Te weinig testosteron in puberteit

 • #1

  Hallo,

  Ik heb even een paar vragen. Als je in de puberteit te weinig testosteron hebt betekent dat dan dat je meer op een vrouw gaat lijken zoals je gezicht, schedel, kaken en heupen enzo. Dat door te weinig testosteron de heupen meer groeien en de het gezicht minder breed is en de adamsappel niet groot is? En als dat zo is kan je dst oplossen door op 16 jarige leeftijd testosteron toe te dienen

  Reageer
  #2

  Op de eerste plaats moet eens worden vastgesteld d.m.v. bloedonderzoek of überhaupt er een tekort aan testosteron is. Je uiterlijk kan namelijk ook genetisch bepaald zijn en ben je nog niet uitgegroeid en kan er nog van alles veranderen. Als er een tekort zou zijn, is behandeling met testosteron mogelijk.

  Reageer
  #3

  Maar als ik bijvoorbeeld te weinig testosteron had in het begin van de puberteit tot nu heeft dat geen effect op de groei van de heupen, kaken, breedte van het gezicht en adamsappel enzo. Want ik ben ook een lange tijd heel dik geweest van ongeveer 10 jaar tot 14 jaar. Maar dat ik bijvoorbeeld te weinig testosteron had en meer oestrogeen dat ik er meer vrouwelijk uitzie of klopt dat niet? En tot welke leeftijd groeit het schedel zegmaar je kaak en hoever die uitsteekt.

  Reageer
  #4

  Die vragen kan ik toch zo niet beantwoorden. Dat zou je dan toch met je huisarts moeten bespreken

  Reageer
Reageer op: Te weinig testosteron in puberteit
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief