Muur schimmels schadelijk voor gezondheid?

 • #1

  We hebben in huis nogal last van muurschimmels die door de verflaag heenkomen, ik denk als gevolg van vocht in de muur door een slechte fundering (we wonen trouwens niet in Nederland. Mijn belangrijkste vraag: Zijn deze schimmels schadelijk voor de gezondheid?. Mijn vrouw is zwanger en maakt zich zorgen.

  Reageer
  #2

  Zo’n 30% van de bevolking reageert allergisch op schimmels. De sporen van schimmels zijn daar de oorzaak van. Ook mensen met luchtwegaandoeningen kunnen last hebben van schimmels. Daarnaast kunnen andere allergische aandoeningen nadelig beïnvloed worden. Dit uit zich in bijvoorbeeld griepachtige symptomen, irritaties vande slijmvliezen en astma-aanvallen.

  Ventileer om te beginnen voldoende en isoleer koude oppervlakken. Heb je last van schimmels, verwijder ze dan eerst grondig. Vervang vochtopnemende ondergronden zoals een gestukadoorde en geschilderde muur zo veel mogelijk door bijvoorbeeld tegels. Gebruik voor de plafonds en niet betegelde muren schimmelwerende verf.

  Reageer
  #3

  Beste dokters ik heb namelijk ook last van schimmel op de muur ik weet echt niet wat ik moet doen de huis is wel oud je weet hoe brussel is oude huizen en zo ik woon in brussel en heb echt last van de schimmel de miir in mijn kammer zit er vol mee en het adem halen gaat niet goed als ik slaap het ruikt ook niet zo fris ik en mij man hebben er last vab wat moet ik doen

  Reageer
  #4

  A;s het een huurhuis is, moet je de eigenaar daarop aanspreken. Die moet zorgen dat het wordt opgelost. Als het een eigen huis zul je zelf iets aan de schimmel moeten doen. Er zijn producten te koop waarmee de muren behandeld kunnen worden.

  Reageer
  #5

  Het is en huur huis namelijk maar de eigenaar van de huur huis die verft er gewoon over heen hij heeft het nooit gezegt dat in de huis schimmel is dus ik woon nu al en jaar in de huis eerst zag ik niks toen ik en mij man de huis huurde hij hat er denk ik overheen gevert is het slecht voor de gezondheid ik en mij man zoeken nu
  En andere huis

  Reageer
Reageer op: Muur schimmels schadelijk voor gezondheid?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief