Intensive care behandeling

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraag over de behandeling op de intensive care en hoop dat iemand die kan beantwoorden.

  Als iemand een aantal dagen op de IC ligt wordt regelmatig het bed omhoog gezet zodat de patient bijna vertikaal in de lucht "staat". De bedoeling hiervan is om de bloedsomloop te stimuleren.
  Mijn vraag is of hier richtlijnen of regels zijn dat dit alleen onder toezicht gebeurt van een verpleger of verpleegster. Ik bedoel hiermee, is het normaal dat er dan niemand bij is om de boel in de gaten te houden?

  Ik hoop dat iemand hierop antwoord kan geven, alvast bedankt!

  Gert

  Reageer
  #2

  De intensive care is zoals de naam al zegt zeer goed bewaakt. Wat stelt is dus onjuist, er is namelijk 24/24 controle.
  Sterkte gewenst.

  Reageer
  #3

  Herbeleving van de gebeurtenissen die leidden tot opname op de Intensive Care (IC) afdeling komt vaak voor bij net opgenomen IC patiënten. Een andere nare ervaring is dat zij vrezen voor de dood. Ook is het een schrikbeeld dat zij de rest van hun leven gehandicapt blijven. Verder ervaren zij vaak pijn zonder daaraan uiting te kunnen geven. Verder vinden ze de piepjes van apparatuur en gesprekken tussen professionals soms angstaanjagend: zij horen die gesprekken maar kunnen –half wakend half comateus- niet reageren. IC patiënten hebben ook positieve ervaringen. Ten eerste is er het troostend besef dat veel IC patiënten weer terug komen op hun oorspronkelijk niveau van kwaliteit van leven. Verder geven apparatuur en de aanwezigheid van zo veel professionals gevoelens van veiligheid. En heel belangrijk is de verpleegkundige of arts die even bij het bed komt zitten en persoonlijke aandacht heeft, vraagt naar de gevoelens en niet alleen kijkt naar de monitoren rond het bed.

  Reageer
Reageer op: Intensive care behandeling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief