Ziek zwak misselijk..

 • #1

  Mijn dochter inmiddels bijna 20 jaar oud is al 7 jaar ziek; misselijk, hoofdpijn, vaak griepgevoel met koorts/ verhoging, gevoel van flauwvallen, ook s nachts, gevoel van zwakte met trillen, buikpijn. Ze heeft een periode vaak overgegeven vooral na vet eten, dit gaat nu beter omdat ze erg op haar voeding let en zeer bewust gezond eet. Haar gewicht is normaal.

  Er hebben allerlei onderzoeken plaats gevonden maar er is nooit iets afwijkends gevonden.
  Psychologisch en psychiatrisch onderzoek bij Altrecht hebben uitgewezen dat ze licht depressief is, dit mede als gevolg van het altijd ziek voelen. Om alles uit te sluiten heeft ze recent nog bloedonderzoeken gehad en ze is door verschillende specialisten; neuroloog, internist onderzocht dit alles zonder resultaat. Nu heeft ze de diagnose vermoeidheidssyndroom gekregen en hiervoor gaat ze binnenkort één dag per week in groepstherapie voor jong volwassenen.

  Hierdoor heel veel van school verzuimd, desondanks wel haar VWO examen in één keer gehaald. Haar studie in Utrecht heeft ze noodgedwongen moeten staken omdat ze het gewoon niet op kan brengen terwijl ze het wel heel graag wil.
  Nu zit ze de hele dag thuis op de bank, gelukkig wel met haar laptop waardoor ze nog wat sociale contacten kan onderhouden en het nieuws in de wereld kan volgen.
  Een afwasmachine uitpakken is al te veel.. s Nachts slaapt ze slecht en heeft ze vaak nare dromen/nachtmerries

  Ze "loopt"bij een kinesioloog die bij haar de borelia bacterie heeft ontdekt, hiervoor is ze behandeld en ze heeft onder meer voedingssupplementen voor geschreven gekregen.

  Mijn dochter wil inmiddels niets meer op het gebied van onderzoeken want "ze vinden toch niks" en ze is "blij"dat ze binnenkort met de therapie kan starten.

  Wie herkent dit en kan mij, een inmiddels radeloze moeder die het volgens haar omgeving en dochter los moet laten, adviseren hiermee om te gaan? Of wie herkent dit en weet wel wat mijn dochter mankeert????

  Reageer
  #2

  Beste Tapie,

  Wat vervelend voor u en met name uw dochter!
  Helaas herken ik veel van bovengenoemde klachten. Ben zelf ook nog jong (22), maar weet echter zelf ook (nog) niet wat me mankeert, dat is inderdaad de grootste frustratie; psychisch ga je er aan onderdoor soms.
  Ik weet dus niet of u wat heeft aan andermans ervaringsverhalen (uitwisselen) of dat u puur een oplossing/diagnose van bovengenoemde klachten zoekt? Die kan ik u ook niet geven namelijk.
  Hoop graag weer wat van u te horen,

  Mvg
  Peter.

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Ik begrijp precies wat hoe uw dochter zich voelt! ik heb een soort van de zelfde klachten. Ik heb ook cvs waar ik gelukkig deels overheen ben gegroeid.( ben 22 ) Maar momenteel zit ik ook voor andere klachten in de medische molen. en ze kunnen tot nog toe niks vinden. Merk zelf dat ik er ook wat depri van wordt allemaal. Mijn tip aan u is om er vooral voor uw dochter te zijn en haar te steunen. En laat vooral merken dat u haar geloofd, Want dat zal ze nodig hebben. Mocht u vragen hebben hoor ik het wel.

  Groetjes Femke

  Reageer
  #4

  Hallo Tapie,

  Oh wat herkenbaar!
  Mijn dochter, inmiddels 14, is ook al jaren ziek.
  En ook niet zo maar.
  Ze is nagenoeg altijd moe en pikt ieder virus dat er heerst meteen op.
  En dan nog, zal zij geen gewone griep krijgen, nee dan is het gelijk ook raak.
  Keelontstekingen, bronchitis, bronciolitis, maagslijmvliesontsteking; noem het maar op.
  De laatste keer dat zij brochitis had sloegen 2 verschillende antibioticakuren niet eens aan en moest zij uiteindelijk Prednison krijgen!

  Op dit moment is er dus de maagslijmvliesontsteking geconstateerd. Na medicatie is deze nog steeds niet volledig genezen.
  Echter, omdat haar duizelingen en misselijkheid momenteel de overhand hebben wordt er nu in een andere hoek gezocht.

  Zij is nu doorverwezen naar een speciale duizeligheidspoli omdat er nu gedacht wordt aan BPPD, dit is een afwijking aan het evenwichtsorgaan.
  Ze slaapt momenteel weer hele dagen, ziet continu geel rondom haar mond en kan nagenoeg niet zonder begeleiding iets doen omdat zij veelvuldig het gevoel heeft flauw te gaan vallen.
  Net als jouw dochter heeft de mijne door haar vele ziek zijn denk ik wel het hoogste verzuim van school maar ondanks alles doet zij thuis er van alles aan om geen achterstand op te lopen en haalt zij fantastische cijfers. Zo bewonderingswaardig!

  In het verleden heeft mijn dochter de ziekte van Pfeiffer gehad en ook heeft zij een teek gehad.
  Over het terugkeren van de Pfeiffer zijn de meningen verdeelt. De ene arts zegt dat dit wel en de andere zegt dat dit niet kan.
  Qua ziekte van Lyme is zij ook getest en ook hier kwam niets uit.
  Vitamine B 12; was iets aan de lage kant, slikt ze nu inmiddels al een half jaar of zo....geen veranderingen

  Dagen van 16 uur slapen en nog moe zijn, niks kunnen omdat iedere inspanning haar uitput en dikke tranen want ' mama, ik wil niet meer ziek zijn!' of de blijdschap als wij bij de huisarts wegkomen en ze heeft iets met een naampje.
  Mijn hart blijft breken en het went nooit.
  Ik ben werkelijk de wanhoop nabij!

  Alles wat ons werd aangeboden hebben wij aangepakt; meerdere kinderartsen en zelfs een psycholoog want het zou wel "tussen de oren zitten".
  Wat heeft die lieverd gehuild daarom! 'Mama, ik ben niet gek! Ik maak mezelf niet ziek! Ik wil juist gezond zijn!'
  Niemand die wat kan vinden en zelfs de pscyholoog zei 'meisje, ik kan niks voor je doen, je hebt het allemaal prima op orde.'

  En nu dit weer....
  We waren net van plan om maar naar een homeopaat te gaan in de hoop dat.

  Goed, BPPD, het zou kunnen....
  De afspraak is gemaakt, nog 7 weken wachten en dan weten we misschien iets meer.

  Hoop, angst en verdriet gaan hier dagelijks hand in hand.
  Boosheid ook wel naar al die domme mensen toe die zeggen ' Goh, is ze alweer ziek?'

  Maar vooral wanhoop en angst.
  Angst die je vooral niet wilt laten merken en die je keer op keer maar weer wegstopt.

  We blijven hopen en grijpen iedere strohalm met beide handen aan!

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt, jullie staan in ieder geval niet alleen!

  Hoop dat het inmiddels weer wat beter gaat met je dochter.

  Groetjes,
  Ellen

  Reageer
  #5

  Tape ik heb dat ook ongeveer.ben ook misselijk.duizelig .pijnlijk,drukkend gevoel in mijn hoofd,pijn op de borst.heel de dag door,en bij inspanning neemt het alleen maar toe,nachts droom/hacculineer ik veel net of je alles meemaakt,en zweet ontzettend veel.heb ook al verschillende onderzoeken gehad,uroloog,cardioloog en krijg maandag de uitslag bij de neuroloog van de mri.maar bij mij konden ze niets vinden bij die onderzoeken,loop al sinds 27-02-2012 in de ziektewet heb het wel 2 weken 2 ochtenden in de week geprobeerd te werken maar dat ging niet nu ben ik 27-06-2012 weer bij de bedrijfsarts geweest en van hem moet ik op 04-07-2012 weer volledig met werken beginnen ik zei dat kan en gaat niet hij zei het moet nou ik doe het niet want het gaat niet lastig he als je iets mankeert wat ze niet kunnen vinden.sorry voor de lange bericht maar moest het even kwijt antwoord je mij even groet anton

  Reageer
  #6

  herken iemand dit nog meer lees het bericht hierboven kan niet eens meer nou je weet wel doen het doen gemeenschap.

  Reageer
Reageer op: Ziek zwak misselijk..
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief