gespannen

 • #1

  Hallo mensen,

  Ik zit met een probleempje en ik heb het vaak over met mijn vrienden en familie, maar heb het gevoel dat men er erg luchtig over doet. Sinds ik een nieuwe baan heb, ben ik heel erg gespannen. Ik zweet heel erg..is opzich niet zo erg, maar ik heb wel erg klamme handen en daar stoor ik me ontzettend aan (het zweet zelfs meer als ik eraan denk). In mijn vakgebied moet ik vaak handen schudden en dan is het behoorlijk irritant als je van die vieze zweterige handen hebt. Ik heb dit nog nooit eerder gehad, althans nooit over een lange periode. Ik weet wat de oorzaak is..namelijk het geven van trainingen en presentaties waar ik helemaal geen moeite mee heb. Ik krijg vaak positieve reacties en niemand ziet "iets" aan me (vibrirende stem of trillende handen ofzo). Ik heb ze ook vaker moeten geven. En op moment van de training of presentatie voel ik me ook lekker. Maar op moment dat ik hoor dat ik trainingen of presentaties moet geven wordt ik super gespannen. Alles gaat wel over in de weekeinden maar door de weeks zweet ik heel erg. 's avonds ook tot ik naar bed ga...dan ben ik erg rustig en als ik opsta (of met vrije dagen)...maar zodra ik weer op mn werk ben begint het weer. Ik heb zelfvertrouwen maar het lijkt dat me onderbewustzijn het tegenwerkt. Ik heb verder heeeeeel af en toe steken in mn borst, maar dat vind ik niet zo schokkend. Mijn eetgedrag is erg goed en ik slaap als een roos. In mijn vorige baantjes (ongeveer zelfde positie) heb ik hier nooit last van gehad.

  Wie heeft te maken met dit probleem en hoe heb je dit kunnen oplossen? Moet ik naar een therapeut? Of misschien een psychiater? Ik wil hier namelijk vanaf!

  alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Nee hoor, ik vind dat je heel goed bezig bent dit te bespreken met je vrienden of op internet.
  Dit is geen reden direct een psycholoog om hulp te vragen.
  Zelfvertrouwen is niet iets dat je zomaar krijgt, alleen met vallen en opstaan, het steeds weer te proberen als je het echt wilt, kan je over deze klacht heen helpen.
  Je aandacht zit nu steeds bij de angst voor de angst, dus je zou kunnen proberen je aandacht te verplaatsen naar je buik, je gevoel van eigenwaarde.
  Hou vol, komt goed, en als het echt niet lukt, ga je naar een psycholoog als je het echt nodig vindt.
  Er zijn ook goede trainingen voor jezelf presenteren op professioneel gebied. Misschien wil je werkgever je erbij helpen door zo`n cursus te betalen. Bespreek het, want het is echt niet gek, je bent zeker niet de enige!

  Reageer
Reageer op: gespannen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief