prostatitis

  • #1

    Hey mensen,

    Ik schrijf dit bericht hier neer omdat ik ten einde raad ben. Ik ben 27 jaar en heb sinds maart van dit jaar "prostatitis".

    Ik zal even kort mijn geschiedenis vertellen in de hoop dat jullie me iets verder kunnen helpen dan alle dokters die ik al heb bezocht.

    Mijn klachten beginnen begin maart wanneer ik een branderig en raar gevoel krijg bij sex, nu dacht ik dat dit wel vanzelf zou overgaan en heb ik er nog een maand meegelopen tot ik naar de huisarts ging omdat dit maar bleef duren.

    Ik heb dan een afspraak gemaakt om een echo te laten doen en wat bleek dat ik prostatitis had. dokter heeft me dan medicatie gegeven die ik een maand moest nemen. Ik heb dit dan ook gedaan klachten waren nog niet voorbij.
    Weer naar dokter geweest die gaf me antibiotica die ik weer een maand moest nemen. Urine was getest en zaten geen bacterien in. Dokter zei me om gewoon pillen te blijven nemen en dan zou het wel overgaan.

    Ben dan naar uroloog in het ziekenhuis geweest en daar stelde men ook prostatitis vast. Heb dan 10 dagen medicatie moeten nemen. Nog altijd niet beter. terug naar uroloog die heeft me weer medicatie gegeven nu om een maand te nemen. Na een maand nog niet gebeterd. Terug naar uroloog daar moest ik dan een spermastaal binnengeven. Deze bleek normaal. Nogmaals pillen, terug naar uroloog, cytoscopie gekregen bleek niets te zien, maar heb er wel een blaasontsteking aan overgehouden.

    Naar een andere dokter gegaan en daar ook al medicatie gekregen en nog altijd gaat het niet over.

    [B]Kort samengevat: [/B]

    symptomen zijn:
    -brandend gevoel tijdens de zaadlozing.

    - daarna een afgeklemd gevoel tijdens het plassen, precies of er iets word toegeknepen.

    - tijdens orale seks voelt het niet aan zoals normaal, net of mijn eikel verdoofd is of minder gevoelig.

    - ook gaat mijn veletje minder goed naar achter precies of er is iets met mijn slijmvliezen ofzo

    - al 2 maal voorgehad dat ik snachts moet opstaan van de pijn in mijn anus omdat ik precies naar het wc moet, dit doe ik dan ook en ik kan naar het toilet maar de pijn gaat niet over en dan heb ik het gevoel dat ik weer moet maar er komt niets uit. Als ik dan op wc zit betert dit.

    - als ik een grote boodschap doe krijg ik steken /krampen in mijn teelballen en dit straalt door naar mijn lies.

    ps: ik heb zoals gezegd ook een blaasontsteking gehad en ook een maand last gehad van bloed in mijn stoelgang, dit bleek nu volgens darmspecialist te komen van een wond in mijn anus dus geen poliep.

    Ik weet niet meer wat ik heb, bloedonderzoek wijst uit dat ik gezond ben en dat er geen inflamaties in mijn bloed zijn hoewel ik nog altijd last heb.

    Heb ik nu nog een prostaatonsteking of komt het branderige gevoel van mijn anus of heb ik een ontsteking in mijn blaas of zaadleider, ik weet het niet meer

    Reageer
    #2

    wat een vervelend verhaal.
    is er door die een darmonderzoek gedaan? dus een colonscopie?
    brenda

    Reageer
    #3

    nee enkel gewoon gekeken

    Reageer
    #4

    Opvallend gemis in uw verhaal het verloop van de ontstekingswaarden in het bloed in relatie tot de antibiotica kuurtjes die u gehad heeft.

    Ook mis ik de soorten antibiotica die u gekregen heeft, de namen ervan. Dit is van belang omdat bij niet-infectieuze chronische of recidiverende prostatitis speciale antibiotica worden voorgeschreven voor een langere tijd die het weefsel van de prostaat goed kunnen binnendringen en daar de anti-bacteriële functie kunnen vervullen.

    Tenslotte is bekend dat als er geen voor de hand liggende oorzaak en oplossing wordt gevonden verder onderzocht wordt op Amiodaron gebruik en vasculitis (bijvoorbeeld M. Behcet, polyartritis nodosa en purpurea van Henoch-Schönlein.

    Reageer
    #5

    op de antibiotica kan ik antwoorden heb alles bijgehouden:

    20/4/10 : Prosta-Urgenin
    14/5/10: Tavanic
    4/6/10: tamsulosine Mylan
    13/7/10: Ciprofloxacine
    25/08/10: Urofyt
    25/9/10: Urofyt
    30/09/10: Un-Pulsatilla voor blaasontsteking
    30/09/10 : Co-Trimoxazole EG
    27/10/10: Urgenin deze ben ik nog aan het nemen

    Reageer
    #6

    Dit zijn niet allen antibiotica. Wie heeft u dit verteld? Weet u welke medicijnen u heeft gebruikt en waartoe het betreffende geneesmiddel dient?

    Reageer
    #7

    dit zijn medicamenten die ik heb gekregen van gewone huisarts dan enkel van urologen en dan de 3 laatste denk ik terug van een andere huisarts.

    Er zijn er enkele bij die de vaatjes in de prostaat terug zouden moeten herstellen ofzoiets maar heb ook het gevoel dat ze dit maar geven om iets te geven

    Reageer
    #8

    Deze klachten lijken het meest op proctalgia fugax. Het brandende gevoel tijdens het klaarkomen is normaal, tenzij er een infectie is aangetoond. Blijkbaar wordt er antibiotica voorgeschreven zonder aangetoonde infectie. Of zie ik iets over het hoofd?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hoe bedoel je het branderige gevoel is normaal ?

    ik heb een echo laten nemen bij de uroloog en dan was er te zien dat ik prostatitis had. sindsdien kreeg ik verscheidene medicatie (20/4/10 : Prosta-Urgenin
    14/5/10: Tavanic
    4/6/10: tamsulosine Mylan
    13/7/10: Ciprofloxacine), omdat de klachten bleven hebben ze me
    1 een sperma staal laten binnenbrengen waarin geen bacterien te zien waren dus volgens hen in orde. wel moest ik Urofyt blijven nemen omdat dit de vaatjes in de prostaat doet herstellen

    2 dan is er een cytoscopie gedaan waar ook bleek dat alles normaal was ( heb er wel een blaasontsteking aan overgehouden ) sindsdien ben ik nog terug geweest naar huisdokter maar die heeft enkel nog eens medicatie gegeven en medicatie voor de blaas ontsteking( 0/09/10: Un-Pulsatilla voor blaasontsteking
    30/09/10 : Co-Trimoxazole EG
    27/10/10: Urgenin deze ben ik nog aan het nemen )

    3 op mijn vraag heeft deze laatste dokter mijn bloed genomen en getest op inflamaties in mijn lichaam en dit bleek negatief te zijn dus ik vroeg aan hem of dit wou zeggen of ik dus geen ontsteking meer had. Hij antwoorde dat het in ieder geval wil zeggen dat ze onder controle is.

    Nu ik heb het gevoel dat het even erg blijft en weet dus nu niet meer wat ik nu heb of niet heb

    Reageer
    #10

    aan kd
    ik heb precies hetzelfde als jij gebruik ook al 5 weken tavanic 500 nog steeds geen verbetering ..leef met je mee het is enorm vervelend

    Reageer
    #11

    hoi kd
    ik wou nog aan je vragen of de uroloog met de echo ook heeft gezegt dat er in de prostaat zoveel plekken met [kalk]zaten dat had ik namelijk wel,voor de rest zou het mijn verhaal kunnen zijn groetjes jan

    Reageer
    #12

    hey jan, nee heeft hij niet gezegd. Hij zei me wel dat een prostaat uit duizenden vertakkingen bestond en die heel traag maar kunnen verholpen worden omdat het lang duurt om alle vertakkingen te genezen. Ik had geen kalk denk ik.

    Maar ik vind 7mnden wel lang genoeg.

    Reageer
    #13

    hoi kd
    mijn uroloog heeft tegen mij verteld dat je van deze kwaal niet meer afkomt ..het zal altijd blijven de ene keer erger dan de andere keer
    met acetylsalicylzuur tabletjes ben je wel even verlost van het nare branderige gevoel ..het vervelende ervan is dat het, het bloed dunner maakt ..daar ben ik zelf achtergekomen ..vraag het is aan je arts.. groetjes jan

    Reageer
    #14

    heb nog altijd de brandende pijn bij het klaarkomen en dan daarna als ik ga plassen.

    Ik heb de indruk dat mijn penis ook langer "stijf" blijft maar niet in de goede zin. Echt of de penis samentrekt. En als ik dan op de buis die onder mijn penis loopt druk dan doet dit pijn ( urinebuis ? zaadleider ?) Ook krijg ik mijn vel niet goed naar achter. Blijft echt zo tegen mijn eikel plakken. Als ik dus bij mijn vriendin naar binnenga dan doet dit pijn. Zou er dan toch iets anders zijn dan prostaat of zijn dit er ook symptomen van

    Reageer
    #15

    Ik heb alle berichten gelezen en het valt mij op dat u erg gepreoccupeerd bent met uw penis. De artsen hebben u op verschillende wijzen gerustgesteld en geholpen, en u blijft uw focus houden op op dit moment ondefinieerbare problemen.
    Zou het een idee kunnen zijn de komende weken uw penis eens met rust te laten? Dat u zich gaat bezighouden en gaat concentreren op zaken die momenteel na de penis het meest acuut en van belang zijn? Ik zou benieuwd zijn hoe de klachten zich dan zouden kunnen ontwikkelen.

    Reageer
Reageer op: prostatitis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief