Frenulum Geknipt

 • #1

  Beste,

   

  Ik heb heel mijn leven al een "beetje" last gehad van een schuurend gevoel in mijn broek en tijdens sex, een spannende voorhuid. Toen ik 13 was had ik met veel moeite mijn voorhuid naar achter gekregen, ik heb veel ontstekingen gehad hiervoor.

  Mijn sexleven is pas echt begonnen toen ik 21 was en ik had eigenlijk constant dat geschuur in het begin maar dat is beter geworden later. Maar alsnog dacht ik dat er iets niet klopte, mijn vriendin kon me niet aftrekken in stijve toestand en ik zelf had het er soms ook wat moeilijk mee. Ook weer wat geschuur kwam erbij tep  Als ik gepijpt werd dan voelde ik vanvoor ook dit geschuur, ik had wel genot en plezier in de seks maar ik zag het wel als een nadeel. Let wel op: dit alles stoorde mij en ik dacht dat er iets niet klopte maar was niet dealbreaking voor mij of eender wat.

   

  Toen ik bij de huisarts was voor een natuurlijke schimmelinfectie die ik heb opgelopen door mijn vriendin heb ik ernaar gevraagd wat dit precies was en hoedat het kon.

  Hij dacht dat ik een iets te kort Frenulum had en dat dit in stijve toestand wel een probleem kon zijn. Ik heb dan ook een serieuze grower alsin dat mijn penis in slappe toestand klein is en in erectie toestand 18-19cm is.

  Volgens hem was dat heel simpel op te lossen en kon hij het bij wijze van spreken gewoon zelf doen 'knip' en het is gebeurd zei hij. Natuurlijk doet een huisarts dat niet en verwijzde hij mij door naar een Uroloog.

   

  De Uroloog zei dus hetzelfde, kleine ingreep 'knip en gedaan' moest zelfs niet in het ziekenhuis maar in zijn privépraktijk en toen heeft hij mij gezegd dat er in het Frenulum wordt geknipt zodat dit niet meer spande.

  Oké prima ik laat dit dus doen 2 weken later en ik verschrok me van die ingreep, ik dacht dat het niks was en ineens na een kwartier gelegen te hebben kijk ik dus naar mijn penis en ja ik zag veel bloed en allemaal draadjes. Toen bleek dat ik een maand geen sex mocht (tot alle draadjes eruit waren) dit is mij ervoor al niet verteld geweest.

  Oke goed, geen probleem. Wat is een maand in een heel leven als ik daarmee meer genot kan hebben..

   

  Die draadjes waren er na 3 maanden en 2 dagen uit, de laatste viel uit na het wassen in de douche en omdat mijn vriendin net toen bij mij was hebben wij natuurlijk direct seks gehad. Ik merkte direct een verschil.. naar mijn mening een nadelig verschil.. ik had precies minder gevoel tijdens seks.

   

  Het ding is wel, ik heb bijna een maand geen seks meer kunnen hebben misschien verwachte ik er teveel van.. dus voor mezelf gerust te stellen begon ik op internet te zoeken. Had ik niet mogen doen denk ik, dit heeft me gek gemaakt. Ik zag mensen reageren dat hun Frenulum verwijderd was en dat ze veel minder gevoel hadden tijdens seks.

   

  Nu ben ik eergister bij de uroloog geweest voor te controleren of alles goed genezen is en nu blijkt dat het Frenulum niet verwijderd is maar verlengd door dat knipje, wel is het Frenulum niet meer verbonden met mijn eikel, dat is losgemaakt.

  Ik heb ook gezegd dat ik precies minder gevoel heb tijden seks en dat ik bepaalde dingen op internet heb gelezen waar ik me druk over maak, hij vertelde me dat ik me dit dit waarschijnlijk inbeeld.

   

  Het probleem is gewoon dat ik dit zag als iets heel kleins en het van meer belang was als ik dacht. Dat schurende gevoel was niet altijd even leuk en is serieus verminderd door meer seks te hebben (verlengd een klein beetje zei de huisarts maar in beperkte mate) en nu mis ik het?? Is dat omdat ik het anders gewoon ben? Geniet ik minder van seks omdat ik nogsteeds littekenweefsel heb? Dit verminderd nog volgens de uroloog maar zal natuurlijk nooit volledig weggaan. Bij penetratie heb ik hier momenteel last van, eenmaal als hij er volledig in is geweest niet meer.

  Ik ben heel onzeker geworden hierdoor en heb het moeilijker om een erectie te krijgen.

   

  Dus mijn grootste vragen hier:

  - Zit dit in mijn hoofd en denk ik teveel na.

  - Moet ik spijt hebben dat ik het heb laten doen omdat het geen wereldproblemen was zeg maar.

  - Kan zo een ingreep ervoor zorgen dat mijn penis moeilijker in erectie gaat omdat het Frenulum niet meer op mijn eikel duwt.

  - Heeft de uroloog gelijk en verminderd dit mijn sensatie tijdens seks echt niet? Of komt dit nog terug? Ook ivm het littekenweefsel

  - Ik heb zo een bolletje onder mijn plasgaatje nu, (opeen gehoopt bloed) gaat dit weg?

  - Als ik het juist heb is dit Frenulumplastiek? En geen Fremunologie aangezien dat het niet verwijderd is?

   

  Mijn excuses, ik weet dat ik net een heel boek heb geschreven maar ik heb heel weinig uitleg gekregen van mijn Uroloog.. veel wat ik weet komt van internet. Buiten 'Knip' en losser maken weet ik niet veel. Ik heb gevraagd of er risico was en hij vertelde mij van niet. En toen was ik gerustgesteld maar nu.. ja..

  Ik ben mentaal echt niet goed op dit moment

  Omdat ik het gevoel heb dat mijn seksleven nu minder leuk gaat zijn voor de rest van mijn leven door (misschien?) een stomme beslissing van mij..

  In bijlage heb ik een foto gezet van net voor de ingreep. Misschien kan iemand mij daarmee vertellen of het nodig was of eigenlijk niet nodig was.

   

  Met vriendelijke groeten,

  Anoniem

  Reactie
  #2

  Of het al dan niet nodig was kan ik nou ook niet meer zeggen. Het ziet er in ieder geval allemaal normaal uit. En het toompje zou iets minder gevoelig kunnen zijn, maar dat moet geen probleem zijn.

  Reactie
  #3

  Beste John,

   

  De foto is getrokken voor de ingreep, niet erna. Dus wat jij denkt is dat het eigenlijk helemaal niet nodig was?

  Seks is een belangrijk deel van mijn leven, ik dacht dat het ik het kon verbeteren via deze manier. Maar neen, heb het gevoel dat het andersom is.

  Had beter wat meer research gedaan maar Internet heeft me in het verleden al veel gek gemaakt. Met het gedacht dat ik bepaalde ziektes had die ik niet had. Daarom heb ik deze keer niks zitten zoeken, had ik dit wel gedaan had ik deze ingreep waarschijnlijk niet ondergaan.

   

  Voel me gewoon heel slecht nu,

  Maar je zegt wel dat het "iets" minder gevoelig kan zijn. Dus dat het eigenlijk niet veel verschil maakt?

   

  Met vriendelijke groeten

   

   

   

  Reactie
  #4

  Geen wonder dat ik niets bijzonders op de foto zag. Maar dat wil dan niet zeggen dat je daar geen klachten van zou kunnen hebben. Het toompje kan wel iets minder gevoelig zijn, maar daar zou je eigenlijk geen hinder van moeten ondervinden.

  Reactie
  #5

  Waar ik last van had als kind was dat ik verschillende onstekingen heb gehad en moeite had om mijn voorhuid naar achter te schuiven. Op 13 jarige leeftijd is het dan toch gelukt.

  Mijn vriendin heeft mij eigenlijk nooit goed kunnen aftrekken, dit was moeilijk in erectie toestand weliswaar. Het deed ook niet echt super goed, het was niet echt super leuk om het zo te zeggen. Niet dat het pijn deed allemaal.. dat zou ik niet zeggen. Maar ik dacht er vaak over na.. ik dacht dat er iets niet klopte.

   

  Ik zei tegen mijn huisarts dat het vroeger pijn deed maar dat deed het niet echt maar vroeger gaf het wel een heel schurend gevoel tijdens seks en dat deed het nu nog maar veel minder. Had het beter zo gelaten denk ik dan.. want dat schuren was er wel maar het stoorde me minder dan ik eigenlijk dacht dat het deed.

   

  Ik vind het gewoon raar.. ik dacht dat alles beter ging zijn nu maar het lijkt eerder andersom en nu voel ik me gewoon dom.

  Ik had gisteren seks met mijn vriendin en gewoon tijdens de seks verloor ik mijn erectie meerdere keren zelfs tot op een punt dat het gewoon niet meer ging.

  Ik hoop echt dat ik niet teveel tijd van je verspil John.. maar ik had eventjes nood om er over te praten. Misschien is het beter dat ik een afspraak maak bij de huisarts hiervoor. Ik snap niet hoe mij dit mentaal zo zwaar kan tegenzitten... Ik had gisteren seks met mijn vriendin en gewoon tijdens de seks verloor ik mijn erectie..

  Reactie
  #6

  Dat je de erectie verloor heeft denk ik toch alles te maken met de stress die je hierover hebt. Het is heel goed mogelijk dat je toompje iets te strak was waardoor dat schurend gevoel ontstond. Of de ingreep perse nodig was, kan ik zo niet zeggen. Maar de ingreep zelf zou niet voor problemen moeten zorgen. Misschien ben je er ook iets teveel mee bezig. En ja, het toompje kan minder gevoelig zijn, maar ook dat zou geen belemmering moeten zijn. Maar de gewaarwording daarvan zorgt blijkbaar bij jou voor angsten/twijfels. En diw kunnen wel invloed op je seksleven hebben

  Reactie
Reageer op: Frenulum Geknipt
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief