HELP! knobbel boven penis bij schaamhaar,,

 • #1

  Hallo, ik ben een jongen van 20. Ik heb ongeveer 2 weken geleden een knobbel ontdekt, net boven mijn penis, bij het schaamhaar. Ik dacht dat het puistje was. Het was ook niet pijnlijk.

  Nu is het 1.5cm groot en wel erg pijnlijk en gevoelig als ik er op druk. Bij het aftrekken doet het ook pijn omdat de huid meegaat bij de knobbel.

  Wie weet wat het kan zijn? En hoe gaat het weer weg?

  Groetjes, Jack.

  Reageer
  #2

  Hoi!

  Na lang googlen vond ik je berichtje op deze site, ik heb namelijk hetzelfde. Weet je al iets meer over dit knobbeltje?

  Je zou me echt goed kunnen helpen als je me verteld wat je hierover weet!

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #3

  Heb je de huisarts al eens laten kijken? het kan een gewone moedervlek zijn maar ook een genitale wrat. Eigenlijk vind ik het zorgelijk dat je pijn hebt bij het masturberen aan het plekje en dat het groeit. Toch beter even naar de huisarts gaan.

  Reageer
  #4

  Ik heb ook onlangs last van een knobbeltje. In het begin was het klein en glansde het altijd in het licht. Een tijdje geleden heb ik er op geduwd en nu doet het bij elke aanraking pijn en is het gegroeid

  Reageer
  #5

  Ik heb percies het zelfde weet iemand wat het is?

  Reageer
  #6

  Een knobbeltje in de huid van de penis is meestal een verstopt talgkliertje, een puistje dus. Het kan ook een wratje zijn, mogelijk als gevolg van een SOA (Humaan Pappiloma virus), maar een moedervlekje of een kwaadaardige tumor is ook mogelijk.

  Laat bij twijfel de huisarts even kijken.

  Reageer
  #7

  Peniskanker ligt niet voor de hand. Ten eerste is het zeldzaam en ten tweede gaat het in de regel gepaard met andere symptomen.

  Deze symptomen van penis kanker zijn: pijn aan de penis, bloedende penis, vergrote lymfeklieren in de liezen, buikpijn, plasklachten, bloedplassen

  Reageer
  #8

  het kan een vorm van kanker syn op internet gelezen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  heren, bij twijfel altijd even naar de huisarts gaan!

  ik heb zelf regelmatig onderhuidse bultjes in mn liezen en soms tussen mn schaamhaar, maar ik weet dankzij onderzoekjes dat het ofwel talg-cysten zijn, ofwel ontstoken haarvaatjes (is weinig aan te doen volgens mn huisarts, op normale lichaamsverzorging na).
  er zijn ooit twee stukjes huid verwijderd, omdat de ontstekingen steeds op dezelfde plek terugkwamen.

  talgcysten komen wel vaker (ook op andere platsen) voor en bij sommige mensen moeten deze 'gewoon' regelmatig even verwijderd worden.

  nogmaals: laat er even naar kijken, dat geeft rust.

  succes!

  Reageer
  #10

  Hoi, ik heb last van hetzelfde probleem

  Het zit direct boven mijn penis, en is een halve cm hoog en een cm breed. Het lijkt op een puistje, maar het zit er nu al 2 weken. Ik begin het nu te voelen als ik ver voorover buk. Het is licht-rood en ongeveer 3 mm dik. Weet iemand inmiddels al wat het is?

  Gr,

  Tetro

  Reageer
  #11

  Is het een puistje? Is het ontstoken (rood, warm, pijnlijk)? Heb je een fotootje zodat we het kunnen zien?

  Reageer
  #12

  Mijn vriend heeft het ook al heel lang. Bij hem zitten ze over zijn hele lijd. Onder de oksel, op de heup, in de liezen, net boven het schaamhaar enz enz.

  Het zijn ontstekingen. Het lichaam reageert erop en kapselt het in, waardoor het hard wordt en het zeer gaat doen. Ook bij hem zitten ze een aantal weken en dan knapt het vanzelf open.

  Bij hem is het een bacterie op de huid waar het lichaam overdreven op reageert door ze dus in te kapselen.

  Reageer
  #13

  Hallo,

  Ik heb hetzelfde, maar het is net als al gezegd is een knobbeltje dat voelt alsof het een m&m is.
  Ik heb het gister ontdekt, en ben wel gerust gesteld na deze berichten.
  Moet ik nu wel of niet naar de dokter gaan?

  Met vriendelijke groet,

  Reageer
  #14

  Zolang een arts geen diagnose heeft gesteld op basis van lichamelijk onderzoek heb je geen volledige zekerheid over de aard van het bultje. Ga bij twijfel altijd naar de huisarts voor lichamelijk onderzoek. Bovendien beschikt de huisarts over het medisch dossier.

  Reageer
  #15

  hoi ik heb hetzelfde maar van mij is onbesneden en ik doe altijd mij vel naar achter zo groeit ie sneller volgens mij heeft het temaken met je vel dat je die vaker naar achter moet doen

  Reageer
Reageer op: HELP! knobbel boven penis bij schaamhaar,,
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief