Slapte

 • #1

  Beste,

  Al een hele lange tijd (zo'n twee jaar?) voel ik me niet heel goed. Ik ben meerdere keren naar de huisarts geweest en naar een KNO-arts, maar tevergeefs...

  Ik heb perioden dat ik heel duizelig (licht in mijn hoofd) ben en ontzettend zwakke spieren heb. M'n spieren kunnen dan trillen met alleen al naar de wc lopen en voelen loodzwaar aan. Echter, meestal houdt dit een paar dagen aan en ben ik daarna weer redelijk fit. Licht in m'n hoofd ben ik eigenlijk altijd wel, maar meestal is dit goed te verdragen. In de perioden waarin ik heel zwak en slap ben, verergert het wel. Ik ben het vaak niet tegelijk met mijn menstruatie (ik slik ook de pil). Maar ik kan nergens anders een verband leggen...

  Ik ga hier wel weer voor naar een huisarts en ga vragen om een doorverwijzing, maar heeft een van jullie misschien tips? Ik zou zo graag mijn leven weer terug willen, want ik ben nog maar een jonge vrouw van 22 jaar!

  Reageer
  #2

  Heb je veel stress of spanningen?

  Reageer
  #3

  Niet perse! Vooral spanning omdat dit zo beperkend is.

  Reageer
  #4
  Reageer
  #5

  Hoi,

  Het is een goed idee om een paar weken een dagboekje bij te houden.
  Dan kun je al meer zicht krijgen op mogelijke oorzaken.

  Schrijf bv elke dag op hoeveel je in totaal drinkt, hoeveel je in totaal beweegt, wat je eet, hoe je slaapt, wat je voor emoties had (bv blij, bang, bedroefd, boos), of er stress was over iets, wat voor gedachten je had, enz.

  Ik ben erachter gekomen dat ik veel vocht verlies met iets meer bewegen. Doordat ik daardoor wat uitdroogde, leidde dit tot een lagere bloeddruk. En die lagere bloeddruk leidt weer tot duizeligheid. Nu ik dit weet, neem ik onderweg drinken mee.

  Kijk anders of het bij jou ook zoiets eenvoudigs is waar je iets aan kunt doen.

  Reageer
  #6

  Wat dacht je van klachten - mede - door de pil?
  Daarnaast kunnen er natuurlijk nog andere factoren spelen.

  Reageer
Reageer op: Slapte
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief