Zeurend gevoel zaadleider/bijbal

 • #1

  Ik heb sinds een aantal maanden last van een soort licht zeurend gevoel van mijn zaadleider/bijbal. Ik heb bijna mijn hele leven (in ieder geval vanaf mijn 12e, ik ben nu 39) al om de zoveel tijd last van mijn linker bal. Vroeger een stuk of 4 keer voor dit probleem bij de HA geweest en altijd gehoord dat het een ontsteking/irritatie van de bijbal was en dat er niks afwijkends te voelen was en dat als je er gevoelig voor bent dit eigenlijk altijd gevoelig zal blijven (dit hebben 3 verschillende huisartsen gezegd tegen me, dus dit zal zo zijn). De huidige HA is een erg goede en laat vaak direct onderzoek doen. Hij heeft me vorig jaar, omdat ik toevallig last had van mijn rechterbal, doorverwezen voor een echo. Toen zijn beide ballen bekeken en was er helemaal niets te zien.

  Nu ben ik een paar weken geleden wederom bij hem geweest omdat ik nu weer last had van mijn linker bal. Hij heeft hem zelf gecheckt en aangegeven dat hij helemaal niets afwijkends voelde aan de bal of eromheen, of de klieren, etc. en dat hij ook geen echo ging aanvragen omdat dit gewoon niet nodig was.

  Toch blijf ik gewoon onrustig hierover. Ookal is het een hele gevoelige plek bij mij, dus mn hele leven al en heeft de HA gezegd dat het niks is, ik wil dan toch gewoon weten wat het kán zijn denk ik..

  De pijn zit echt aan de achterkant van de bal (bijbal) en als ik de zaadleider aanraak tijdens een pijnscheutje dan voel ik ook dat de pijn daar zit en dus niet in de bal zelf.

  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Reageer
  #2

  Dan zou je toch terug moeten naar de huisarts. Vraag dan een verwijzing voor de uroloog.

  Reageer
  #3

  Ik heb dit ook, echter heb ik sinds een lange tijd alleen zeurende pijn wanneer ik in bed lig. Ik heb het gevoel dat dit een bijbal onsteking is. Heb je geprobeerd om ontstekingsremmers te slikke wanneer je deze pijn hebt? Wanneer ik bijvoorbeeld advil slik, vermindert het de pijn enorm. Ik heb vervolgens op vaste tijden dit geslikt en dit heb ik een week lang aangehouden waardoor mijn pijn minder werd. Ook langs de HA geweest voor een onderzoek en gaf aan dat er niks mankeert. Ik ben benieuwd of onstekongsremmers helpt Rik.

  Reageer
Reageer op: Zeurend gevoel zaadleider/bijbal
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief