Irritatie eikel en plasbuis

 • #1

  Hallo,

  Ik zit nu al een aantal maanden met een heel vervelende klacht. Het is begonnen met heel veel rode pukkeltjes irritatie dus waar ik eigenlijk geen last van had. 2 keer ab kuur gehad 1 van 7 dagen en 1 van 21 dagen. Behandeld als zijnde schimmelinfectie. Creme gesmeerd. Geen resultaat. Overgaan op miconazol hydrocortison lange periode gesmeerd. Geen resultaat. Soa test gehad niks gevonden. Urine getest op andere bacterien niks gevonden. Klachten in de ochtend vallen mee. Maar naar mate de dag vorderd word het erger. In de avond zelfs last van onderbuik en scrotum. Branderig gevoel in de eikel, vooral rond plasbuis. Die de laatste paar weken ook vochtig blijft. Heb ook steeds meer het gevoel alsof ik moet plassen. Sta vaak nog 5 min langer te wachten met een wc papiertje tot er niks meer uit de plasbuis komt. Na het plassen heb ik gelijk weer dat branderige gevoel op het topje van mijn eikel. Huisarts denkt nu aan lichen sclerosus. Hele vette zalf gehad die ik 2 keer per week moet smeren. Doe ik nu 2 weken, maar ik heb blijf in de dagen dat ik niet smeer pijn houden dat ik bijna niet kan lopen. Geen verbetering nog. Heb al maanden geen sex meer. Zie het allemaal niet meer zitten. Wellicht een idee wat het kan zijn hier of doorverwijzing vragen naar dermotoloog?

  Reageer
  #2

  Foto bijgevoegd ter verduidelijking

  Reageer
  #3

  Tussen die vette zalf betamethason die ik 2x per week smeer, doe ik ook nog lanette creme dagelijks , anders is het niet uit te houden. soms heb ik het idee dat het iets beter gaat en dan weer niet. Weet dus ook niet zo goed welke zalf nou goed of slecht zijn werk doet. Heb afgelopen 2 maanden 6 verschillende soorten zalf gesmeerd. zie door de bomen het bos niet meer😅

  Reageer
  #4

  Ik heb het zelfde nu bijna 6 weken.
  Ik weet niet precies of het nou van buiten af komt de pijn of vanuit binnen uit de plasbuis. Heb ook het branderige na het plassen.
  Maandag 30-1 kan ik bij de uroloog terecht gelukkig.

  Reageer
  #5

  Oke, bij mij was het eerst ook plasbuis maar klachten zijn een beetje verplaatst naar alleen eikel.
  Hopelijk vind je daar het antwoord. Hoor graag van je als je bent geweest Fdv

  Reageer
  #6

  Vraag dan idd een verwijzing voor de dermatoloog

  Reageer
  #7

  Oke John, ik laat weten of dit voor mij uiteindelijk de oplossing is.

  Reageer
  #8

  Ik heb nu ruim een jaar hetzelfde, heb ketokanozol crème en triamcinolonacetonide.

  Als ik iedere dag smeer is het weg. Maar zodra ik 1 dag stop komt het terug. Ik ga maar een verwijzing naar de dermatoloog vragen. Daarnaast last ik dat veelvuldige ontstekingen aan je penis voor groter risico zorgen voor Peniskanker, weet jij wat wat van John? Of gaat het dan niet om wat rode plekjes maar echt continu flinke ontstekingen?

  Nu vraag ik mij af, als ik de resten met douchen alleen met water wegspoel. Kan het voor mijn vriendin dan geen kwaad om mij te pijpen?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je hebt toch geen ontstekingen....
  Maar met orale seks gaan die klachten beslist niet weg. Het idee om zo'n ding met een schimmelinfectie in de mond te steken...

  Reageer
  #10

  Ik weet niet of het een schimmelinfectie is of eczeem. Eczeem is toch ook een soort ontstoken huid? Vandaar mijn vraag.

  Dat doet ze nu dus ook al een jaar niet. Vroeg het mij af om juist ellende te voorkomen.

  Ja zou zeggen dat een schimmel na een jaar smeren weg zou moeten zijn

  Reageer
  #11

  dat ben ik gedeeltelijk met je eens wat de schimmelinfectie betreft. Soms is er toch een andere behandeling nodig.
  Eczeem is dan toch wel een ander soort ontsteking. Ben je eigenlijk al met de klachten bij een dermatoloog geweest?

  Reageer
  #12

  Nee nog niet, na het lezen van veel reacties hier van mensen met hetzelfde probleem krijgen ze het advies te smeren met de crèmes die ik ook heb.

  Lastig 🙂

  Reageer
  #13

  Maar je hebt er al een jaar last van. Vraag dan dus een verwijzing voor de dermatoloog

  Reageer
  #14

  Doet bedoelde ik John, heb regelmatig als ik stop met smeren een glanspenis.

  Ik word daar toch wat angstig van.

  Reageer
  #15

  Alias, ik loop er ook al wat maanden mee, heel vervelend ja. Het kan inderdaad een chronische ontsteking zijn. Dat is wat mijn huisarts vertelde en als ik op https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/balanitis-aspecifieke-aspecifieke-balanitis/ kijk dan zien mijn klachten er vrijwel hetzelfde uit. Ik heb doorverwijzing gevraagd naar dermatoloog.

  Reageer
Reageer op: Irritatie eikel en plasbuis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief