Roodheid eikel en afscheiding

 • #1

  Goedemiddag,

  Al enkele jaren heb ik op en af last van roodheid van de eikel (met name rondom het uiteinde van de plasbuis), roodheid in de plasbuis, af en toe afscheiding, licht branderig gevoel bij plassen en is mijn eikel aan het topje erg droog (slechts sporadisch schilfers).
  In 2020 is bij mij wel een cyste ontdekt in mijn scrotum, deze is bij aanraking wél enorm pijnlijk, maar de uroloog verzekerde mij dat dit geen groot probleem is en ik deze nadat ik geen verdere kinderwens meer heb, operatief kan laten verwijderen.
  In mijn urine zijn meestal zichtbaar vlokjes te zien.
  Zo nu en dan brandt mijn anus ook enigszins.

  De afgelopen jaren heb ik diverse soa-testen gedaan, recent is er een chlamydia en gonnoroe test uitgevoerd via de huisarts welke beiden negatief waren. Zelftest op urineweginfectie gaf eveneens een negatief resultaat. Ik wacht nog op de uitslag van de Mycoplasma-test.

  In het verleden boden anti-schimmelcremes als miconazol geen verbetering. Inmiddels slik ik aanvullend cranberrypillen, ook helaas zonder resultaat.

  Wat zou dit nog kunnen zijn? Mijn huisarts vind het wel prima zo, aangezien er geen schimmels en soa's zijn gevonden.. ik word er moedeloos van, ook omdat ik een nieuwe relatie in ga en graag met een schone lei aan seksueel contact start.

  Reageer
  #2

  De klachten zouden ook veroorzaakt kunnen worden door een overspannen bekkenbodem. Dat kan bij een bekkenbodemfysiotherapeut getest worden

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw antwoord, ik ga bij de huisarts een doorverwijzing vragen naar een bekkenbodemfysiotherapeut.
  Voor mijn beeldvorming, kan afscheiding uit de penis ook een symptoom zijn van een overspannen bekkenbodem? Er blijft ook continu een rode kring rondom het uiteinde van mijn eikel staan.
  Wellicht betere vraag, kan balanitis worden veroorzaakt door een bekkenbodemprobleem aangezien dit vaak een microbiologische oorzaak heeft?

  Alvast dank!

  Reageer
  #4

  Afscheiding kan daardoor worden veroorzaakt maar geen balanitis.

  Reageer
  #5

  Dus dan is de bekkenbodem uitgesloten als (meest voorname) oorzaak lijkt mij. Zijn er nog andere opties? Ik heb echt last van roodheid van mijn eikel, een soort van kring, daarnaast ook erg droog. Ik masturbeer niet tot nauwelijks en heb momenteel ook geen seks. Laatste keer seks is ca. 2 maanden geleden met condoom.

  Reageer
  #6

  Het is nog maar de vraag of het dan wel balanitis is.

  Reageer
  #7

  Wat zouden andere oorzaken kunnen zijn, buiten chlamydia, gonnoroe en Mycoplasma (allen uitgesloten)?

  Reageer
  #8

  Een irritatie

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Kan een irritatie zolang aanhouden? Hoe zou ik hier vanaf kunnen komen?

  Reageer
  #10

  Ja dat kan als de irritatie niet opgelost wordt

  Reageer
  #11

  Hoi,

  Ik herken mij redelijk in bovenstaande klachten. hierbij even een opsomming en benieuwd of dit te herleiden is naar 1 oorzaak of dat het losse zaken zijn.

  - Kleurloze en geurloze afscheiding. Dit komt willekeurige momenten opzetten en soms elke dag en soms kan het ook zijn dat het een dag / paar dagen geen afscheiding is en dan soms weer aantal keer per dag (altijd kleur en geurloos). Ook kan het optreden wanneer ik mijn voorhuid terug rol. Dan heb ik het gevoel dat er vocht uit de penis komt maar als ik dan kijk zie ik niks. als ik de voorhuid terug rol komt er vocht / slijmig uit de penis (is het laatste 'normaal' is de plasbuis altijd vochtig?)

  - irritate/ vervelend gevoel penis en soms heel klein worden van penis
  -Gevoel van vocht uit de penis maar ook gevoel van natte / koude benen aan de binnenkant (soms ook als of er dus druppels langs de benen lopen).
  - soms rode uitgang van de plasbuis maar dit is niet altijd.
  - Soms branderige plas maar de andere keer gaat plassen zo een paar keer achter elkaar gevoelloos en dan weer wat branderig.
  - pijn / irritaties testikels: strakke rimpelige huid, heel erg teruggetrokken op willekeurig momenten, soms gevoelige testikels, soms rode huid balzak (als ze hangen))

  Onderzoek:
  aantal keer bij de dokter geweest voor deze klachten (zie onderstaande) maar kwam niks uit. vandaar dat ik benieuwd ben of meer mensen dit hebben en of het (buiten dat het vervelend is) kwaad kan in jullie

  - Urine test (2x) - soa, bloed, etc - Niks
  - lichamelijk onderzoek (iets wat strakkere huid penis maar verder geen gekke dingen)
  - Bloedtest (algemeen (nieren, lever, algemene bloedwaarde maar ook werking van de testikels, etc..) -Niks
  - Echo Testikels - negatief (geen gekke dingen) - Niks
  - lichamelijk onderzoek Testikels - Niks

  Heeft iemand een idee wat dit dan zou kunnen zijn / Herkent iemand dit?

  Vriendelijke groet,

  Wijnand

  Reageer
  #12

  Het is in vorige berichten al aangegeven: Overspannen bekken bodemspieren kunnen de oorzaak zijn. Daar kun je voor naar een bekkenbodemfysiotherapeut gaan

  Reageer
  #13

  Goedenavond John,

  Maar ook klachten als:
  - pijn / irritaties testikels: strakke rimpelige huid, heel erg teruggetrokken op willekeurig momenten, soms gevoelige testikels, soms rode huid balzak (als ze hangen))
  -Gevoel van natte / koude benen aan de binnenkant (soms ook als of er dus druppels langs de benen lopen).

  * is het daarbij normaal om altijd vocht te zien in de plasbuis? Alsof er elk moment vocht uit kan / vocht inzit.

  Reageer
  #14

  Goedenavond,

  Kan vergelijkbare klachten bovenstaand en zelfde type onderzoeken / uitslagen.

  Kan overigens dit kwaad: kleurloze m en geurloos afscheiding en bijkomend bovenstaande klachten? Buiten dat het natuurlijk erg vervelend is.

  Fijne avond

  Reageer
  #15

  Goedemorgen,

  Ik herken bovenstaande klachten heel erg. Vooral regelmatig afscheiding (altijd kleurloos en geurloos). De ene keer komt het een aantal keer per dag voor (waterig / slijm) en dan (lijkt voor zover ik kan constateren) dat er een paar dagen geen afscheiding is, en dan weer paar keer per dag. Heel afwisselend dus.

  Dit gaat gepaard met:
  -rode eikel wat gedurende de dag afzwakt.
  -kleinere en slappe penis die af en toe zeer doet.
  - vergelijkbare klachten als wijnand (7 februari 21:16)

  Ook bij dokter meermaals langs geweest en uit verschillende onderzoeken (urine,bloed,lichamelijk, echo testikels, etc) niks uitgekomen.

  Vraag:
  - is dit inderdaad een grote kans van de bekkenbodem of is iets anders aannemelijker
  - is het bij een gespannen bekkenbodemspier normaal om (zoveel) afscheiding te hebben op regelmatige basis?
  - buiten dat het erg vervelend is en dat ik graag een oplossing wil Voor deze klachten, kan het ‘ veel kwaad’ als er niks uit urine onderzoek komt maar wel steeds die kleurloze en geurloze afscheiding in combinatie met de andere klachten optreedt?
  Of kan het normaal zijn dat mannen ook op regulier basis deze vorm van afscheiding hebben zonder erge oorzaken (los van sperma/voorvocht) .

  Ik hoor het graag.

  Vriendelijke groet,

  Reageer
Reageer op: Roodheid eikel en afscheiding


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief