Vijf jaar met candida, hoe dit op te lossen?

 • #1

  Beste,

  Inmiddels is het alweer een jaar of vijf geleden dat ik candida balanitis opliep. Ik had veel pijn bij het plassen en mijn voorhuid bewoog stroef en pijnlijk over mijn eikel heen. Ook was de eikel iets roder, met name rond de opening van de eikel. Na een aantal miconazolnitraat kuren zijn de meest hevige klachten opgehouden en dacht ik dat de schimmel weg was. Over de jaren heen is echter gebleken dat ik er nog steeds mee heb te dealen. De voorhuid beweegt nog steeds een beetje stroef over mijn penis, de opening van de eikel is nog steeds een beetje rood en ik heb af en toe last van wat schilfertjes. Ik dacht dat dit lag aan de veldslagen die ik over de jaren heen op seksueel vlak geleverd heb en dat het allemaal gewoon wat minder soepel is gaan werken daar beneden. Van zwaardere klachten had ik namelijk helemaal geen last.
  Van het weekend seks gehad met een vrouw en nu is er duidelijk te zien dat ik nog steeds met candida balanitis, of een andere schimmel te maken heb; mijn eikel zit onder de rode bultjes en mijn voorhuid beweegt zeer stroef over mijn eikel heen.
  Zodirect ga ik mijn zoveelste tube miconazolnitraat kopen, omdat ik weet dat dat werkt. Het werkt echter niet goed genoeg om de schimmel helemaal kwijt te raken. Vijf jaar na dato ben ik er echt helemaal klaar mee en wil ik er gewoon eens vanaf zijn. Zijn er inmiddels al andere manieren bekend om volledig van candida balanitis af te komen dan enkel met miconazolnitraat creme twee weken lang te moeten smeren? Dat is voor mij duidelijk dus goed genoeg.
  Laat me alsjeblieft weten welke mogelijkheden ik heb, zodat ik eindelijk van die klerezooi af kan komen.

  Vriendelijke groet,
  T.

  Reactie
  #2

  *Dat is voor mij duidelijk dus niet goed genoeg.

  Reactie
  #3

  Waarschijnlijk is er dan maar een oplossing: een besnijdenis

  Reactie
  #4

  Hé John,

  Bedankt voor je reactie, iets om te overwegen.

  Ik vind het wel een aparte constatering, aangezien ik op geen enkele wijze aan heb gegeven dat mijn voorhuid een probleem vormt als het op hygiëne aankomt. De candida is toentertijd niet door een gebrek aan adequate zelfverzorging gekomen, maar door de naïeve keuze van mij en mijn toenmalige vriendin om vaginale seks met anale seks te combineren zonder voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals een klysma en/of condoom. Daarna heb ik er simpelweg niet vanaf weten te komen. Ik ben altijd perfectly able geweest om mijn penis volledig schoon te maken, mijn voorhuid is daarin geen obstakel.  Ietsmeer context waardoor een besnijdenis een zinnige oplossing is zou prettig zijn. Zonder verdere uitleg kan ik er niet zoveel mee en ik vind het überhaupt een beetje ongepast dat je die niet biedt als je zoiets permanents als een besnijdenis oppert.

  Vriendelijke groet,

  T.

  Reactie
  #5

  De ervaring leert, dat bij aanhoudende en steeds terugkerende schimmelinfecties, een besnijdenis vaak de enige adequate oplossing is. Daardoor verandert namelijk het vochtmilieu van de eikelhuid waardoor schimmels en gisten minder kans krijgen . Je zou eerst nog een langere kuur met fluconazol kunnen proberen

  Reactie
  #6

  Yes, bedankt voor de extra uitleg.

  Ik ben op dit moment een krappe week bezig met een miconazolnitraatkuur en die lijkt op zijn minst op een oppervlakkig level wel te werken. Die maak ik dus even af en als dan opnieuw blijkt dat ik hier problemen mee krijg zal ik eens een fluconazol kuur proberen. Dat heb ik namelijk nog nooit gedaan. In een uiterst geval zal ik me laten besnijden, al kijk ik daar niet echt naar uit.

  Bedankt voor de hulp!

  Groet,

   

  Reactie
Reageer op: Vijf jaar met candida, hoe dit op te lossen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief