scheurtjes in voorhuidrand

 • #1

  Elke keer als ik seks heb gehad of heb gemasturbeerd
  en daarna onder douche sta, probeer ik het goed schoon te houden. Echter kom ik er elke keer weer achter dat mijn voorhuid scheurtjes in de huid heeft. Niet extreem diep, maar wel pijnlijk.

  Ook als mijn vriendin en ik seks hebben gehad, heb ik last van mijn voorhuid. Voornamelijk de rand, net of het verbrand is.

  Ik smeer er vaak wat vaseline op om de huid soepel te houden. Dit helpt vaak wel een beetje. Maar ik zou graag normaal seks willen hebben zonder me zorgen te maken wat voor gevolgen het heeft. Ik ben behoorlijk geschapen en mijn voorhuid is ook redelijk lang voor zijn doen.

  Is dit een soa of schimmel?
  iemand een idee?

  Reactie
  #2

  Vervellen en kloofjes van de voorhuid
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/136136-vervellen-van-de-voorhuid-en-eikel.html

  Schimmel infectie penis?
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/194535-Schimmel-infectie-penis.html

  Reactie
  #3

  Scheurtjes in voorhuid achter mijn eikel
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/140045-scheurtjes-in-voorhuid-achter-mijn-eikel.html

  Vervellen van de voorhuid en eikel
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/136136-vervellen-van-de-voorhuid-en-eikel.html

  Schimmel infectie penis?
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/194535-Schimmel-infectie-penis.html

  Rode vlekjes, kleine rode stippeltjes op eikel, droge eikel
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/139343-rode-vlekjes-kleine-rode-stippeltjes-op-eikel-droge-eikel.html

  Schimmelinfectie penis
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/194535-Schimmel-infectie-penis.html

  Zalf voor schimmelinfectie?
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/136391-Zalf-voor-schimmelinfectie.html

  Reactie
  #4

  Na allerlei middeltjes, zonder succes, te hebben geprobeerd, heb ik goede resultaten ervaren met aloë gel. 2 a 3x per dag goed insmeren, na de eikel en voorhuid schoogespoeld te hebben.
  Binnen een paar dagen merk je al een hemelsbreed verschil.
  Ik heb CurAloe 98% puur gebruikt, maar ik geloof dat elk ander merk met een hoge concentratie aloë even goed zal helpen.

  Reactie
  #5

  Hallo,

  Een aantal weken geleden heb ik last gehad van een schimmelinfectie aan mijn penishuid. Deze zou volgens de doker zijn veroorzaakt door bacterien uit de vagina van mijn partner. Bacterien die altijd bij de vrouw aanwezig zijn.

  Voor deze infectie heb ik een tweetal zalfjes gekregen. De eerste sloeg niet aan, de tweede zorgde ervoor dat de infectie volledig verdween.

  Sinds de schimmel niet meer aanwezig is heb ik op de huid van mijn penis een droge/ ruwe plek. Zolang ik er niet aanzit en geen sex heb verdwijnt deze plek helemaal. Echter wanneer ik weer sex heb met mijn partner komt op precies dezelfde plek de droge huid weer terug. Zodra de huid van mijn penis onder spanning komt te staan slaat hij wit aan van droogheid, wanneer er hier beweging over komt bijvoorbeeld door sex laat een dun laagje huid los en word de huid weer rood en gevoelig.

  Het lijkt er op dat de huid niet volledig wil herstellen. Ik heb op aanraden van mijn huisarts, vaseline en uierzalf gebruikt om de huid soepel te houden. Dit helpt tegen droogheid maar herstelt mijn huid niet.

  Zijn er nog meer mensen met dit probleem? heeft iemand advies over wat ik kan gebruiken?

  Reactie
  #6

  kan iemand me een tip geven om er van af te komen, en is dit een soa of ??

  Reactie
  #7

  Al een antwoord hierop gevonden? Heb er ook last van...

  Thx!

  Joop

  Reactie
  #8

  Als je de moeite neemt de onderwerpen hierboven te lezen, dan vind je verschillende mogelijkheden.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Scheurtjes in de voorhuid bij onbesneden mannen tijdens het seksueel contact met een partner kan ontstaan door hormonale veranderingen in de vagina. Opvallend hierbij is dat deze scheurtjes wel voor de menstruatie maar vaak niet tijdens seks na de menstruatie ontstaan. Het beste is bij seksueel contact voor de menstruatie extra glijmiddel te gebruiken.

  Reactie
  #10

  Gisteren ben ik bij een uroloog geweest met een zelfde probleem, waar ik al enige jaren mee rondloop. Bij de minst geringste aanraking raakte mijn voorhuid bij de eikel beschadigd. Zelfs bij het schoonmaken onder de douche. Het maakte daarbij niet uit hoe voorzichtig ik dat deed.

  Wat bleek nu? Rond de eikel was mijn voorhuid lokaal verkleefd! De uroloog kon de zaak zo lostrekken. Het was dus niet de huid zelf die teer was maar het feit dat het intern vergroeid was maakte de kans op scheurwondjes erg groot. Waarschijnlijk is deze verkleving ontstaan door vroegere wondjes (veroorzaakt door klemzittende schaamharen) die vervolgens niet goed zijn geheeld.

  Nu moet ik meermalen per dag de voorhuid invetten met vaseline om opnieuw verkleven te voorkomen.

  Je kunt je voorstellen dat ik met deze diagnose en het resultaat zeer verguld was, aangezien er nu een oorzaak bekend is en bovendien uitzicht op volledig herstel. Ik zal binnenkort nog eens posten om de voortgang te melden.

  Reactie
  #11

  Dank je voor het delen van jouw ervaringsdeskundigheid met een verkleefde voorhuid en scheurtjes in de voorhuid rand. Ik hoop dat het snel beter wordt. Fijn als je wilt laten weten hoe het verder gaat, ik denk dat anderen er weer van kunnen leren. Heb je ook een zalfje voorgeschreven gekregen? Welk zalfje, hoe heet het zalfje, en waar is het precies voor?

  Reactie
  #12

  De zalf die ik moet gebruiken is zoals gezegd eenvoudige witte vaseline, dat je zo bij de drogist kunt halen. Niks bijzonders dus.

  Voor het geval dat ik weer last krijg van roodheid en jeuk (veroorzaakt door een schimmel) dan moet ik een zalf smeren met miconazolnitraat en hydrocortison.

  Reactie
  #13

  Zoals beloofd hierbij een update.
  Na twee weken vaseline smeren zijn de wondjes nu mooi geheeld.
  De voorhuid voelt nu ook weer stevig en heeft geen neiging meer om te scheuren.
  Al met al erg blij met dit resultaat!

  Als ik weer bij de uroloog ben voor controle dan zal ik eens vragen naar de mogelijke oorzaken van deze verklevingen.

  Reactie
  #14

  Goed nieuws dus, mooi!

  Reactie
  #15

  Ik had ook altijd last van scheurtjes in de voorhuidrand, na vrijen of (zelf)bevrediging. Volgens de arts was dat het gevolg van een te krappe voorhuid. Zij adviseerde mij een besnijdenis en volgens is dat DE oplossing

  Reactie
Reageer op: scheurtjes in voorhuidrand
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief