Knobbel boven Penis

 • #1

  Beste mensen,

  Sinds enige tijd heb ik een knobbel ziten boven mijn penis. Hij zit voor mijn gezicht aan de rechterkant. Ik heb zelf het idee dat die groeit.
  Hij is ook een tijd weggeweest.

  Iemand enig idee wat dit kan zijn? Of is het gewoon een opgezette klier of iets dergelijks?

  Gr.

  Reageer
  #2

  Een lymfeklier of lymfeknoop is een orgaantje op het verloop van lymfevaten. Het bestaat uit vele lymfocyten die gerangschikt zitten in een kapsel. Via de hilus komen aanvoerende lymfevaten binnen en in de periferie vloeit de lymfe naar de afvoerende lymfvaten. De lymfocyten rangschikken zich in zones binnen de lymfeklier. De binnenkomende lymfe wordt langs een groot aantal lymfocyten geleid die zullen reageren als de lymfe stoffen of (vreemde) cellen bevat die het immuunsysteem prikkelen. De benaming lymfeklier is formeel onjuist aangezien lymfeknopen niets uitscheiden (excretie) zoals ander klieren.

  Als er zich in het lichaam een infectie voordoet, zal de dichtstbijzijnde lymfeklier vaak ook geprikkeld worden en dus gezwollen raken.

  In het lichaam zijn vele honderden lymfeklieren. Grote aantallen bevinden zich vooral in de hals en onder de kaak, in de oksels en in de liezen.

  Veel mensen maken zich grote zorgen als ze bij zichzelf een vergrote lymfeklier waarnemen omdat ze denken aan lymfeklierkanker of uitzaaiingen van andere kanker. Dit is maar zelden terecht: in het dagelijks leven is 99,9% van de gezwollen lymfeklieren een gevolg van een infectie. Met name gezwollen lymfeklieren in de hals komen bij kinderen zo vaak voor dat het eerder vreemd is als er bij een kind, ook na goed zoeken, niet een is te vinden.

  Reageer
Reageer op: Knobbel boven Penis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief