Knobbel bovenkant penis

 • #1

  Hoi, sinds een paar weken heb ik een klein knobbeltje in mijn penis aan de bovenkant, ongeveer 2cm onder de eikel rand. Het zit onder de huid en is niet verplaatsbaar. Het is ter grootte van een kleine erwt.

  Nu heb ik al een beetje hier rondgekeken en denk niet dat het een talgkliertje is, aangezien het echt IN de penis is. In slappe toestand doet het geen pijn, maar in erectie, en tijdens het ejaculeren doet het wel pijn, maar dat komt volgens mij door de druk.

  Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Ik ben 22 jaar.

  Reageer
  #2

  Het kan een parly penile papilla zijn dat wat ontstoken is. Maar misschien is het wel je toompje dat gescheurd is geweest en wat verlittekening heeft.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de reactie, maar ik heb opgezocht wat de parly penile papilla en het toompje zijn, maar dat is het in ieder geval niet, het zit ongeveer halverwege de penis.
  Nog een andere suggestie?

  Reageer
  #4

  Een puistje misschien of genitale wratten? heb je een foto? da's wat gemakkelijker te beoordelen. Anders blijft het gissen en kun je beter even naar de huisarts gaan!

  Reageer
  #5

  Hmm, ja kan het van buitenaf niet zien, dus een foto heeft niet echt nut. Het zit niet op de huid, maar wat dieper.

  Reageer
  #6

  Weet je hier al x meer over.

  Ik heb hier namelijk ook last van als ik het zo hoor .

  In slappe toestand voel ik het bolletje niet, enkel in erectie.

  Zit op de schacht van de penis ongeveer een cm van de onderkant van mijn eikel.

  Het is een soort hard speldekopje, dat je niet kan verplaatsen.

  Last ondervind ik er wel niet van, doet totaal geen pijn.

  Ik maak me me er echter wel wat zorgen om, 'k heb het nog maar net.

  Reageer
  #7

  Bedoelen jullie niet het toompje? dat zit aan de onderkant van de eikel. De medische naam is frenulum. Het kan wat verdikt zijn als gevolg van verlittekening als het wel eens gescheurd is geweest. Maar op zich kun je het in erectie ook goed voelen als een wat harder strengetje. En dit is helemaal normaal.

  Een andere mogelijkheid is dat het een bloedvat is dat is volgestroomd met bloed. Tijdens de erectie vullen de zwellichamen van de penis zich met bloed. Vanzelfsprekend zwellen dan de bloevaten op de penis en worden dus dikker. Dat kan je ook goed voelen, en ook dat is volledig normaal.

  Weer een andere mogelijkheid is een talgkliertje. Als de penis slap is en je drukt erop om te voelen of het wat dikker is, dan druk je het in het zachte weefsel van de penis die zich in de slappe toestand bevindt. Daarom zul je het bobbeltje dus minder goed voelen dan als de penis in erectie is, want dan druk je op een harde 'ondergrond' van de met bloed gevulde penis in erectie.

  Een laatste mogelijkheid die ik mij kan indenken is een wratje. Vaak komen deze condylomata in groepjes voor en meestal zijn ze wat vlakker. Maar ze zijn wel duidelijk te onderscheiden als wratjes, net zoals je misschien wel eens op je vinger hebt gehad.

  Je zou een fotootje kunnen maken zodat wij het kunnen zien, want beschrijven blijft een beetje lastig om te interpreteren.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  Uiteindelijk blijft de huisarts de enige die je met zekerheid een diagnose kan stellen. ga bij twijfel en onzekerheid altijd even naar de huisarts.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb al paar maanden een bobbelke onder m'n huid van de penis.. heeft een grote van een erwt.
  soms komt er wat wit uit als ik er op knijp
  en nu de laatste dagen als ik erop knijp doet het een beetje pijn..
  weet iemand wat het kan zijn??
  want naar de dokter wil ik nog niet gaan

  Reageer
  #11

  En wat was het ???

   

  ik heb hetzelfde

  Reageer
Reageer op: Knobbel bovenkant penis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief