Gevoelige linker bijbal

 • #1

  Eerste week van februari onveilige orale seks gehad.  (Hoe dom was dat. .  . ) Vier weken later kreeg ik een gevoelige bijbal links. SOA test GGD 2 maal laten doen. Geen sprake van SOA. Ohja ik ben 50+er en 15 jaar geleden gesteriliseerd.

  De klachten bestaan uit een drukkend, zwaar gevoel, soms met een tinteling in de balzak. Niet pijnlijk maar wel aanwezig. Huisarts gaf een eenmalige antibiotica pil. Het duurde enkele weken en de gevoeligheid verdween. Volgens de huisarts heb ik geen ontstoken prostaat of echt ontstoken bijbal. Dat schijnt buitengewoon pijnlijk te zijn.

  Nu een paar weken later ontstaat het ongemakkelijke gevoel weer.  Iemand een idee of ervaring? Ik ga natuurlijk gewoon even afwachten of het spontaan verdwijnt. Graag hoor ik van moderator of anderen!! Kan je wat doen met voeding of onthouding van sex of juist niet.

  Reactie
  #2

  Voeding zal hiet niets aan doen. Een ontstekig van de bijbal hieff niet voor iedereen even pijnlijk te zijn. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden. Ontsteking van een zaadleider bijvoorbeeld, een beginnende varicocele.. als de klachten terug zijn zou ik toch om verder onderzoek vragen en dus een verwijzing voor de uroloog. Als seks /ejaculeren klachten oproept of de klacten verergert, is het beter om dat even achterwege te laten

  Reactie
  #3

  Kan het ook een andere SOA zijn waar ik op zou moeten testen bij dit soort klachten? Verder heb ik geen last van afscheiding o.i.d. Ik heb wel gehoord van Mycoplasma genitalium. Het foute contact bestond uit oppervlakkig en kort oraal contact en aftrekken.

  Voor een varicocele ben ik heel lang geleden behandeld om vruchtbaarheid te verhogen. Begrijp ik goed dat die zich ook later (weer) kan ontwikkelen?

  Reactie
  #4

  Een varicocele zou opnieuw kunnen ontstaan.
  Mycoplasma zou eventueel kunnen.

  Reactie
Reageer op: Gevoelige linker bijbal
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief