verveling en depressie

 • #1

  Ik verveel me momenteel heel erg.Het is meer een gemoedstoestand,er is wel wat te doen maar ik kan mij er niet toe zetten.Bovendien baal ik er van dat ik niet kan stoppen met roken en 13 kilo aangekomen ben in een half jaar tijd.De verveling lijkt wel een verlengde van ontevredenheid en het lijkt wel een viceuize cirkel waar ik in terechtkom.Daarom ben ik op het moment ook best wel depri.Hebben meer mensen last van verveling en het vervelende gevoel dat erbij hoort en wat doen jullie ertegen.Hebben jullie ook tips voor mij.

  Reageer
  #2

  Het enigste wat je natuurlijk kan doen is de cirkel doorbreken en alleen dit berichtje toont al aan dat je dat zelf ook al inziet.

  Je zegt zelf al dat je ontevreden bent en dat is vaak een oorzaak van depressie. Het niet kunnen stoppen met roken en aankomen zullen er ongetwijfeld ook symptomen van zijn.

  Kijk dus eerst eens even kritisch naar jezelf en je omstandigheden om er achter te komen waarom je ontevreden bent. Als je dit eenmaal weet dan kan je er tenminste wat aan doen en als je er echt niks aan kan doen dan kan je het alleen maar leren accepteren.

  Ik ben zelf al jaren depressief en op sommige dagen heb ik nog steeds dat ik nergens zin in heb, maar dan dwing ik mezelf gewoon om toch wat te doen. Ik ga bv sporten, met de huisdieren spelen, ik ga wat achter m'n computer doen (spelletje spelen, surfen, chatten enz.) of ik pak een goed boek dat ik al een tijd niet meer heb gelezen.
  Ga gewoon wat doen wat je normaal gesproken leuk vind of zoek een nieuwe hobby.

  Reageer
  #3

  Ik stel mij voor dat je met diverse ongenoegens rondloopt en ontevreden of zelfs boos bent en dit niet uit. Dit kan de oorzaak van je depressieve machteloze gevoelens zijn. Het uiten van je emoties, zelfs in een tekening of verhaal, kan de mist beginnen doen oplossen. Des te later je start, des te dikker de mist en meer werk je later te doen hebt.
  Start vandaag!

  Reageer
  #4

  hartelijk dank voor jullie reacties.

  Reageer
  #5

  Zoek een leuke hobby waar je lekker lang mee bezig kunt zijn. werkte bij mij ook.

  Reageer
  #6

  hoi ik ken jouw probleem jij hebt serotonine tekort in je brein eet veel bananen of ga sporten of zwemmen en drink melk eet kikkererwten of chocolade groetjes maarten meer tips krijg je

  Reageer
  #7

  Anti depressiva om de chemie in je hersenpan op peil te brengen en een dagschema vanhuishoudelijke en ontspannende activiteiten.

  Reageer
  #8

  Ga sporten. Daar word je vrolijk van, je valt af en je verveelt je niet meer.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo

  Ik ken deels het gevoel, als ik me verveel gedurende lange perioden dan begin ik me ook steeds slechter te voelen. (Al is mijn depressiviteit niet voornamelijk daaraan te wijten.)

  Ik denk niet dat ik hier nog veel nieuws kan brengen; ik zou vooral volgende tips geven:
  - Doe iets aan de verveling. Sport je graag? Zoek een sport die je leuk lijkt en sluit je aan bij een club, beslis niet gewoon om zelf te gaan fitnessen ofzo, veel mensen hebben niet genoeg discipline in het begin om zich daaraan te houden. In een club leer je ook automatisch nieuwe mensen kennen.
  - Ben je al bekend met mindfullness? Je kunt cursussen volgen en boeken lezen. Is een manier van in het leven staan gewoon. Kijk om je heen, aanvaard gewoon alles en wees niet te kritisch voor jezelf. (Zijn maar paar dingen in notendop, mindullness bevat natuurlijk veel meer.)
  - Zorg gewoon dat je veel bezig bent. Een gestructureerde, maar "volle" planning helpt ๐Ÿ™‚

  Reageer
Reageer op: verveling en depressie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief