• #1

  Hallo wie herkent dit?
  Ik maak mij zorgen om mijn dochter (17 jaar), zij is al bijna 2 maanden ziek, vrnl hoofdpijn, slap gevoel, neiging tot flauwvallen, soms steken in de maagstreek, ze heeft het vaak koud soms koorts(38). Al die tijd gaat zij niet naar school; VWO5. Al paar keer bij huisarts geweest, bloedonderzoek; alles goed, kan niks vinden. Paracetamol tegen hoofdpijn helpt niet, ze heeft nu diclofenac 25 mg voor 3 dagen gekregen dit verlicht een beetje maar neemt de kwaal niet weg.
  Wie weet raad of herkent dit?
  Annoniempietje

  Reactie
  #2

  heel vervelend dit soort klachten, ziek zijn en de dokter vindt niets en uit het bloed komt ook niets te voorschijn.
  het is nogal wat om diclofanac te slikken tegen pijn, dat kan ze ook niet lang doen, toch maar terug naar de huisarts als het niet helpt.
  heeft ze veel last van stress? is ze ziek geweest en is dit een nasleep ervan?
  Eet ze gezond? slaapt ze voldoende? hoe is haar gewicht? Valt ze af?
  als de dokter niets vindt maak dan eens voor de hoofdpijn een afspraak bij Manueel therapeut of Chiropractor, soms komt hoofdpijn uit de nek.
  Voor de andere klachten kan ze misschien eens naar een Klassiek Homeophaat.
  beterschap en sterkte Brenda

  Reactie
  #3

  Ja ze eet en slaapt goed en valt niet af. Hebben inmiddels een afspraak gemaakt bij een kinesiologie praktijk; touch for health...

  Reactie
  #4

  Artsen beschouwen deze kinesologie praktijken veelal als kwakzalverij.

  Reactie
  #5

  Is de koorts objectief gemeten? Zijn deze gegevens juist? Twee maanden afwisselend koorts is reden voor aanvullend onderzoek. Er is een internistische doorverwijzing nodig. Vraag uw huisarts hierom.

  Zo niet, dan neig ik te denken aan psychosomatiek. Moelijkheden op school, vermijding van confrontaties, gepest worden, bedreiging, angst voor examens, problemen in de huiselijke
  privésfeer?
  In dit geval zou ik als moeder eens een hartig woordje met uw dochter spreken, of haar een vertrouwd en luisterend oor bieden om haar zieleroerselen met iemand te kunnen delen.

  Actie, want dit echt te lang!

  Reactie
Reageer op: ziek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief