Last van tics met ogen en neus.

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb ADHD en OCD en hierdoor heb ik veel last van tics. Het zijn vooral tics met mn ogen, waarbij ik dan intensief knipper en omhoog kijk. Het lijkt alsof ik een soort druk moet voelen op mijn ogen. Hierdoor heb ik veel last van hoofdpijn en het is echt heel vermoeiend...ook op sociaal gebied is het lastig, omdat het toch heel erg zichtbaar is en je wilt het dan eigenlijk onderdrukken. Het belemmert me tijdens het lezen, tv kijken en studeren, omdat ik er vooral 's avonds veel last van hebt.

    Daarnaast heb ik ook soms last van 'mijn neus snuiven'. Vooral voor het slapen gaan; ik moet dan constant met mijn neus snuiven en ook dit is heel erg vermoeiend en zorgt ook voor hoofdpijn. Ik kan beide tics niet controleren, en dat maakt het nog frustrerender, omdat het gewoon veel energie kost en ik er graag vanaf wil!

    Ik ben benieuwd naar verhalen van mensen die dit ook hebben, of eventueel andere tics waar veel last van ondervonden wordt.

    Groetjes..

    Reageer
Reageer op: Last van tics met ogen en neus.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief