezonde lichaamsbeweging kunnen doen.

    Reageer
    #10

    Ik neem aan dat je bij deze acute klachten al bij de huisarts bent geweest. Wat zei de huisarts erover? Je zou zelf in ieder geval wat meer aan gezonde lichaamsbeweging kunnen doen.

    Reageer
    #11

    Met bal/liespijn heb ik vluchtig benoemd maar voornamelijk darmen/buik/zij benoemd dat dat minder werd (vorige week laatste contact gehad). Vorige week besproken en hij zei kijk het maar aan nog paar weken. Toen had ik nog niet zo'n last gehad van lies en balzakstreek, ook heb ik laatste dagen meer last van rug.

    Omdat darmkrampen ook na een paar weken minder werd zei hij zit maar even uit en kijk hoe ontwikkeld. Idee wat zou kunnen zijn iemand of...?

    Reageer
    #12

    hey , wat is er gebleken dat jou probleem was ?

    Heb ongeveer hetzelfde als jij , gisteren echografie van de liesregio laten doen , alles blijkt perfect in orde

    9 oktober sta ik op de lijst voor een MRI van de onderbuik

     

    we wachten geduldig af , heb ook last van dat gevoel van rechterbal tegen bil / drukkend gevoel , veel licht jeukerig en tintelend gevoel op mn balzak

    pijn in mn rechterlies ( lichte steekjes )

    pijn , nou ja ... ik neem geen pijnstillers , maar als je voelt dat er iets niet is zoals het zou moeten zijn , stel je jezelf uiteraard vragen...

    Reageer
    #13

    Ik heb hetzelfde; darmkrampen of steken en nu ook pijn aan mijn ballen.

    Reageer
    #14

    Paar weken geleden na een goede vrijpartij kreeg ik een uur later heel veel last van mijn scrotum deze pijn trok door naar mijn onderbuik en onderrug. Na bloedprikken bleek dat er niets aan de hand is. Geen infectiewaarde geconstateerd.

    We zijn nu x aantal weken voorbij en ik kamp nog steeds met pijn in me onderbuik en onderrug. De pijn is constant heel licht aanwezig en wanneeer ik veel loop of sta op mijn werk, word het heftiger. Ik heb wel eens dagen gehad, dat ik moeite heb met lopen.

    Ik probeer oefeningen (rekken en strekken) te doen onder de douche met warm water, dit verlicht de pijn wel een beetje.

    Tijdens voetballen heb ik alleen last van me scrotum en niet meer de onderbuik en onderrug.

    Kan iemand mij vertellen hoe ik de pijn kan verlichten zonder dat ik paracetamol hoeft te gebruiken?

    Groetjes,

     

    Reageer
    #15

    Ik heb de zelfde klachten iemand enige idee wat het kan zijn?

    Iemand al verlost van de boven genoemde klachten?

    Reageer
Reageer op: Rare druk en pijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief