Inmiddels 10 dagen griepachtige verschijnselen, zonder verkoudheid

  • #1

    Ik ben vorige week woensdag begonnen met gewrichtspijn in mijn knieën, lage rugpijn, moeheid en koorts. In de nacht misselijk en erg zweten. Op zaterdag leek het zweten minder en de koorts af te nemen (38,0). De gewrichtspijn werd erger. Knieën, enkels, ellenbogen, vingers, heupen, etc. Zondag liep de koorts weer op tot 39,5. Daarnaast een onvoorstelbare hoofdpijn vanuit mijn nek (zo lijkt het) en een verschrikkelijke spierpijn in benen, armen en borst. Vanaf deze dag is de koorts op en af en wisselen de andere symptomen elkaar af (spierpijn, misselijkheid en overgeven, hoofdpijn, krachtsverlies). Het enige wat stabiel blijft is de gewrichtspijn en de extreme moeheid. Dinsdag ben ik naar de huisarts geweest en heb een kuur gekregen voor bronchitis.... Oke, mijn ademhaling klinkt niet echt lekker (piepen), maar eigenlijk kwam ik daar niet voor. Vandaag is dag 10 (2 dagen kuur ingenomen) en het zit me gewoon niet lekker. Vanmorgen opgestaan met 39,6 temp, vannacht me weer rot gezweet en goh wat heb ik een pijn in mijn knieën en een spierpijn in mn armen. Ik kan mijn was niet eens ophangen, zo'n zeer.... Wat moet ik hier nou mee??

    Reageer
    #2

    Ik moet er overigens even bijzeggen dat ik snel last heb van lichtwegklachten zoals bronchitis of sinusitis en de kuur tegen bronchitis was voor mij echt totaal onverwacht. Ik ben niet verkouden, ik hoest wel af en toe een beetje. Maar naar mijn idee niet voldoende voor een bronchitis. Daarnaast passen de andere symptomen over het algemeen niet in het plaatje. En griepachtige verschijnselen zijn zo breed, ik kan er zelf niks mee.

    Reageer
    #3

    Hai, toch de kuur maar afmaken en dan terug naar de huisarts. Vraag hem om je bloed te controleren. Koorts wijst op een ontstekingshaard ergens in je lichaam.

    Groet Jans

    Reageer
    #4

    De kuur maak ik af, dat absoluut. Wanneer er maandag nog geen verbetering opgetreden is, bel ik nog een keer naar de huisarts. Ontstekingshaard is wel erg specifiek, bacterie. Koorts onstaat niet alleen wanneer je lichaam zich verzet tegen een bacterie, maar tegen ziekteverwekkers in het algemeen. Het ziekteverloop tot nu toe en de langdurigheid vind ik echter erg apart. Heb het nooit eerder meegemaakt op deze manier. Klachten wisselen af, koorts op en af en dat al 10 dagen... Ik vraag me af in welke hoek ik het moet zoeken.

    Reageer
    #5

    Dit zijn precies de klachten waar ik ook last van heb.extreme hoofdpijn en vermoeidheid voeren de boventoon.toch aan t werk geweest  maar daarna dagen beroerd op de bank.

    Reageer
    #6

    Ik heb tzelfde dus voel je er niet alleen in.

    Ik denk dat t griep is, mijn kleine had t vorige week.

    Rust, eet en drink wanneer je kunt en ziek t uit. Neem de tijd.

    Beterschap!

    Eric

    Reageer
    #7

    ik heb hier al meer dan 10 jaar last van,wakker worden met jeukaanvallen die alleen je hoofd en nek teisteren. en dan overal in je lichaam spier/pees en  zenuwpijn en daardoor een stram/verkrampt lichaam.wat dan ook vaak opvalt dat je het soms dagen lang koud hebt.vooral de armen.ik zit dan met een jas aan in huis bij 20 graden en heb het dan nog koud.terwijl ik het eigenlijk buiten dat ,nooit koud heb.dit alles gebeurd vaak in de koude maanden.maar in de afgelopen zomer bemerkte ik dat ik het dan niet warm hebt als het dan rond de 25 graden is.maar wel heb ik dan ook in de warmere maanden die jeukaanvallen en de spier/pees en  zenuwpijn en daardoor een stram/verkrampt lichaam.en daardoor wordt je dan ook oververmoeid.ook heb ik dan een soort duizelig gevoel in mijn hoofd.en soms ook hoofdpijn.en dat allemaal zonder luchtweg infecties.

    Reageer
    #8

    Ik heb deze klachten nu. Welliswaar nog iets minder dan omschreven. Is het allemaal overgegaan?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Inmiddels 10 dagen griepachtige verschijnselen, zonder verkoudheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief