pijnlijke urinebuis

 • #1

  Hallo, ik heb al een tijdje last van een gevoelige urinebuis die altijd wat geïrriteerd aanvoelt. De laatste paar dagen doet het soms ook pijn als ik moet plassen en heb ik soms wat pijn in de onderbuik. Heel soms komt er een druppeltje uit mijn urinebuis die wat dik en doorzichtig is. Ik merk dat de straal die er uitkomt tijdens het plassen ook wat dunner is geworden, en ook zijn het nu vaak 2 stralen tegelijk die allebei een beetje van elkaar vandaan komen. Ik heb al een soa test laten doen waaruit bleek dat ik niks had. Ik ben net aan het switchen van huisartsen, dus ik ben sowieso van plan binnenkort langs te gaan maar tot die tijd zou ik graag willen weten wat het waarschijnlijk kan zijn.
  Weet iemand raad?
  Jeroen

  Reageer
  #2

  Ben je ook onderzocht op een blaasontsteking? En is de prostaat onderzocht? Een vergrote prostaat bijvoorbeeld als gevolg van een ontsteking, kan de urineleider dichtdrukken waardoor je gaat druppelen.

  Deze klachten kunnen vallen onder de noemer 'prostatisme'.

  Reageer
  #3

  Prostatisme klachten als gevolg van een vergrote prostaat zijn:

  Moeilijkheden met plassen
  Slappe straal
  `s Nachts wakker worden om te plassen
  Vaak aandrang hebben en moeilijk de plas kunnen ophouden
  Het gevoel dat de blaas niet leeg is en daarom vaak naar het toilet moeten
  Nadruppelen

  Bij oudere mannen, boven de 40, worden deze klachten het meest veroorzaakt door benigne prostaat hypertrofie, of een carcinoom aan de prostaat. Bij jongere mannen wordt de vergrote prostaat meestal veroorzaakt door een prostatitis (prostaat ontsteking).

  Reageer
  #4

  Ga voor een vergrote prostaat altijd naar de huisarts, er zijn vele mogelijke behandelingen.

  Reageer
  #5

  Mijn klacht lijkt verdacht veel op deze.
  Ik heb het eerder gehad en kreeg antibiotica. Volgens mij heb ik die kuur toen ook echt afgemaakt. Dat was een paar maanden terug.
  Ik heb inderdaad last van een vergrote prostaat, al is daar nooit echt onderzoek naar gedaan. De huisarts heeft dit via een soort van interview gecontstateerd.
  Ik heb dus ook al jaren last van langzamer gaan plassen, het idee dat ik wel erg lang bezig ben, dat ik met een 'lullig' straaltje doordruppel, haha.
  Ook een enkele keer een glasheldere dikke druppel of sliert, die uit de urinebuis hangt. Volgens mij is dat vooral in de ochtend.

  Een paar dagen terug voelde ik tijdens het plassen iets, het was anders dan normaal. Ik voel tijdens het plassen lang de onderkant van de penis, de plasbuis, en voel halverwege een bobbeltje. Ik druk er licht op en...
  Au!!! als het als een puist uit elkaar spat en meteen komt er wat bloed mee met de urine. De bobbel is weg. En de pijn was alleen hevig op het moment dat ik iets 'stuk' drukte.
  Nu lijkt het steeds minder te worden maar ik voel we dat er nog iets zeurt op die plek.

  Ik heb eerder urine ingeleverd.

  Maak me nu zorgen om mijn sex-leven, en mijn prostaat.

  Mijn dokter lijkt altijd in een mega-tempo de consulten af te handelen en heb daar eigenlijk best moeite mee.

  Is er een onafhankelijke plek waar in heen kan in de regio Zaanstreek?

  Reageer
  #6

  Indien u aanstuurt op een privé-kliniek is dat uw eigen verantwoordelijkheid. De zorg van de huisarts zou in principe voldoende moeten zijn. Als u toch ontevreden bent, kunt u zelf een vrije keuze maken voor aanvullende zorg die in principe niet vergoed wordt door uw zorgverzekering.

  Reageer
  #7

  Jantine schrijft:

  Indien u aanstuurt op een privé-kliniek is dat uw eigen verantwoordelijkheid. De zorg van de huisarts zou in principe voldoende moeten zijn. Als u toch ontevreden bent, kunt u zelf een vrije keuze maken voor aanvullende zorg die in principe niet vergoed wordt door uw zorgverzekering.

  Wat zeg je nu allemaal? Waarom draait het nu ineens om geld (verzekering) en niet om het onderwerp.

  Ik stel toch dat ik me niet geheel prettig voel door de wijze waarop er met de klachten wordt omgegaan en vraag of er wellicht andere mogelijkheden zijn.

  Jij levert dan weer enkel kritiek waar je geen kant mee op kan.

  Reageer
  #8

  Tip: vraag een second opinie aan bij een collega van uw behandelend arts.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Second opinion schrijft:

  Tip: vraag een second opinie aan bij een collega van uw behandelend arts.

  Kijk hier heb je wat aan. Hoe doe je dat? Loop je zomaar ergens naar binnen en zeg dat je een second opinion wilt?

  Reageer
  #10

  ik ben een vrouw met een kleine plasbuis, nu is het daar altijd schrijnend, het gaat maar niet over, wat kan ik hier aan doen

  Reageer
  #11

  Bespreek dat eens met een uroloog..

  Reageer
Reageer op: pijnlijke urinebuis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief